Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Én af de knap 100 personer, der figurerer i en dokumentarisk citatsamling med forskellige typer indvandrerfjendtlig polemik eller decideret propaganda, der har karakteriseret integrations- og indvandrerdebatten. Spændvidden er altså stor, ikke mindst af hensyn til den dokumentariske værdi: Fra stærkt negative generaliseringer og stigmatiserende fordomsfuldhed i den ene ende af skalaen til racistisk retorik i den anden - samt relevante udsagn i relation hertil. Et samlet dokument med alle citater findes her.


Mogens Camre (f. 1936)

Dansk Folkeparti, tidl. medlem af EU-parlamentet (1999-2009), folketingskandidat for Dansk Folkeparti i 2007; tidl. MF for Socialdemokratiet (1968-1987). Medlem af Gladsaxe Byråd (2013-)

»Jeg havde en underlig fornemmelse, da jeg så DR1's tv-avis her til aften. En journalist, som ser ud til at stamme fra Mellemøsten [Erkan Özden], interviewer en integrationsminister, som er inder [Manu Sareen]. De drøfter, hvordan folkevandringen bedst kan få plads i Danmark. Deres pejlemærker er konventioner, som er vedtaget af folk i fremmede lande, uden at danskerne er blevet hørt. Folk fra fremmede kulturer bestemmer, hvad der skal ske med dette land. Danskernes rolle er at arbejde og betale skat.« (Facebook-status, 24.10.2014).

»De almindelige tyske soldater begik ikke de voldelige overgreb mod civilbefolkningen, som dele af nutidens muslimske ungdom udsætter os for.« (Knus tyrannerne. Erindringer, maj 2011).

Ovenstående påstand er så godt som identisk med den, Camre udtalte i en hollandsk tv-dokumentar »De europese familie van Wilders« i 2009, og som han hårdt presset trak tilbage i 2011 og beklagede sin nazificering af muslimer. Det er imidlertid et retorisk træk, han og andre fra Dansk Folkeparti har benyttet sig af flere gange: Camres nazificering af muslimer er ikke enestående.

»Vi er økonomisk, kulturelt og militært overlegne, og vi kan tage vore lande tilbage, hvis vi vil (...) De islamiske parallelsamfund i EU må opløses med den fornødne magtanvendelse, og mennesker, som ikke tilslutter sig det europæiske værdigrundlag, må udvises. Vi kan begynde med imamerne og med at lukke deres kommandocentraler, moskeerne.« (Knus tyrannerne. Erindringer, maj 2011).

»Det er usædvanligt sølle, at Folketingets Præsidium ikke formår at stå imod denne demonstration [en ramadanmiddag i Folketingets kantine]. Selv den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig var ikke så provokerende at arrangere festmiddage på Christiansborg uanset, at vi dengang ikke havde haft mulighed for at sige nej, hvis det var kommet dertil.« (Ekstra Bladet, 6.9.2010).

I det citerede debatindlæg hævder Mogens Camre endvidere, at »180 islamister« fik »foden inden for på Christiansborg« ... Blandt deltagerne var åbenbart 'islamister' som tidl. overrabiner Bent Melchior og den konservative socialminster Benedikte Kiær? Læs mere om arrangementet her: Ramadanmiddagen.

»... den stadige indvandring af hundredtusinder af kulturfremmede mennesker fra ikke-vestlige lande, mennesker som er ved at nedbryde sammenhængskraften i det danske samfund, som truer velfærdssamfundets økonomi og borgernes sikkerhed, og som vil få tragisk indflydelse på vores og hele Europas fremtid.« (Grundlovstale i Esbjerg, trykt i Danskeren nr. 3/2010).

»Efter min opfattelse har vi ingen chance for at få de vanartede drenge med indvandrerbaggrund til at ændre kultur ved at give dem frit slag til at ødelægge folkeskolen. I mine øjne er det en absurditet, at de og deres forældre overhovedet er i Danmark. I det omfang, vi ikke kan sende dem hjem, hvor de hører til, må der sættes ind med både økonomiske og disciplinære foranstaltninger mod dem og deres forældre. Ikke de vattede gode råd og underdanige henstillinger, men en indsats, som selv barbarer kan forstå.« (Grundlovstale i Esbjerg, trykt i Danskeren nr. 3/2010).

