Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

OPFORDRING: Støttekomité til Jørgen Dragsdahl

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det er nu gjort op, at professor Bent Jensens æreskrænkende udfald mod Jørgen Dragsdahl, som ifølge domstolen med urette er blevet hængt ud som tidligere KGB-agent, kommer til at koste professoren over 600.000 kr.

Ifølge dagbladet Information dækker dette over, at Bent Jensen foruden 20 dagbøder à 2.000 kroner til det offentlige skal betale 309.277,70 kroner til Dragsdahls sagsomkostninger og næsten et tilsvarende beløb i tortgodtgørelse til samme.

Det er store beløb, men imidlertid helt utilstrækkeligt til at dække de langt større udgifter, det har kostet Dragsdahl at føre sagen og rense sit navn.

Dragsdahls advokat har brugt over 1.600 timer på sagen, og timelønnen i den branche er høj, hvilket efterlader Dragsdahl med en millionregning, der ifølge Politiken.dk beløber sig til ca. 2,5 millioner kroner.

Samtidig er der oprettet en støtteforening til Bent Jensen med henblik på at betale alle hans udgifter - det skal med andre ord være helt omkostningsfrit for Jensen at føre en årelang hetz mod Dragsdahl, til trods for både den klare doms såvel som adskillige eksperters gentagne understregning af, at det på ingen måde var PET's opfattelse, at Dragsdahl var KGB-agent i 1980'erne.

I dommen hedder det, at »Bent Jensen tilpligtes at erkende«, at 35 udsagn er »fremsat med urette og kendes ubeføjede«, bl.a.: »Arkiverne har vist, at Jørgen Dragsdahl var KGB-agent« og »Dragsdahl var altså ifølge både KGB og PET KGB-agent«.

Retsformand Mette Langborg har endog kritiseret Bent Jensens ukritiske omgang med arkiverne: »Man må forvente en større kildekritik af en forsker.« (Jf. Berlingske.dk, 8.5.2010).

Det er således helt og aldeles uacceptabelt, at de uhyrlige menneskelige omkostninger, som Jørgen Dragsdahl har måttet lide under for at blive udsat for denne tilbagevendende og helt usande tilsværtning, nu tilmed skal ruinere ham økonomisk.

Jeg vil derfor opfordre til, at der oprettes en støttekomité eller -forening, der gennem indsamling og eventuelle arrangementer m.m. har til formål at fremskaffe hver eneste krone, som Dragsdahl ellers selv skal betale for en opgave, der burde være fuldkommen omkostningsfri ved de danske domstole: At rense sig selv for en voldsomt ærekrænkende og mistænkeliggørende hetz, der i realiteten har haft til formål at stemple ham som landsforræder.

Forhåbentlig vil der være redelige mennesker, som har både tid og indsigt til at stable et sådant nødvendigt initiativ på benene? Ideen være hermed givet videre.

APROPOS:

> Bent Jensen slipper billigt for ærekrænkelser

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 3.7.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100703.php on line 60

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100703.php on line 60

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100703.php on line 60

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100703.php on line 64

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100703.php on line 64

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100703.php on line 64