Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

DF-frontfigurer er lige så rabiate som Lars Hedegaard

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Efter at den rabiate karakter af Lars Hedegaards dæmoniserende generaliseringer om muslimer i et nyligt videointerview er kommet til offentlighedens bredere kendskab og blevet kritiseret, har Naser Khader, Kathrine Lilleør og Søren Pind forladt Trykkefrihedsselskabet.

Hedegaard udtalte bl.a., at en muslim har ret til - eller ligefrem anbefales - at lyve, herunder: »En muslim må gerne sige at han er konverteret til kristendommen, han må gerne aflægge falsk vidnesbyrd i retten - han kan gøre, hvad der passer ham. Man kan aldrig være sikker på, at han siger sandheden. Selvfølgelig, når det er den basale kultur, er det meget alvorligt for os, for i en kristen kultur prøver vi på at opdrage vores børn til at sige sandheden. Det betyder ikke, at de altid gør det - vi gør det ikke altid - men når vi lyver, ved vi, at vi har begået noget forkert. Det er simpelthen ikke tilfældet i islam« (citeret efter Politiken.dk, 22.12.2009).

Muslimer »voldtager deres egne børn«, og når »svenske piger bliver voldtaget, massevoldtaget etcetera, etcetera, er der intet galt i det, set fra et islamisk perspektiv,« for det er muslimens »ret«, og kvinder har »ingen værdi«.

Hvis dette var udtalt om menneskers etnicitet, var det selvfølgelig umisforståelig klassisk racisme. Nu er det en kollektiv dæmonisering af en befolkningsgruppes religiøsitet og er derfor 'kun' racistisk i den betydning, »racisme« tillægges i moderne sprogbrug og forskellige konventioner, hvor der sjældnere og sjældnere skelnes mellem tro og etnicitet.

Men hvordan det klassificeres er underordnet - det absurde er indholdet i sig selv. Vanvittige generaliseringer og propaganda af værste skuffe.

Søren Krarup og Dansk Folkepartis top, repræsenteret af Søren Espersen, bakker imidlertid op om Hedegaards udsagn. Søren Krarup fastslår, at Hedegaard har »fuldstændig ret«, og Espersen udtaler bl.a.: »Jeg synes, han har fat i mange rigtige ting med den måde, man ser på kvinder i islam. Jeg synes, han rammer det ganske udmærket, at man betragter dem i mange islamiske familier som nogle, der skal bære slægten videre. Og i den forstand ikke i så høj grad, som vi ser på kvinder, som selvstændige mennesker, der skal leve deres eget liv.« (Politiken.dk, 22.12.2009).

Bemærk at Espersen fikst validerer Hedegaards påstande om muslimens ret til at voldtage, til at gøre alt hvad der passer dem og være blottet for samvittighed med en lignende dæmoniserende generalisering, blot uden en én-til-én gentagelse af udsagnene og et indskudt »ikke i så høj grad«.

Påstanden om voldtægt af »deres egne børn« afværger Espersen så ved at sige, at han ikke har tilstrækkeligt forstand på islam, men når Hedegaard siger det, så er det nok »fordi, han har noget belæg for at vide det« ... Sic.

Dét kan man da vist ikke kalde meget andet end autoritetstro idioti i allerhøjeste potens. Alt andet end en blank afvisning og afstandtagen til de omtalte absurditeter, er blot en cementerende fortsættelse af propagandaen.

Hvis nogen var i tvivl før, kan ingen være det længere: Lars Hedegaard og Trykkefrihedsselskabets ledelse (der til fulde har bakket op om formandens udsagn) og Dansk Folkepartis topfigurer Espersen og Krarup er slet og ret lige blottet for interesse i en saglig diskussion om islam og muslimer - og lige optændte af samme antimuslimske agenda.

Lars Hedegaard har heller ikke i sin efterfølgende pressemeddelelse vist vilje til at skelne mellem islamisme og islam, mener Naser Khader, og Kathrine Lilleør udtaler om pressemeddelelsen: »Hvis man er kommet til at sige noget, som kan opfattes, som om man kommer alle muslimer i den sorte gryde, skal man bare sige undskyld - ikke polemisere videre. Det er ikke en undskyldning, det er et debatindlæg.« (Politiken.dk, 22.12.2009).

Khader tilføjer: »Jeg er chokeret over at Søren Espersen (DF) og Søren Krarup (DF) går ud og bakker hans oprindelige synspunkter op, altså de synspunkter Lars Hedegaard selv prøver at løbe fra. Det kan jeg ikke være med til. Trykkefrihedsselskabet har udviklet sig til at være en underafdeling af Dansk Folkeparti, og det kan jeg ikke være med til. Så jeg går.« (Politiken.dk, 22.12.2009).

Man kan spørge sig selv, hvorfor det tog så lang tid for Khader at erkende karakteren af det selskab han var blevet en del af - men bedre sent end aldrig.

Læs flere citater af Trykkefrihedsselskabets formand fra de seneste år: Lars Hedegaard.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 23.12.2009