»Solidarity is a feeling that is extended only to people that behave the same way that you do.« (IKON Documentaire: »De europese familie van Wilders«, 3.7.2009).

»We have more unrest in our streets than we had during the Nazi occupation in World War II, and people see more violence directly in the streets - that is absolutely unacceptable. I am sorry to say - nobody should be in doubt about my attitude towards the Nazis - but the German soldiers in our streets behaved better than the Muslim boys - much better - they were welldisciplined young German boys.« (IKON Documentaire: »De europese familie van Wilders«, 3.7.2009).

Ovenstående udtalelse måtte Camre nødtvunget trække tilbage, da han blev bedt om at forholde sig til den i juni 2011. Nazificeringen af muslimer og islam er imidlertid et retorisk træk, han og andre fra Dansk Folkeparti har benyttet sig af flere gange: Camres nazificering af muslimer er ikke enestående.

»Fejlen er, at man har troet, at man kunne integrere mennesker, som ikke er kommet for at blive integreret, men for at erobre nyt territorium. Alle de EU-lande, der ligesom Danmark kritikløst har ladet store grupper af mennesker fra den muslimske verden indvandre, har præcis de samme problemer. (...) Bandekrigens årsag er, at befolkningseksplosionen i de muslimske lande har skabt en udvandringsbølge af mennesker, som ikke kan finde arbejde, funktioner, muligheder i deres egne lande. De strømmer til et udviklet Europa, som ikke har brug for dem, og de kommer med forskruede holdninger til livet og verden - og de er i gang med at ødelægge Europa på samme måde, som de og deres kultur har ødelagt de lande, de kommer fra.« (Nordjyske.dk, 10.3.2009).

»Islam kan ikke integreres. Islam vil dominiere Europa. Og islam er uforenelig med vores værdier. Derfor skal islam sendes ud af Europa.« (DF's landsmøde; Berlingske Tidende, 22.9.2008).

Apropos Mogens Camres gentagne udtalelser om at Islam og muslimer ikke hører til i Europa og Danmark: Camres Endlösung Light.

»Ja, naturligvis, vi skal bare give muslimerne Nørrebro, Centrum, Vesterbro, dele af Århus og Odense. Danskerfrit område er vel et rimeligt krav fra vore besættere. I dag Kosovo, i morgen Danmark. Få synes at spørge, hvorfor alle disse fremmede egentlig er i Danmark. Den altovervejende del af dem ønsker ikke vore værdier eller vor levevis - de ønsker at overtage vort land. De er her, fordi ekspansion ind i og undertvingelse af Vesten er på islams dagsorden, og vi oplever nu fortroppen.« (Jyllands-Posten, 16.2.2008).

Mogens Camre stillede op til folketingsvalget for Dansk Folkeparti i 2007, men undlod bevidst at meddele partiledelsen og vælgerne, at han slet ikke agtede at forlade Europaparlamentet til fordel for Folketinget, hvis han blev valgt. Det accepterede Pia Kjærsgaard ikke og bedyrede, at han aldrig ville blive opstille for Dansk Folkeparti igen. Læs: Kjærsgaards boomerang betød Camres exit.

»Naser Khader er en araber med tæppehandlerlogik, der sammen med en flok amatører ønsker at lukke op for asylstrømmen.« (Camres hjemmeside, citeret efter ekstrabladet.dk, 14.11.2007).

»Danmark har et sammenrend af såkaldt fine folk med en araber i spidsen sat sig for at forhindre Dansk Folkepartis indflydelse og lukke op for asylstrømmen. Deltagerne er amatører, og lederen fusker angiveligt med skatten, anvender sort arbejde og har svært ved at forstå sit eget program. Tænk at store ord og sædvanlig arabisk tæppehandlerlogik en tid kunne få så mange lokket på den galej, skriver han i brevet.« (Camres hjemmeside, citeret efter ekstrabladet.dk, 14.11.2007).

