Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Anbefalet: Mogens og Per

Folketingsvalget 2011: Flere humanister på tinge ... Udprint

En humanistisk værdipolitiker er en folketingskandidat, der er anbefalet for at trodse den nationalistiske og populistiske tidsånd med skarphed og ekstraordinært humanistisk engagement og mod (Humanisme.dk).

De to seneste kandidater i det løbende udvalg er Socialdemokraternes kulturordfører Mogens Jensen og Enhedslistens Per Clausen, der er opstilet i henholdsvis Vestjyllands og Østjyllands Storkreds.

Selv om Mogens Jensens politiske område ikke er udlændingepolitikken, er kulturpolitikken naturligvis ofte overlappende, og kulturordføreren er skarp og kontant i værdipolitikken - f.eks. her, hvor han var den første politiker, som klart og utvetydigt tog afstand fra Geert Wilders' propagandafilm, Fitna:

Man skal tilbage til Hitlers modbydelige nazipropagandafilm 'Der ewige Jude' for at kunne beskrive Gert Wilders film 'Fitna'. Vi mangler bare rotterne som billeder på muslimer. I et sandt orgie af modbydelige mord- og voldsscener gør Wilders alle muslimer til terrorister og mordere og byder i den grad op til direkte voldelig konfrontation. Billeder, klip og korancitater er nøje udvalgt med ét eneste propagandistisk og totalitært formål: at fremstille islam og muslimer som fjender, nøjagtig som det lykkedes med jøderne for Hitler, Goebbels og instruktør Fritz Hippler i 'Der ewige Jude'. (Ritzau, 27.3.2008).

Men at det ikke kun er i enkeltsager, hvor Mogens Jensen markerer sig på den værdipolitiske dagsorden, viser et indlæg i Politiken (30.3.2011) med titlen »Kulturkampen og kærligheden«, der desværre ikke er online, men som fortjener et fyldigt citat:

Nu har regeringen fået nok en minister, der ser sig selv som guds åbenbaring til os alle sammen, og som ikke mener der findes intellektuelt modspil nok til ham i det ganske danske samfund. Udviklings- og integrationsminister Søren Pind, der hellere vil være friheds- og assimilationsminister - i sig en grotesk modsætning - kan nu sætte sig op i elfenbenstårnet sammen med Kulturminister Per Stig Møller og føre intellektuel samtale om hvor intellektuelt uovertrufne de selv er, og samtidig støbe nye kanonkugler til den efterhånden temmelig trættende borgerlige kliche af en kulturkamp. (...)

Det startede godt nok med Anders Fogh Rasmussens opgør med en »indre fjende«, de såkaldte »smagsdommere«, altså vidende intellektuelle, kunstnere og dygtige fagfolk, som ikke længere skulle have så meget plads i samfundet. Så kunne man jo også være sikker på ikke at få så meget intellektuelt modspil. Men ellers har regeringen nu gennem 10 år, orkestreret af Dansk Folkeparti, italesat den ydre fjende, oftest i form af muslimer, der vil ødelægge det danske samfund og som derfor må bekæmpes. Kamp, kamp, kamp, kulturkamp, har kampråbet været. Og Pind og Kjærsgaard gjalder stadig derudaf.

Jeg tror mange danskere, ligesom jeg selv, er godt og grundigt trætte af den kampretorik. Godt og grundigt trætte af den evige symbolpolitiske fokusering på konflikt og konfrontation med gestaltede såvel indre som ydre fjendebilleder. Fremfor et politisk fokus på, hvad der skal til for at samle Danmark i det fællesskab, som vi er mange der tror på.

Og det største problem er jo her, at denne regerings væsentligste kulturkampresultater desværre har været en underminering af nogle af de fælles grundlæggende værdier og principper, som har båret det danske samfund gennem mere end et århundrede. Det er her den reelle kulturkamp er foregået, mens opmærksomheden behændigt er blevet drejet over på symbolpolitiske diskussioner om bl.a. moskeer og burkaer. (...)

I 10 år har vi hørt på negative kampråb. Nu trænger Danmark til noget mere kærlighed. Kærlighed til mennesker og menneskers lige værd, til vores organiserede fælleskab ”hvor få har for meget og færre for lidt”, til solidariteten i vores samfund og også til kunsten og kunstnerne, der giver os oplevelser og refleksion, der om noget bidrager til at skabe både udvikling og sammenhængskraft i vores dejlige land.

Per Clausen, der bl.a. er Enhedslistens miljø- og kulturordfører, hører ikke til de dovneste på Christiansborg, faktisk er han en af de allermest spørgeivrige, og dermed sikrer han minister(an)svar, der er afgørende i den politiske kamp i almindelighed.

Og selv om udlændingepolitikken heller ikke er hans område, er det et felt, hvor han i lighed med Enhedslistens øvrige folketingsmedlemmer igen og igen har stået på vagt over for populisme og propaganda, f.eks. i en reaktion på Dansk Folkepartis krav om parabolforbud:

Pia Kjærsgaard skal nok til Nordkorea for at hente inspiration til, hvordan man konkret blokerer for tv-kanalers signaler til danskerne. Det understreger, hvor langt Pia Kjærsgaard er kommet ud i sin vendetta mod islam. Pia Kjærsgaard vil blokere for, at danskerne får mulighed for at se verdens nyheder, som de tager sig ud fra en arabisk synsvinkel. Det er totalt i modstrid med danske traditioner for ytringsfrihed og frihed, men vil også være ufatteligt dumt. Vi har jo alle brug for at få vores verdensbillede udfordret. (Enhedslisten.dk, 1.11.2010).

Som understreget flere gange i forbindelse med nærværende 'vælgerservice' er der brug for mere end et opgør med Dansk Folkeparti og den nuværende regering, hvis værdipolitikken skal drejes i humanistisk retning - der er i mindst lige så høj grad brug for oppositionspolitikere, der ikke er bange for at kaste sig ind i værdikampen, også hvor deres egne partier - eller 'allierede' partier - tier og/eller samtykker over for VKO's agenda.

Derfor er det afgørende at stemme personligt til næste folketingsvalg - og derfor er Mogens Jensen og Per Clausen anbefalet.

Hjælp med at finde og anbefale flere kandidater. Se listen over alle anbefalede kandidater med flere oplysninger om de enkelte: Anbefalede humanistiske værdipolitikere. Flere kandidater er på vej.

Rune Engelbreth Larsen, 4.4.2011