Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Søren Krarups ekstreme synspunkter

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

En doktorafhandling af historikeren Sofie Lene Bak beskylder Søren Krarup for at være antisemitisk, hvorpå Krarup reagerer i en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti med at bedyre, at han »kun kan le højt« over beskyldningerne. Han kan imidlertid ikke dy sig for at kalde historikeren for en »rendestenstype« og afslører dermed sit sande, sammenbidte raseri. 

Det hele er en hetz fra »den autonome venstrefløj« raser pastoren med Dansk Folkepartis karakteristiske spredehagl-strategi, der således placerer Arne Melchior i omegnen af Ungdomshuset, al den stund at den gamle centrumdemokrat – ganske bizart – vil trække Krarup i retten for en tåbelig bemærkning om Brandes, som han skrev i 1960 – altså for et lille halvt århundrede siden … 

Farcen fortsætter: Peter Skaarup kommer sin partifælle til undsætning og afviser, at Krarup skulle være antisemitisk, og understreger, at der nemlig slet ikke er plads til folk med »ekstreme synspunkter« i Dansk Folkeparti. Javel.

Dét er til gengæld morsomt. Ikke alene er en håndfuld toppolitikere fra partiets dømt for overtrædelse af racismeparagraffen (om end det naturligvis er et adelsmærke i Krarups karakterbog), men Mogens Camres propagandistiske udfald mod muslimerne rummer så indiskutable paralleller til Joseph Goebbels' udfald mod jøderne i 1930erne, at Camre end ikke har kunnet afvise det, men har måttet nøjes med at hævde, at han i modsætning til Goebbels har »fuldt ud belæg for hvert et ord« (Ekstra Bladet, 6.4.2000).

Det er samme Camre, som til Dansk Folkepartis landsmøde i 2001 skrev i sit talepapir til pressen, at muslimerne i alle Vestens lande blot »taler pænt til os, mens de venter på at blive nok til at slå os ihjel«. Hvor meget mere ekstremt kan et synspunkt blive, Skaarup?

Søren Krarups retorik er beslægtet med Camres. Han har f.eks. været ude med riven, når jøder har tilladt sig at kritisere nationalisternes oppiskning af fremmedfrygt: »Jeg er meget betænkelig ved, at jøder hele tiden stiller sig frem og siger til befolkningen: 'I behøver overhovedet ikke at være bange – vi fortæller jer, at der ingen fare er.' Dét fører jo til det ubehagelige, der hedder antisemitisme, fordi man siger: 'De vil åbenbart ikke dele vilkår med os andre!'« (DR, 10.9.1998).

Antisemitismen er altså ifølge Krarup jødernes egen skyld – når de forsvarer indvandrere.

Han er heller ikke gået af vejen for direkte at opfordre til sabotage mod Dansk Røde Kors: »Jeg vil opfordre alle til at afvise og sabotere dette foretagende« (Ekstra Bladet, 4.1.1997). Er dét monstro ekstremt nok, Skaarup? 

Homoseksuelle er ifølge Krarup »handicappede«, der ikke må »kræve deres handicap gjort til noget normalt og rigtigt« (Ekstra Bladet, 23.1.1995). Hvad mon Louise Frevert synes om dét?

Hvordan skal vi i det hele taget forstå, at der ikke er plads til »ekstreme synspunkter« i Dansk Folkeparti, Skaarup? Betyder det, at Dansk Folkeparti anser ovenstående synspunkter for at være helt ordinære?

Rune Engelbreth Larsen
Information, 15.1.2004