»Hvad er det for en styrke, muslimerne bidrager med? Lavere uddannelsesgrad, højere sygdomsfrekvens, lav deltagelse på arbejdsmarkedet, høj kriminalitet. (...) Vi er ikke interesserede i den mangfoldighed, som består i parallelsamfund af tabere.« (Jyllands-Posten, 3.10.2007).

»Indtil videre er det som bekendt danske børn, der er blevet tvunget til at spise halalmad, fordi muslimerne har travlt med at tvinge deres skøre forestillinger ind i Danmark. Vi vil gerne lovgive, så alle danskere får sundere mad, ikke mindst muslimerne, som hyppigere end danskerne er fejlernærede. Vi vil ærligt talt også gerne have jer til at opgive ramadanens absurde spiseregler. De er sundhedsskadelige, og det er os, der betaler regningen.« (Jyllands-Posten, 3.10.2007).

»Det er en syg idé og helt naturstridigt, at en fundamentalist med tørklæde skal være medlem af vores demokratiske parlament. Hun trænger til psykiatrisk behandling. Man må jo behandle den slags mennesker. Det er nogle hjernevaskede små stakler, som går med tørklæder. Skik følge eller land fly, så simpelt er det. Jo før hun rejser, jo bedre.« (Nyhedsavisen, 20.4.2007).

NOTE: Ovenstående er Mogens Camres kommentar til Enhedslistens folketingskandidat, Asmaa Abdol-Hamid, der i april 2007 bedyrede, at hun fortsat vil bære hovedtørklæde, hvis hun bliver valgt til Folketinget. Læs: Asmaa Abdol-Hamid og tørklædet - igen.

Senere samme dag trak han dog i land og skrev i en pressemeddelelse: »Jeg har ikke ønsket at give udtryk for, at Asmaa Abdol-Hamid har behov for psykiatrisk behandling. Det har ikke været min hensigt at udtale mig om Asmaa Abdol-Hamids psykiske velbefindende, men alene om den islamistiske verdensopfattelses absurditet, så derfor beklager jeg udtalelsen.« (Politiken.dk, 20.4.2007).

»Vi har noteret, at den muslimske befolkningsgruppe i Danmark set som helhed er en voldsom økonomisk byrde for de danske borgere. En central grund til at være her er altså for de fleste økonomisk udnyttelse af en naiv nation. Men det er åbenbart ikke det hele. Det Islamiske Trossamfund vil have os ind under islamisk lov og truer med uro, hvis vi gør modstand. De tror, de kan kujonere os. Vi må sige mere klart til dem: I er gået forkert. I kan ikke sætte nogen dagsorden her. I bør rejse hjem til de lande, I kommer fra, og tænke over, hvad I har ødelagt med jeres religion og jeres kultur.« (Politiken, 31.10.2006).

NOTE: Ovenstående er Mogens Camres kommentar til, at Islamisk Trossamfund har anlagt sag mod Jyllands-Posten for æreskrænkelse i forbindelse med karikatur-sagen, og at de har advaret mod uro i Mellemøsten som følge af at avisen blev frikendt. REL.

»Intet af det, der er gjort for at stoppe udviklingen er tilstrækkeligt. Nok har Dansk Folkeparti fået strammet indvandrerlovgivningen, men det er langt fra nok. Vores samfund har en voksende underklasse af mennesker, som aldrig vil blive integreret, men som dag for dag vil rive det danske samfund i stykker, fordi den islamiske kultur ødelægger ethvert samfund. Islam hører ikke til i Europa og vores første prioritet må være at repatriere muslimerne. Islam truer vores fremtid, og vi vil hindre, at islam sætter nogen dagsorden i Europa. Den tro hører til i en mørk fortid og dens politiske mål er lige så ødelæggende som nazismens. Islam skal ikke have muligheden for at tage Europa fra os.« (Grundlovstale: Rhododendronparken, Brønderslev, 5.6.2006).

