Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Nicolai Sennels' propagandamaskine og blogsumpens selvsving

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Man kan undre sig over, så sjældent den trykte presse for alvor dykker ned i og afdækker den sump af persontilsvininger og perfiditeter, der i stigende grad bliver kutyme i Danmarks blogland, hvor ikke mindst skarer af anonyme og pseudonyme muslimhadere gør det vanskeligt for saglige læsere at føre en blot nogenlunde sober debat i relation til blogindlæg - uanset ståsted i øvrigt.

Man behøver ellers blot kaste et blik på kommentarerne til nogle af landets mest læste blogs for at se, hvor mange gengangere i ovennævnte kategori, der huserer med de facto copy-and-paste-indlæg, meget ofte uden den fjerneste forbindelse til argumenter, der er fremført i de indlæg, de 'kommenterer'.

Nu er Weekendavisen så dykket ned i et lille, men meget symptomatisk hjørne af blogland - nærmere bestemt en af blog-sumpens mest uafbalancerede landingsbaner, nemlig JP-bloggen Kulturkløften.

Her er det ikke alene kommentarfelterne, der flyder over af ekstreme panikscenarier, men i særdeleshed også skribenten selv, Nicolai Sennels - der blev kendt for bogen Blandt kriminelle muslimer (hvis talløse eksempler på elementære fejlslutninger og polemisk manipulation, jeg tidligere har redegjort for i detalje: Nicolai Sennels - pseudofaglig, antimuslimsk manipulation).

"3. verdenskrig er begyndt," skriver han på sin JP-blog, og tegner dette scenario af vores umiddelbare fremtid: "Inden fem år vil vi have reel guerillia-krig i vores storbyer med skudvekslinger mellem muslimske grupper og vestlige autoriteter. Vi vil se fronte og barikkader, døde politimænd, hævnangreb med selvmordsbomber, hæren griber ind, voldelig selvtægtsgrupper på begge sider og vi vil få vores egne Gaza-striber hvor stadigt mere permanente undtagelsestilstande er en realitet. Tryghed, velfærdssamfundet, økonomi og håb for fremtiden vil være skudt i sænk. Samtidigt vil mere eller mindre officielle organisationer i den muslimske verden støtte deres 'brødre' med viden, våben, mandskab og politisk og økonomisk pres." (Nicolai Sennels, 22.11.2009).

En måned tidligere lød det tilsvarende fra Sennels' krystalkugle i en kommentar til et af hans egne indlæg: "Vi får formentligt undtagelsestilstande og guerillakrige i vores europæiske byer inden for en håndfuld år. Kampene i sig selv vil gøre vores lande ukendelige i en årrække, og selvom vestlige magter endnu ikke har vundet en krig mod guerrilla-krigere, så har vi vi trods alt overmagten - hvis vi vil bruge den. Derefter følger så en mere konventionel konflikt mellem geografisk definerede områder, som udspiller sig mellem islamiske og vestlige lande. Og med vores teknologi, velfungerende kultur og stigende uafhængighed af Mellemøstens olie vil vi også vinde der. Men der går nok et halvt århundrede, førend vi kan trække vejret dybt og frit igen." (JP.dk, 28.10.2009).

Weekendavisens journalist konstaterer, at Jyllands-Posten er "gået hen og blevet et af landets største fora for moderne dommedagsvisioner" samt "et populært forum for krigsopfordrende, islamhadende, nedværdigende og injurierende ytringer, som ifølge den juridiske ekspertise er lovstridig" (Weekendavisen, 28.11.2009).

De dybsindige klakører, der bakker op om Sennels' blog-indlæg, er ligeledes refereret i avisen, der bl.a. opremser følgende:

»Islam er det værste skidt denne verden har frembragt.«

»Før eller siden bliver vi tvunget til at udrydde islam i menneskehedens interesse.«

»Hvis ikke vi får støtte fra Israel, må vi bruge det vi har, som i Rwanda. På landet har vi værktøjer der kan bruges.«

»Hvis krigen ER uundgåelig, så lad os fremskynde den så hurtigt som muligt.«

»At sigøjnerne er en slags muslimer ved alle, og man har fundet dokumenter der viser,at efter den snarlige udslettelsen af Ungarn er fuldendt, vil man i ly at EU regler i millionvis myldre nordpå og fortsætte 3. verdenskrig mod Danmark.«

Bloggen er også fyldt med personangreb som »tyskertøs«, »kollaboratør« og »pikslikker«. (...)

