Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Politisk TV2-kampagne mod ledige

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

TV2's kampagne mod de ledige er en af de mest rundhåndede politiske håndsrækninger, kanalen har foræret blå blok gennem årene.

At flere indslag om ugidelige ledige oven i købet serveres direkte af aktive medlemmer af Venstre, Konservative og Liberal Alliance, opdagede SF'eren Mattias Tesfaye ved en simpel Google-søgning, hvilket TV2 åbenbart var for dovne til selv at finde ud af - eller for uredelige til at oplyse.

Martin Nyrop Larsen, der i TV2 bedyrede, at han havde vanskeligt ved at hyre folk til Hvalsø Savværk, er således aktivt medlem af Venstre og sidder i Det Lokale Beskæftigelsesråd, udpeget af Dansk Industri. Men det kom ikke frem i TV2. Elinstallatør John Grøndal, der i TV2 bedyrede, at han ikke kunne finde villige ledige, er lokalt bestyrelsesmedlem af Liberal Alliance. Det kom ikke frem i TV2. Jan Holdt Matthiesen, der i TV2 bedyrede, at han ikke kunne finde ansatte til sin systue i Vejle, var indtil for nylig formand for De Konservative i Vejle. Det kom heller ikke frem i TV2.

Men TV2's nyhedschef Jacob Nybroe bortfejrer kritikken som irrelevant. Det, arbejdsgiverne siger her, er »veldokumenteret«, hævder han rask væk (Politiken.dk, 8.1.2013). At manden ikke kan se, at TV2 er blevet spændt for en politisk vogn, er virkelighedfornægtelse, så det klodser.

Det er ikke 'kun' de manglende partipolitiske oplysninger og den klare partipolitiske slagside, der er problemet. Jan Holdt Matthiesens historie var således en af de mest iscenesatte politiske tjenester, vi endnu har set.

TV2 spørger, hvorfor han ikke tilbyder akut-jobs, og svaret lyder: »Det har noget at gøre med, at den gruppe mennesker, som vi prøvede at tage fat i på det tidspunkt, hvor vi stod og manglede arbejdskraft og vedtog, at vi gerne ville ansætte en eller to mere, ikke var interesserede i at arbejde. Det, man godt kan blive harm over, er, at det er de selvsamme mennesker, der nu står og råber, 'hav ondt af os, kom og giv os et job'.« (TV2 Nyhederne, 6.1.2013).

Ikke ét kritisk spørgsmål til denne fladpandede generalisering. Den er åbenbart »veldokumenteret« ifølge TV2's nyhedschef. Bemærk brugen af »de selvsamme mennesker«. Sådan er 'de' jo, ikke sandt? De ledige, den »gruppe« mennesker, der »råber«, at vi skal have »ondt« af dem. De gider bare ikke en skid, når det kommer til stykket, vel?

Men dagen efter væltede det såmænd ind med ansøgninger til Matthiesen - måske var han ikke helt så ihærdig, dengang han søgte ledige, som nu, hvor han kunne få sit partis dagsorden i fjernsynet? Har TV2 undersøgt dét i detalje? I så fald var man for doven til at oplyse seerne om det.

Dansk Metal er også begyndt at kigge TV2's arbejdsgiver-historier efter i kortene, og efter et indslag om en virksomhed i Horsens, der manglede ti mand, ringede man og tilbød ti ledige. Det blev afvist, og der blev i stedet ansat to fra et privat konsulentfirma. Men hov - hvad med de øvrige otte?

Et andet TV2-indslag handlede om et firma i Aarhus, der efterlyste 50 mand. Dansk Metal tilbød 100 ledige efter weekenden, men så »svarede han, at det bare var nogle, han skulle bruge til sit katalog. Han havde et vikarbureau, og så var det rart at have nogle stående« (Avisen.dk, 4.1.2013).

Kunne TV2's research ikke finde ud af dét?

Realiteten er selvfølgelig også, at der altid vil være en lille rest af ubesatte jobs, uanset ledighedens omfang. Der har således været ca. 9.600 forgæves rekrutteringer til ledige stillinger i 2012, hvilket er blevet slået alarmistisk op for at understøtte historien om forkælede arbejdsløse. Sandheden er, at antallet har været temmelig uforanderligt i fire år, mens det f.eks. i 2006 lå på 70.000! Vi har med andre ord utvivlsomt været i bund i en årrække.

Tallet fra 2012 svarer således kun til 0,4 procent af den samlede beskæftigelse i Danmark - og gad vide, hvordan dette beskedne tal ville krympe, hvis hvert enkelt tilfælde blev gået efter i sømmene som ovenfor?

Det rager tydeligvis ikke TV2, der nærmest er blottet for skepsis og metode-kritik i en syndebukkehistorie, der primært taler til småtskåren og substansløs forargelse.

Selektiv iscenesættelse, ukritiske udeladelser og mikrofonholderi kører nærmest i loop på TV2 Nyhederne, mens DA og Løkke & Co. klapper i hænderne, og opinionen 'opdrages' til, at de ledige er skyld i ledigheden.

Ensidig politisk kampagnejournalistik af værste skuffe.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 10.1.2013


NOTE: I en kommentar i Politiken 11.1.2013 har TV2's Nyhedschef Jacob Nybroe kritiseret ovenstående klumme og bedyret TV2 Nyhedernes saglighed. Jeg har gensvaret i følgende indlæg: TV2's nyhedschef taler uden om kampagne mod ledige. REL.Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0110-01.php on line 83

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0110-01.php on line 83

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0110-01.php on line 83

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0110-01.php on line 87

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0110-01.php on line 87

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/2013/0110-01.php on line 87