»Landbrugsraadets præsident, hr. Peter Gæmelke, mener, at kampagnen [for at forbedre Danmarks omdømme efter karikatur-sagen] er en god idé, men han har nogle ideer om, hvordan Danmark igen skal blive populært i de muslimske lande, hvor hans medlemmer har mistet afsætning af deres produkter, som eksporteres med massiv EU-støtte - betalt af de europæiske skatteydere. Vi skal være meget flinkere over for dem, der gerne ser dansk kultur udryddet. Gæmelke mener simpelthen, at det er tonen, den er gal med. Jyllands-Posten må ikke provokere, siger han. Dansk Folkeparti må ikke sige det, vi siger, men meget hellere det, de radikale siger. Vi må lære at finde os i gadekriminaliteten og voldtægterne, og vi må indstille os på, at den kristne kultur er ved at være yt. I den globaliserede verden skal der en helt anderledes galvaniseret tro til.« (Jyllands-Posten, 10.4.2006).

»Gæmelke minder mig ganske meget om situationen i 1940. Det gjaldt om at holde kæft og glæde sig over, at landbrugspriserne blev fordoblet - ganske vist blev det hele betalt af danskerne over clearingkontoen, Tysklands frie trækningsrettighed i Nationalbanken, men det var godt for landbruget. Kan De se ligheden? Tænk, at det er kommet dertil, at en leder af en stor erhvervsorganisation mener, at vi skal underkaste os barbariet.« (Jyllands-Posten, 10.4.2006).

»Der er grund til at minde om, at Koranen ikke kun er islamisternes hellige bog, men hele islams hellige bog. De mennesker, som i den seneste måned har brændt ambassader og danske, europæiske og amerikanske flag af og svoret blodig hævn over os vantro, er ikke alle islamister. De er overvejende ganske almindelige, primitive, uoplyste muslimer, som ikke fatter ret meget af den verden, de lever i. De er med god grund utilfredse med deres levevilkår, men deres afgørende problem er, at deres selvopfattelse ikke rummer nogen forståelse for, at det er deres kultur, herunder som det helt centrale deres religion, der bærer skylden for deres håbløse liv.« (Kristeligt Dagblad, 8.3.2006).

»Forestillingen om 'fornuftige muslimer', der støtter demokrati og menneskerettigheder, er en illusion.« (Kristeligt Dagblad, 8.3.2006).

»Vi skal passe vældigt på, at vi i vor kulturs næstekærlige godtroenhed ikke begynder at vise respekt for uoplyste menneskers overtro. De [muslimerne] agter nemlig ikke et øjeblik at vise respekt for os.« (Kristeligt Dagblad, 8.3.2006).

»Det hæderlige, solidariske Danmark, vi har opbygget, må nu for alvor besinde sig på at forsvare sig mod det hastigt voksende antal mennesker, som er kommet hertil fra en anden civilisation uden evne eller vilje til at forstå forudsætningerne for vores samfund, alene med det mål at blive forsørget og udbrede deres kultur.« (Camres »Julebrev« 2005; Den Danske Forenings medlemsblad, Danskeren nr. 1/2006, s. 10).

»Den islamiske kulturs fastlåste, dogmatiske ideer har underkuet den islamiske verdens mennesker, så de er tabere i verdens udvikling. De må vågne op. Her i landet kan vi gøre grin med både Gud og Jesus og de andre profeter. Det skader ikke den kristne religion, men en tro, der skal beskyttes af syge taburegler og morderiske trusler, beviser sin svaghed, for den tåler tydeligvis ikke kritik. Sandheden er, at den ikke er en religion men en politisk ideologi, som har til formål at undertrykke mennesker.« (Camres »Julebrev« 2005; Den Danske Forenings medlemsblad, Danskeren nr. 1/2006, s. 11).

»De muslimske imamer, som i deres hjemlande har udspredt falske oplysninger om Danmark, er vendt tilbage og kan indtil videre genoptage deres fjendtlige virksomhed her i landet ved at lyve for deres uvidende trosfæller og opildne til modstand mod det land, som så godtroende forsørger disse religiøse svindlere. Det er på tide, at vi sætter en stopper for deres aktiviteter. Hvis det er sandt, at de kun repræsenterer et mindretal, kan der ikke gøres en bedre indsats for integrationen end at sætte dem ud af spillet. Da de har vist, at de nærer had til og foragt for Danmark, skal de ikke være her. Lad os få genbehandlet deres opholdstilladelser, som klart ikke kan være givet dem, fordi de forfølges i deres hjemlande. Vi må af humanitære hensyn til de muslimer og danskere, der ikke deler deres holdninger, give dem udvisningsordre.« (Jyllands-Posten, 18.1.2006).

