Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

DF2-Nyhederne?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Der har rejst sig et politisk stormvejr mod TV2's Kaare R. Skou, fordi han har røbet, at det var Forsvarsministeriet, der selv lækkede fortrolige oplysninger om udsendelsen af danske jægersoldater til Irak i 2007 – »fyr ham!«, kræver Venstres Peter Christensen, skønt han ikke engang har navngivet sin kilde. Sådan reagerer magtfuldkommen arrogance på en fri presses afsløring af et betændt magtspil.

Helt anderledes tavs var magtens mænd, da TV2 Nyhederne kort forinden havde foræret Pia Kjærsgaard en gevaldig håndsrækning af nyhedsforvrængning. Det var i de dage, hvor kritikken af partiet kulminerede efter Langballes seneste propaganda mod landets muslimer, indtil TV2 smed to hjælpende nyhedstrumfer, hvoraf den første omhandlede en muslim med aftrækkerfingeren på en farlig SMS, der truede nationens sikkerhed ...

Men lad os kort opridse situationen, som nyheden om den uhyggelige SMS fik vendt op og ned på: Lars Hedegaard havde som bekendt påstået, at muslimske piger over en bred kam bliver »voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far«, at »massevoldtægt« er en decideret »ret« i islam, og at muslimer i øvrigt ikke kender til »dårlig samvittighed«, fordi de jo i modsætning til sandhedsvidner som Hedegaard slet ikke opdrages til at tale sandt. Langballe, der heller ikke just er nuancernes eller redelighedens røst, fremturede så i kølvandet på denne vulgære propaganda, at »sandheden i stedet synes at være, at de [muslimske fædre] nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) – og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt«.

For en gangs skyld stod politikere fra begge fløje i kø for at tage afstand – bortset fra Dansk Folkeparti, hvor Pia-uld-i-mund skyndsomt fik forvandlet sin første reprimande til Langballe til en substantiel opbakning, for derefter atter at danse velvilligt efter Tidehverv-fætrenes pibe.

Den 24. januar kunne TV2 imidlertid lancere en fantastisk tophistorie, som gav partilederen et hårdt tiltrængt pusterum: Hamid El Mousti (socialdemokratisk medlem af Borgerrepræsentationen) havde sendte en SMS til 300 kontakter, hvor han tilskrev den danske regering samme holdning som Langballe.

Det var omtrent så dumt og forkert, som det var fuldkommen ubetydeligt.

Men ikke desto mindre blev denne ubetydelige SMS ophøjet til hovedhistorie en hel aften i TV2 Nyhederne. Man fandt sågar en talsmand for Udenrigsministeriet, der sandelig var overordentlig bekymret (TV2 lod naturligvis ikke en kritisk røst komme til orde om 'truslen'), og nyhedsfladen emmede pludselig af alarmistisk opstandelse.

Helt absurd, i betragtning af at alverdens medier selvfølgelig allerede i forvejen har korrespondenter, diplomater og kontakter, der læser danske aviser og ser dansk tv, og for hvem en perifer SMS fra en perifer person er en dråbe i informationshavet om Dansk Folkepartis berygtede antimuslimske gøren og laden. Og skulle statsministeren imod al sandsynlighed være nødsaget til at afværge en misforståelse om regeringens holdning til Langballe, ville det kunne klares på ca. 30 sekunder (ganske som Anders Fogh Rasmussen, der i august 2006 fastslog over for omverdenen, at Dansk Folkepartis Ungdoms sommerkonkurrence, hvor profeten Muhammed blev hånet som en øl-drikkende og urinerende kamel, på ingen måde repræsenterede Danmark).

Alligevel blev en ligegyldig SMS fra en indflydelsesforladt ex-politiker til en tophistorie og karikaturkrise-potentiale for fuldt drøn i TV2. Og så fik vi jo også en muslim i skurkerollen i Langballe-sagen – pyha!

Men tro ikke, at det sluttede her. TV2 spillede samme aften sin anden trumf, som kunne understøtte SMS-truslens apokalyptiske nyhedsværdi: En ung pige havde begået en hyldest-video til Kurt Westergaard, og nu modtog hun hademails. Historien skulle illustrere fænomenet »hadegrupper«, og TV2 hjalp behændigt videoen på vej via deres egen hjemmeside.

I indslaget hørte vi om tre hadegrupper på Facebook: En hadegruppe mod Kjærsgaard, en hadegruppe mod Westergaard og en hadegruppe mod Slagelse Politi.

Ingen grund til at fremdrage de utallige hadegrupper mod islam og muslimer eller vise repræsentative eksempler på det racistiske had, som flere af disse driver af – nej, det var jo den 'farlige muslimske SMS', der skulle sættes i perspektiv, ikke sandt?

Vi fik derfor heller intet at vide om, at hyldestvideoen er lavet af en ualmindelig begejstret Pia Kjærsgaard-fan, der gladelig optræder i t-shirt fra DFU – hun fremstod derimod som en tilfældig frisk pige på 17 år. Vi fik intet at vide om, at hun selv er medlem af hadegrupper, f.eks. Facebook-gruppen »Støt politiet – De autonome skal dø«.

Det ville måske også få propagandakanonens ammunition – SMS-truslen mod nationens sikkerhed – til at fremstå i et lidt mere afdæmpet lys? Og det var der jo ingen grund til en aften, hvor TV2 Nyhederne var forvandlet til DF2 Nyhederne, vel?

Rune Engelbreth Larsen
Modpol: Politiken, 6.2.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol95.php on line 74

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol95.php on line 74

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol95.php on line 74

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol95.php on line 78

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol95.php on line 78

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/artikler/modpol95.php on line 78