Der er flere kritiske indvendinger undervejs fra flere læsere, men det får ikke Mikael fra København til at holde sig tilbage. Han skriver 11.16: »Hvis krigen ER uundgåelig, så lad os fremskynde den så hurtigt som muligt. Derved vil de demografiske odds og 5-kolonnevirksomhed (både danske muslimer og ekstreme multikulturalister) være til vores fordel (...) Jeg er modstander af krig, men den islamiske verden giver os ikke mange muligheder. Jeg tror, at vi kommer til at se begrænset brug af atomvåben i vores tid. Den islamiske verden har i deres storhedsvanvid, glemt hvorfor vi har den magtbalance vi har og hvilket frygteligt våben atombomben er. Let allah sort them out.«

Keld fra København bakker også op om mobiliseringsbudskabet kl. 12.29: »Tiden er inde til modstand mod Islam. De danske muslimer kan frasværge Islam og blive danskere, skrubbe af til deres hjemlande eller blive isolerede i koncentrasionslejre.«

Klokken 15.36 henvender Henrik fra Køge sig til Heidi fra København N på denne facon: »Du havde måske troet, at vi blot ville affinde os med at blive koloniseret af muslimske strubesnittere, at du og konsorter sådan uden videre kunne presse den babariske kultur ned over ørene på os, tro om igen moster - heller smadre landet end at skulle leve sammen med muslimske pædofettilbedere! Lallende idiot, du fatter ikke en meter af noget som helst!!«

Weekendavisen, 28.11.2009

Og alt dette er langtfra enestående - der er over få måneder utvivlsomt akkumuleret nogle tusind af den type kommentarer på Sennels' og andres blogs (nærværende inklusiv).

Sennels' skrækscenario er beslægtet med tankegangen bag konspirationsteorier i Louise Freverts og Ebbe Talleruphuus gamle hjemmesideartikler fra 2005 - og mange af hans læseres kommentarer ligger såmænd heller ikke fjernt fra de mest giftige udmeldinger om muslimer fra makkerparret Frevert & Talleruphuus.

Efter at Weekendavisen konfronterede Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose med bloggens kommentarer er mindst 30 af disse læser-indlæg imidlertid blevet fjernet.

Men det er ikke en diskussion af rimeligheden eller urimeligheden heraf, der er ærindet her - det, der primært er iøjnefaldende (og dybt beskæmmende), er, at så meget had mod en befolkningsgruppe stortrives i så udtalt grad, og at Sennels' rablende absurditeter om "3. verdenskrig" tydeligvis stimulerer dette.

Endnu et eksempel på niveauet er denne kommentar af Sennels, som han har skrevet til en anden (og helt anderledes afbalanceret og saglig) JP-blog: "Jeg kan ikke lide islam og alle, som mener at islam bør have en plads i verden. Jeg bryder mig heller ikke om de negative konsekvenser, som muslimsk indvandring har ført med sig. Men jeg hader ikke alle muslimer. Obama er en af dem, jeg ikke bryder mig om, og som jeg mener er blandt de mange, som burde rejse hjem, hvor han kommer fra." (Amerikanske perspektiver; JP.dk, 12.10.2009).

"Muslimen" Obama skal "rejse hjem, hvor han kommer fra" ... Sic.

Og så er det næppe engang synderligt urepræsentativt for en del blog-kommentarers niveau i det danske blogland.

Ikke kun Weekendavisen, men især Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, Politiken, TV2 og andre markante blog-medier, burde måske selv underkaste fænomenet et dybdeborende journalistisk og selvkritisk blik og reflektere nærmere over, hvad det er for politiske eller mediemæssige mekanismer, der mon virker så befordrende for et så galopperende had, der fylder mere og mere på de store mediers egne dele af internettet.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 01.12.2009