»Vi må se i øjnene, at de reformer af danskernes adgang til velfærdsydelser, som kunne gennemføres politisk, bliver opslugt af den store mængde fremmede mennesker - og en del danskere som snylter på den begrænsede arbejdende befolkning. Det gælder særligt den store gruppe af mennesker fra mindre udviklede lande, som ikke over deres samlede livsforløb bidrager til samfundet. Det er en ret tilfældig del af denne verdens inaktive mennesker, der har valgt at lade sig forsørge i Danmark, men de ønsker ikke blot forsørgelse, de ønsker også at udbrede den syge samfundsmodel, de er flyttet/flygtet fra, og vil vi ikke med det gode, så skal vi nok få kærligheden at føle i takt med, at de bliver flere og flere og får politisk magt.« (Horsens Folkeblad, 17.12.2005).

»Imamerne er ikke kommet som normale forkyndere, de er fortroppen i erobringstogtet, som skal skaffe nyt land til mennesker, som ikke har magtet at udvikle deres eget.« (Horsens Folkeblad, 17.12.2005).

»Vi er allerede på vej ned ad glidebanen mod balkanisering af Danmark. Andengenerationsindvandreres gadebander, ødelagte skoler, lærere, der trues af indvandrerbørn og deres forældre, massiv skatte- og momssvindel, socialt bedrageri, voldtægter, menneskehandel, mord på åben gade og senest mordforsøget mod integrationsminister Rikke Hvilshøj. Læg hertil, at formørkede imamer med den ikke-dansktalende Abu Laban i spidsen søger at indføre sharia i Danmark, og at Hizb-ut-Tahrir hverver unge til hellig krig og udsteder dødstrusler mod frafaldne, mod jøder og andre, som kommer deres politiske vanvid på tværs. Ingen ville erkende farerne for 10 år siden. Nu ser vi virkeligheden, men forholder os som tilskuere til en horrorfilm. Det kan ikke være sandt - om lidt bliver lyset tændt, og det hele er forbi. Men det er ikke forbi. Det bliver værre.« (Jyllands-Posten, 15.6.2005)

»Lad mig sige det klart: Muslimer skal bo i muslimland – og det er ikke her.« (Årsmødetale til Dansk Folkepartis landsmøde, 19.9.2004).

NOTE: I sin dækning af landsmødet skrev Ekstra Bladet den 20.9.2004 om de delegeredes modtagelse af disse ord fra Mogens Camres tale: »Mogens Camre udløste det absolut største bifald på Dansk Folkepartis årsmøde, da han skød med skarpt mod muslimer. 'Lad mig sige det klart: Muslimer skal bo i muslimland - og det er ikke her,' sagde Mogens Camre med eftertryk, hvorefter deltagerne næsten eksploderede i begejstring.« REL.

»Muslimerne udgør på grund af deres kultur et stort problem i alle vestlige lande. De færreste af dem ønsker integration, for de er kommet med en kultur, som de tror skal erobre verden. Det er derfor de betyder så meget i den offentlige debat – og det er derfor, de er en så voldsom belastning for vores offentlige kasser.« (Berlingske Tidende, 1.6.2004)

