Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Jørgen Dragsdahl vandt økonomisk ruin

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Rubrikkens paradoks er naturligvis tilsigtet, for sådan er den paradoksale konsekvens af forfatter og journalist Jørgen Dragsdahls sejr i injuriesagen mod professor Bent Jensen – sejren kan ruinere ham økonomisk.

Bent Jensen »tilpligtes at erkende«, at 35 udsagn er »fremsat med urette og kendes ubeføjede«, og dermed er al påstand om, at Dragsdahl var KGB-agent fuldstændig fejet af bordet. Igen igen. Allerede for seksten år siden måtte Ekstra Bladet give Dragsdahl undskyldning og erstatning for at beskylde ham for at være KGB-agent. Intet efterfølgende gravearbejde har ændret den konklusion.

Femogtredive urigtige udsagn. Det fortæller noget om, hvor besat Bent Jensen har været af sagen, og det fortæller ikke så lidt om en historikers manglende (selv)kritiske sans, hvorfor det må have været berettiget, da retsformand Mette Langborg udtalte om professoren: »Man må forvente en større kildekritik af en forsker.« (berlingske.dk, 8.5.2010).

På kanten af det ufrivilligt komiske er Søren Krarups konspiratoriske forargelse over, at retsformanden i byretten gik Bent Jensen imod: »I mine ører har hun i den politiske korrektheds navn på forhånd haft en bestemt opfattelse af sagen og har kun været interesseret i en ting: at frikende Dragsdahl.« (Ritzau, 9.5.2010).

Javel. Er det virkelig politisk korrekte domstole og efterretningstjenester, der har rottet sig sammen mod Bent Jensen? Eller kunne det hænde, at det hele måske slet ikke handler spor om, hvad der er 'politisk korrekt' i Krarups væv af truende fiktioner, men derimod om noget så elementært som det, der juridisk korrekt?

Bent Jensen har anket sagen i økonomisk og politisk alliance med kræfter fra bl.a. Dansk Folkeparti og Tidehverv – og ikke mindst CEPOS-medstifteren Peter la Cour. Dermed vil det næppe koste professoren så meget som en femogtyveøre at fortsætte det udmattende slag og den fortløbende miskreditering af Dragsdahl, for hvem det til gengæld har haft kolossale personlige og professionelle omkostninger og truer med at blive hans økonomiske ruin.

Selv om Bent Jensen røg noget så eftertrykkeligt i gulvet på en velfortjent knockout i Svendborg Byret, er han altså i visse henseender alligevel den triumferende part i sagen, fordi han for det første har fået 'idømt' Dragsdahl en millionregning for udgifterne til den årelange retssag, og fordi han for det andet har sikret sig, at Dragsdahl forbliver permanent mistænkeliggjort i indflydelsesrige kredse.

Det er med andre ord langtfra kun ret og jura, som er afgørende for, hvem der går ud af domstolene som vindere og tabere, men derimod også størrelsen af de økonomiske muskler og indflydelsesgraden af de politiske allierede.

Også af disse grunde grund var det uhyre billigt sluppet, at Bent Jensens kun blev idømt at betale 20 dagbøder à 20.000 kr. til det offentlige, ca. 300.000 kr. i sagsomkostninger og 200.000 kr. i erstatning.

Der er meget langt op til de udgifter, Dragsdahl har haft for at rense sig selv.

Man tør knap nok tænke på, hvor ofte økonomisk uformåen fører til slagside blandt mange andre borgere, der har en juridisk retfærdig sag, men er økonomisk afskåret fra at føre den, fordi de risikerer at blive ruineret – af at vinde! Dét burde vække til eftertanke i udmålingen af erstatninger og tildelingen af fri proces.

Men derfor er det også lige så prisværdigt, som det desværre er nødvendigt, at der nu er blevet taget initiativ til en indsamling til fordel for Jørgen Dragsdahl for at rette op på den groteske skævhed, at han skal straffes økonomisk for at have renset sig mod Bent Jensens mistænkeliggørelse.

Find støtteforeningen på internettet: www.jorgendragsdahlforeningen.dk. Og støt Dragsdahl økonomisk: Reg.nr. 2252, konto nr. 0722248783.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 11.8.2010