Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Anbefalet: Frank og Martin

Folketingsvalget 2011: Flere humanister på tinge ... Udprint

En humanistisk værdipolitiker er en folketingskandidat, der er anbefalet for at trodse den nationalistiske og populistiske tidsånd med skarphed og ekstraordinært humanistisk engagement og mod (Humanisme.dk).

De to seneste anbefalede kandidater i det løbende udvalg på tværs af partier er Enhedslistens Frank Aaen og Socialdemokraternes Martin Empacher, der er opstillet i henholdsvis Københavns Omegns Storkreds og Københavns Storkreds.

Frank Aaen er også i værdipolitisk forstand en politisk veteran, der i alle sine folketingsperioder for Enhedslisten har kæmpet for større tolerance, og som derfor ikke tilhører den fløj, hvis ateisme har været så 'fundamentalistisk', at det kneb gevaldigt med tolerancen, da f.eks. Asmaa Abdol-Hamid var opstillet for partiet.

Da karikaturkrisen delte vandene i Danmark, var Aaen også en af dem, der fastholdt, at man naturligvis udmærket kunne forsvare ytringsfriheden uden at heroisere Jyllands-Postens Muhammedkarikaturer:

De omfattende protester mod Danmark et vink med en vognstang om, at Danmarks og Vestens politiske kurs må ændres grundlæggende. Protesterne kan ikke løsrives fra det generelle politiske klima, og de kan ikke løsrives fra Vestens politik i den muslimske del af verden. Tegningerne er blot den symbolske dråbe, der har fået bægeret til at flyde over.

Igennem flere år har fremmedfjendske synspunkter fåret mere og mere plads i Danmark. Danmark er ude i verden blevet kendt som et land, der er meget negativt over for udlændinge. Og det er i den sammenhæng man skal se, at Jyllands-Posten bragte de 12 tegninger – med den begrundelse, at muslimer skal være parat til at finde sig i »hån, spot og latterliggørelse«.

Netop derfor var det en fejl, at regeringen ikke straks sagde fra. Ikke over for ytringsfriheden, naturligvis ikke, men fra over for den fremmedfjendtlige linie Jyllands-Posten udtrykte under dække af at ville forsvare ytringsfriheden. (7.2.2006).

Socialdemokraternes Martin Empacher er et mere ubeskrevet blad, idet han ikke sidder i Folketinget, men han har ved flere lejligheder repræsenteret den socialdemokratiske humanisme i udlændingepolitikken, bl.a. i kritik af VKO's pointsystem og sit eget partis beredvillighed på samme bane, da debatten begyndte i november 2010:

Først og fremmest er dette forslag menneskefjendsk. Hvem skal bestemme, hvem en dansk statsborger må forelske sig i? Ingen og da slet ikke staten. VKO's åndstyrani skal stoppes og dette kan kun ske ved, at vælgerne ved næste valg sætter deres kryds langt væk fra disse partier. Og ja jeg tør godt sige det højt. Som socialdemkoratisk folketingskandidat siger jeg nej til pointsystemet.

Det er også pinedød nødvendigt at gå ind i de så forkætrede 'enkeltsager', som ministre og myndigheder helst ikke vil tale om (for så bliver vælgerne jo hele tiden mindet om, at det er mennesker af kød og blod, der er ofre for en kynisk politik, ikke blot abstrakte 'tal' i statistikker - og dét vil VKO selvfølgelig helst undgå). Empacher skriver bl.a.:

Hvilket land udviser en 12 årig thailandsk dreng til Thailand på trods af, at hans biologiske mor lever og gennem flere år har haft opholdstilladelse i det pågældende land? Svaret er desværre Danmark. Og for at gøre billedet endnu værre er den 12 årige drengs mor gift med en herfødt dansk statsborger og de har en fælles søn på 3 år. Det vil sige, at Danmark har udvist en 12 årig dreng til den anden side af jordkloden og dermed fjernet ham fra hans mor og hans halvlillebror.

Dette er himmelråbende tåbeligt og umenneskeligt og et klart eksempel på, at systemet bliver sat før det enkelte menneske. (...)

Problemet er, at reglerne ikke lægger op til en subjektiv vurdering men derimod er stringent objektiv. Så på trods af at drengens danske stedfar og hans danske klasselærer bedyrer, at drengen er godt i gang med at integrere sig i det danske samfund, ja så er de end ikke blevet spurgt til råds i sagsbehandlingen.

Frank Aaen og Martin Empacher være hermed anbefalet.

Hjælp med at finde og anbefale flere kandidater. Se listen over alle anbefalede kandidater med flere oplysninger om de enkelte: Anbefalede humanistiske værdipolitikere. Flere kandidater er (måske) på vej.

Rune Engelbreth Larsen, 10.4.2011