»Der burde være omfattende politiske udskiftninger ved valgene. I protest mod, at fremmede, antidemokratiske kræfter organiserer sig og hverver hellige krigere i landet. I protest mod, at landets skatte- og sociallovgivning fører til en arbejdsbyrde på landets egne borgere, så der kun fødes ¾ af de børn, der skal til for at opretholde befolkningstallet, medens udlændingenes antal vokser eksplosivt – betalt over samme sociallovgivning. Nej, det er ikke Kosovo, jeg taler om, der er processen fuldbyrdet, det er Danmark. Ganske sikkert dag for dag er vi ved at miste Danmark, ligesom europæerne er ved at miste Europa. Om 50 år hersker sharia på lige fod med europæisk lov, om 100 @?r hersker kun sharia. (...) Vi er åbenlyst forsvarsløse. Vi har konventioner, der forhindrer os i at forsvare os mod koloniseringen – vi har ved lov forpligtet os til at lade stort set alle, der ikke vil leve i deres eget land, flytte ind i vores. Det hedder humanisme og næstekærlighed, og det er basis for en folkevandring, der vil noget, eftersom det stort set er umenneskeligt at lade nogen leve andre steder end i de vestlige samfund – i flg. de korrekte. (...) Den økonomiske byrde på Danmark er ødelæggende. Men Rigsadvokaten, som åbenbart er medlem af samme klub som Morten Kjærum og biskop Holm, siger, at det nok skal gå alt sammen. Ligesom i 1940 har regeringen besluttet 'at ordne landets forhold under hensyntagen til den stedfundne besættelse'. (...) Vi må opsige FN’s flygtningekonvention, vi må blokere EU’s charter om borgernes rettigheder, som er vendt imod europæerne, vi må ændre udlændingeloven, og vi må om fornødent ændre både grundloven og straffeloven, så det bliver muligt at forsvare demokratiet og sende politisk-religiøse oprørere, kriminelle og snyltere ud af landet. Det er sidste udkald.« (Morsø Folkeblad, 15.5.2004, Horsens Folkeblad, 18.5.2004, Midtjyllands Avis, 22.5.2004).

»Terrortruslen tvinger hele den vestlige verden til at kræve ændringer af de forældede FN-konventioner, som bruges til at infiltrere vore lande. Den frie og åbne verden, vi ønskede at skabe, er udsat på ubestemt tid, fordi de, som ikke ønsker frihed og åbenhed, udnytter vore love og misbruger de rettigheder, vi gerne ville udbrede. Også EU må vågne op. Det Charter om Grundlæggende Rettigheder, som EU-toppen vil lægge ind i Den Europæiske Forfatning, vil blive brugt af fremmede imod de europæiske lande. Den naivitet om verdens udvikling, som vi nærede i 1950’erne og 60’erne, må høre op, ellers taber europæerne kampen om Europa.« (Morsø Folkeblad, 23.4.2004).

»I Danmark er tørklædet blevet et symbol for de muslimske kvinder: jeg er muslim, jeg forkaster jeres kultur, jeg er bedre end I. Det er nok rigtigt, at mange muslimske piger og kvinder er så hårdt opdraget, at de selv tror, at de bør bære tørklædet - og en god del af dem mener sig også berettiget til at udfordre os, der betaler deres underhold, uddannelse og sygesikring, men flertallet bærer tørklædet af tvang« (Midtjyllands Avis, 30.10.2003).

»Der er mange, som gerne vil fortælle os, at islamisterne er en overvurderet trussel. Islamisterne er ikke ret mange, siger de korrekte. I Danmark kan Hizb-ut-Tahrir i dag samle nogle tusinde mennesker, og dem kan vi vel kontrollere? Endnu. Og der er en hel række andre: Al Aqsa, Al Muhajiroun, Al Qaida. Fjendens bastioner i vores eget land med folk, som vi selv betaler for, ligesom da nazisternes besættelse af Danmark blev betalt af danskerne over clearingkontoen i Nationalbanken. De må da anse os for at være studedumme!« (Årsmødetale, 21.9.2003).

»Der bliver krænket menneskerettigheder, så det vil noget også her i landet. Det drejer sig om den massive krænkelse af islamiske kvinders og pigers rettigheder. Hustrudrab, drab på døtre, tvangsægteskaber, trusler og umyndiggørelse. Udryddelse af denne uciviliserede kultur, burde være instituttets første opgave, men på det område har vi aldrig hørt fra instituttet. Det diskriminerer, så det virkelig vil noget. Dets værdinormer er helt enøjede.« (Årsmødetale, 21.9.2003).

»Vi må se i øjnene, at vi i de kommende 50 år står overfor en kamp først og fremmest for at demokratisere og fredeliggøre de muslimske diktaturstater, som i dag udgør den største trussel mod verdens stabilitet. Vi ser her den alvorlige splittelse mellem EU og USA. EU tror, at kunne lurepasse. Det er blevet udtrykt med billedet ”USA er fra Mars, Europa er fra Venus” – men Venus ender med at blive voldtaget og myrdet, hvis hun ikke har Mars’ beskyttelse.« (Årsmødetale, 21.9.2003).

