Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Politiken afdækker den irakiske virkelighed EB forvrænger

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Informations Anton Geist har godt og grundigt afsløret Ekstra Bladets svinestreg af en propagandahistorie om den irakiske idyl, som Bent Falbert og Torsten Ruus med stor entusiasme har bestræbt sig på at hjælpe regeringen og Dansk Folkeparti med at tvangsdeportere et par hundrede irakiske flygtninge til.

Her følger et uddrag af afslutningen på Anton Geists analyse og status over sagen:

Det må være ydmygende for Ekstra Bladet, at historien om Hazhar Mohammed er, hvad avisens såkaldte gravergruppe, der har været på sagen i flere måneder, har været i stand til at levere. Dansk presses selvudråbte vagthund ligner mest af alt en dement gammel køter, der ramt af rabbies bider ondt omkring sig.

Den egentlige tragedie består dog i, at Ekstra Bladet roder rundt i en sag, som er så alvorlig, at deres makværk kan få katastrofale konsekvenser. Skidt være med, hvad de skriver om Anni og Erik og alle de andre.

Det er der ingen, der dør af. Men når det kommer til irakerne, kan det gå helt galt. For Hazhar Mohammed betyder sagen utvivlsomt, at han er i større fare i Irak end før. Ekstra Bladet har profileret ham både i spalterne og i hans hjemby som en mand, der har forfulgt kurdere, og man kan kun håbe, at sagen stik imod intentionen fører til, at han tildeles asyl i Danmark.

Svindlere og platugler Information, 3.8.2009

Siden har Politikens Nils Olsen været i Kirkuk for at undersøge de lokale forhold, som en del irakiske flygtninge risikerer at blive tvangsdeporteret til.

En af disse flygtninge er den 23-årige Shalaw, der oprindelig flygtede fra Kirkuk efter trusler fra den terrorgruppe, som også havde dræbt hans storebror. Da beslutningen om hans tvangsdeportation var blevet truffet i Danmark, forsøgte hans mor at anmelde navngivne personer til Kirkuks politi, så de ikke var til fare for ham, når han kom tilbage.

Det blev imidlertid ikke resultatet - tværtimod blev hun selv dræbt af samme terrorgruppe.

Shalaws fætter, der bor i Kirkuk, advarer imod at sende ham tilbage: »Kirkuk er ikke en sikker by på grund af bilbomberne og de etniske drab. Men den er endnu mere farlig for Shalaw, fordi terroristerne er efter ham. Hans far blev skudt af Saddam Husseins folk i 1985, og efter at broren og hans mor er blevet skudt, har Shalaw ingen nær familie tilbage her. (...) Vi er også bekymrede over den generelle usikkerhed i byen. Man skal holde sig fra politistationer og offentlige bygninger, som bliver truet af bilbomber. Der er også folk, som ikke går ud om formiddagen, hvor der er meget trafik, eller om fredagen, hvor mange jo går i moskeen. Man skal tænke sig om hver eneste gang, man skal ud i byen.« (Politiken.dk, 6.8.2009).

En af de irakere, der allerede er blevet tvangsdeporteret til Kirkuk, er Raafat al-Luwaizy, som nu må leve under jorden, fordi han står opført på en »forræderliste« af en terrorgruppe, som har truet med at likvidere ham.

Raafat fortæller: »Jeg har været her, da drabene og terrorbomberne begyndte i 2003, 2004 og 2005. Det var først, da en terrorgruppe truede mig på livet i 2006, at jeg flygtede. Jeg ville bare væk fra Irak i en fart, og det var et tilfælde, at jeg gennem menneskesmuglere kom med en lastbil til Danmark. Når det skal gå stærkt, kan man ikke selv vælge. Det er skæbnen, der vælger for dig ...« (Politiken.dk, 5.8.2009).

Og den skæbne, der denne gang har ramt Raafat, hedder Birthe Rønn Hornbech, Ekstra Bladet & Dansk Folkeparti. Birthe Rønn Hornbech presser på for at få tvangshjemsendelserne speedet op, Ekstra Bladet legitimerer gladeligt denne blodige politik, og Dansk Folkeparti synes ikke, at det overhovedet kan gå hurtigt nok med at få irakerne deporteret.

Et smukt samarbejde.

Hverken Dansk Folkeparti, Hornbech eller Ekstra Bladet er selvfølgelig den mindste smule uvidende om den brutale skæbne, som truer Raafat og mange andre tvangsudviste irakere i Kirkuk - det ved de bl.a. fra FN, der fraråder at sende flygtninge hertil. Det ved de, og det rager dem ikke det fjerneste.

Og Politikens afdækning af forholdene får selvfølgelig heller ikke samme fornemme cirkulation, som Ritzau, TV2 osv. giver Ekstra Bladets gabestoksjournalistik.

Så sent som i dag sprang en bilbombe, der dræbte fem og sårede tyve i Kirkuk. Måske Pia Kjærsgaard & Co. skulle prøve at bo der et par måneder?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 7.8.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090807.php on line 77

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090807.php on line 77

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090807.php on line 77

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090807.php on line 81

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090807.php on line 81

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth09/e090807.php on line 81