Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

JP spændte sikkerhedsnet ud under cirkus Khader

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

De Konservative har fornuftigt nok indstillet burka-kanonen under erkendelse af, at et burkaforbud både er i modstrid med Den Europæiske Menneskeretskonvention og Grundloven - noget, de måske kunne have ulejliget sig med at konstatere før fremsættelsen af forslaget; for det første fordi det er temmelig indlysende, for det andet fordi partiet sidder på Justitsministeriet, og for det tredje fordi Lene Espersen i 2004 udmærket vidste, at det var grundlovsstridigt, da hun selv var justitsminister og afviste et lignende forslag fra Dansk Folkeparti.

Undervejs i cirkusset var Jyllands-Postens nyhedschef Pierre Collignon så elskværdig at censurere et par JP-journalisters artikel om Khaders udspil, idet han oprindelig ville have lanceret et endnu mere vidtgående burkaforbudsforslag, der kunne have ført til en endnu mere vidtgående fadæse.

I første omgang havde Khader således foreslået følgende: »Hvis man skal tillade burka, når man går i sin have, så skal man til at lave mange undtagelser. Derfor kan vi lige så godt være konsekvente og sige, at burkaen ikke hører hjemme i Danmark.« (Jf. Politiken.dk, 16.9.2009).

Der var altså ikke 'blot' tale om at forbyde burkaer i det offentlige rum - men også i den private have, i hjemmet, ja, hvor som helst.

JP-journalisterne kunne imidlertid konstatere, at ingen partier i Folketinget ville støtte forslaget i denne absolutte version, hvorfor avisens nyhedschef valgte at redde Khader for fadæsen ved simpelthen at sørge for at orientere De Konservative, hvorefter Khader fik lov til at fortryde udmeldingen - og så blev artiklen skrevet om mod journalisternes vilje:

De to JP-journalister fastholdt, at Naser Khader havde udtalt sig som beskrevet, og ville ikke lade ham fortryde sin udtalelse. Men Pierre Collignon var uenig. Han satte nu en anden journalist til at ringe rundt til de politiske ordførere igen. Derefter skrev han ifølge Journalisten.dk selv om på artiklen.

Nyhedschefen på Jyllands-Posten kan også godt se, at det ud fra forløbet kan virke, som om at avisen har advaret den konservative ledelse.

»Ja, det kan jeg godt forstå. Og det gjorde vi da på sin vis også. Du kan stille så mange spørgsmål og researche så meget, at de får lejlighed til at tænke sig om«, siger Pierre Collignon til Journalisten.dk.

Politiken.dk, 16.9.2009

Det var da godt, at Jyllands-Posten kunne servicere De Konservative, så partiet fik lejlighed til at tænke sig om - det ligger jo ikke så naturligt til alle i folketingsgruppen, og den slags ekstra hensyn kan ikke mindst Khader nok have brug for.

Men tilbage står, at partipleje tydeligvis er vigtigere for Jyllands-Postens nyhedschef end uafhængig kritisk journalistik - i hvert fald hvis det risikerer at skade Khader og De Konservative.

Og som prikken over i'et har Khader forsøgt at redde ansigt efter burkafadæsen ved at hævde, at det annullerede forslag forresten i virkeligheden aldrig var et forslag ...

»Vi trækker ikke noget tilbage, for vi har ikke fremsat noget forslag. Vi har fremsat et politisk ønske i vores integrationsudspil ...« (Avisen.dk, 17.9.2009).

Selvfølgelig.

Det absolutte burkaforbudsforslag var ikke absolut, for Jyllands-Posten reddede Khader fra den absolutte idioti, og det justerede burkaforbudsforslag var i øvrigt slet ikke et forslag, for det var jo kun Khaders og De Konservatives forslag, og før et forslag i virkeligheden bliver et forslag, skal det være et regeringsforslag - indtil da er et forslag overhovedet ikke et forslag, men kun et politisk ønske om et forslag ...

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 18.9.2009