»Den egentlige årsag til den store arbejdsløshed blandt muslimerne er, at disse mennesker stammer fra en kultur, der slet ikke arbejder som vi, og hvor det er forbundet med prestige ikke at bestille noget.« (Pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti, 9.7.2002).

»Vi har ikke erklæret islam krig, men den islamiske fundamentalisme har erklæret USA og dermed os krig. Europa kan ikke lurepasse sig udenom denne trussel, selv om de evige godhedsapostle gør alt, hvad de kan for at bortforklare truslens sande indhold (...) Og man kan jo vanskeligt bebrejde Hizb-ut-Tahrir, Minhaj-ul-Quran eller de fundamentalistiske imamer, at de tror, at de kan overtage Danmark, når man ser hvor uansvarligt skiftende regeringer har behandlet fjendens forposter i vort eget land.« (Grundlovstale i Brønderslev, 5.6.2002).

»Den Tredje Verden tror, den kan overtage vores lande indefra. Det vil vi forhindre. Det er kun en løsning på fattigdomskløften, nemlig at udviklingslandene stopper befolkningseksplosionen, begynder at producere noget, at uddanne sig, at forske, at de begynder at se verden og menneskene, og at de kaster middelalderen af sig. Det må vi prøve at hjælpe dem med, men det skal foregå i deres lande, ikke hos os.« (Berlingske Tidende, 11.3.2002).

»Indvandrerpolitikerne har allerede alt for megen indflydelse i Danmark, hvor de af al magt forsøger at presse dansk kultur tilbage og skabe en islamisering af det danske samfund med de negative følgevirkninger, vi ser i alle muslimske lande (...) Indvandringen til Danmark skal stoppes. Danskerne er trætte af kvindeundertrykkelse, drab og knivstikkeri begået af udlændinge, som mentalt lever i middelalderen. Derfor skal der føres en nul-tolerance over for dette barbari, som ødelægger vort samfund.« (Jyllands-Posten, 30.1.2002).

»Alle Vestens lande er infiltreret af muslimerne - nogle af dem taler pænt til os, mens de venter på at blive nok til at slå os ihjel.« (Camres manuskript, omdelt til pressen under Dansk Folkepartis årsmøde, 16.9.2001).

NOTE: Sådan faldt Camres ord fra talerstolen ifølge både Jyllands-Posten, Ekstra Bladet, Berlingske Tidende og Politiken, 17.9.2001. Det var imidlertid ordene, som de stod i Camres manuskript, der blev omdelt til pressen m.h.p. offentliggørelse, men da han rent faktisk stod på talerstolen, sagde han, at muslimerne blot venter på at blive mange nok til at »få os fjernet« i stedet for »slå os ihjel« (jf. Berlingske Tidende, 25.9.2001).

Under Folketingets åbningsdebat den 5. oktober 2005 blev Pia Kjærsgaard atter konfronteret med citatet (i talepapirets version) og benægtede dets faktualitet: »Jeg vil godt meget klart sige, at det har hr. Mogens Camre aldrig nogen sinde sagt.« Hun nævner ikke, at han til gengæld har
skrevet det, og alene ændrede talepapirets »slå os ihjel« til »få os fjernet«, da han stod på talestolen. Man kan så diskutere, om der er nogen reel rækkevidde af den gradbøjning.

Pia Kjærsgaard nævner heller ikke, at hun selv og Kristian Thulesen-Dahl på partiets efterfølgende pressemøde begge bekræftede, at Camres udtalelser var i overensstemmelse med partiets opfattelse: »Jamen, det er det. Det kan ikke siges mere klart«, sagde Thulesen Dahl (Politiken, 17.9.2001). Det fremgår ikke, om de her reagerede på journalistens henvisning til ordlyden fra manuskriptet eller talerstolen.

