Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Anbefalet: Mette

Folketingsvalget 2011: Flere humanister på tinge ... Udprint

En humanistisk værdipolitiker er en folketingskandidat, der er anbefalet for at trodse den nationalistiske og populistiske tidsånd med skarphed og ekstraordinært humanistisk engagement og mod (Humanisme.dk).

Der er ikke mange folketingskandidater tilbage, som lever op til de værdipolitiske kriterier for at blive anbefalet. Ganske vist kan man stort set uden videre stemme på kandidater fra Enhedslisten og De Radikale, hvis man ønsker en mere humanistisk værdipolitik, men der er meget længere imellem mulighederne i Socialdemokraterne og SF - og meget langt imellem mulighederne uden for disse partier.

Den seneste anbefaling er et godt socialdemokratisk kort, nemlig Mette Gjerskov, der er opstillet i Sjællands Storkreds.

Mette Gjerskov er Socialdemokraternes klima- og energiordfører, men hun er blandt de politikere, der ikke går uden om værdipolitiske spørgsmål af den grund, og hun har flere gange kastet sig ud i opgør med den herskende assimilations- og diskriminationspolitik. Sammen med Lise von Seelen skrev hun f.eks. om tørklædeloven i Information i 2009:

Ud over de principielle overvejelser om indskrænkelse af den individuelle frihed, er der også god grund til at forholde sig kritisk til loven på grund af den muslimforskrækkelse, der stikker under. Der danses efter Dansk Folkepartis antimuslimske pibe. Tænk bare på skræmmekampagnen med en burkaklædt dommer med den dertilhørende tekst »Underkastelse«. Og regeringen er desværre kørt med på hetzen. F.eks. kunne man i landsdækkende tv høre landets justitsminister sige: »Jamen, man kunne forestille sig, at dommeren afsluttede ved at sige 'Thi kendes for ret: Allah er stor'. (...) Hvis han begynder at bede, smider tæppet ned på gulvet og beder til den ene eller den anden gud.«

En sådan udtalelse gør det jo helt tydeligt, at det for ham ikke handler om dommernes udseende, men om deres sindelag.

Sagens kerne er, at han ikke vil have muslimske dommere. Det er ikke alene diskriminerende, det bidrager også til at grave grøfter mellem muslimer og kristne. En ufarbar vej, hvis vi skal have vores samfund til at fungere med den mangfoldighed, som vi heldigvis har.

På Youtube har Mette Gjerskov lavet en enkel lille demonstration à la »jeg sætter min hat (mit tørklæde), som jeg vil«.

Mette Gjerskov være hermed anbefalet.

Hjælp med at finde og anbefale flere kandidater. Se listen over alle anbefalede kandidater med flere oplysninger om de enkelte: Anbefalede humanistiske værdipolitikere. Flere kandidater er (måske) på vej.

Rune Engelbreth Larsen, 14.5.2011