Politiet sigtede i 2002 Camre for overtrædelse af Straffelovens § 266b (den såkaldte racismeparagraf) under den skærpede stk. 2, der handler om »propagandavirksomhed«. For at kunne rejse tiltale, skulle anklagemyndigheden have ophævet Camres politiske immunitet som medlem af Europaparlamentet. Retsudvalget indstillede imidlertid enstemmigt at afvise anklagemyndighedens krav i juni 2003, og Europaparlamentet fulgte indstillingen. Camre nægtede at anmode om selv at få sin immunitet ophævet, idet han hævdede, at immuniteten beskyttede ham mod politisk magtmisbrug fra »en socialdemokratisk rigsadvokat« (Information, 20.6.2003). REL.

»Det, vi står over for, er ikke blot en kortvarig militær operation. Det drejer sig om at drive denne ondskabens ideologi ud af den vestlige civilisation. Aldrig skal islam få plads i vore lande.« (Dansk Folkepartis årsmøde, 16.9.2001).

»Den islamiske fundamentalisme har erklæret Vesten krig, og vi har intet forsvar, hvis vi ikke finder og eliminerer fjenden midt iblandt os, uanset hvilken hudfarve han har.« (Dansk Folkepartis årsmøde, 16.9.2001).

»Om hundrede år er vi et mindretal, og dernæst bliver vi udryddet, hvis Arne Melchiors og regeringens indvandringspolitik fortsætter.« (Jyllands-Posten, 22.8.2001).

»Den vestlige verdens konfrontation med islam er en fortsættelse af vores konfrontation med nazismen.« (B.T., 6.6.2001).

»Det er utroligt, at statsministeren ikke har fattet, at den altovervejende del af muslimerne ikke er kommet for at blive integreret. De agter aldeles ikke at blive danskere. De er kommet for at overtage Danmark, og de demonstrerer ved enhver lejlighed, at de mener sig berettiget til at indrette landet efter muslimsk kultur.« (Ekstra Bladet, 6.1.2000).

»Hvis denne udvikling ikke standses, er det kun et spørgsmål om få årtier, før danskerne er i mindretal og reelt mister magten over eget land. Det betyder, at Danmark ophører med at eksistere som et frit, demokratisk samfund. Vi står ganske enkelt over for den alvorligste trussel mod landet i hele vores historie.« (Jyllands-Posten, 27.12.1999).

»Muslimer kommer med tiggerstaven i hånden, og så snart de er inde i varmen bliver den til en stok, der skal banke os på plads.« (Information, 24.8.1999).

»Det handler om, at hele islams tankegang er fjendtlig mod vort samfund, og at islams mål er at fortrænge vor samfundsorden. Derfor ser vi overalt på kloden blodige konfrontationer mellem islamiske og kristne samfund.« (Ekstra Bladet, 15.4.1999).

Karakteristik af 'den fremmede': »... en mand af umiskendeligt mellemøstligt tilsnit. Han er så elegant klædt som Onassis’ søn. Og han har køretøjer, som hverken jeg eller statsministeren ville have råd til at købe. Jeg ved, at den slags skyldes den voldsomme kriminalitet, der kommer i kølvandet på indvandringen.« (DR1-programmet Helt ærligt, mand, 10.9.1998).

»Det er en kendsgerning, at mange af indvandrerkvinderne er undertrykte og fejlernærede, fordi mændene gerne vil vise deres rigdom, ved at kvinderne er store og tykke.« (DR1-programmet Helt ærligt, mand, 10.9.1998).

»Når en dansk handelsskole må opstille metaldetektorer ved indgangen for at værge sig mod voldelige, våbenbærende udlændinge, ser vi danskere en volds- og hævnkultur krybe ind over os. Hver gang danskerne læser om en indvandrer, der er fundet på en øde gade eller i sin seng i selve Sandholmlejren med halsen skåret over, føler de, at de bestialske, middelalderlige kulturer er ved at vinde indpas i vores land.« (Politiken, 21.4.1998).

»Danskerne nærer ikke et personligt had til den enkelte flygtning, men de ønsker ikke de fremmede kulturer i Danmark, ganske enkelt fordi de - fra de undertrykte, tilhyllede kvinder, over de høje fødselstal til knivdrabene - ikke hører vor tid og vort land til.« (Politiken, 21.4.1998).

NOTE: Se også: Fra nazistisk propaganda til nationalistisk polemik (dokumenterede paralleller mellem bl.a. Joseph Goebbels' og Mogens Camres retorik). REL