Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Anbefalet: Christian og Margrethe

Folketingsvalget 2011: Flere humanister på tinge ... Udprint

En humanistisk værdipolitiker er en folketingskandidat, der er anbefalet for at trodse den nationalistiske og populistiske tidsånd med skarphed og ekstraordinært humanistisk engagement og mod (Humanisme.dk).

De næste to kandidater i det løbende udvalg er Enhedslistens Christian Juhl og De Radikales Margrethe Vestager, der er opstilet i henholdsvis Sjællands og Nordsjællands Storkreds. Som formand for De Radikale har Margrethe Vestager stået blandt frontpolitikerne i opgøret med den antihumanistiske udlændinge- og værdipolitik de senere år. Om den nyudnævnte integrationsminister Søren Pinds ønske om at erstatte integration med assimilation har hun bl.a. skrevet:

Konsekvensen af Pinds overvejelser er, at Danmark skal have tankepoliti. Og dertil en kedsomhed uden historisk sidestykke, når han ikke er interesseret i, hvad folk kommer med af kultur fra deres rødder et andet sted i verden. Alle skal tænke og handle ens.

Det er slet, slet ikke den vej, vi skal, hvis vi skal have en succesfuld integration. Det er netop forskellighed, som gør vores demokrati godt. Alle mennesker har værdi i sig selv. Uanset om vi handler forskelligt, ser forskellige ud og har forskellige forudsætninger, har alle mennesker værdi. Ligeværd.

Enhedslistens Christian Juhl kæmper for en plads i Folketinget efter næste valg. Blandt de seneste års mest skelsættende aktioner, der viste, hvilke politikere der vægtede menneskelig anstændighed højere end knæfaldet for Dansk Folkepartis kynisme, var kirkeasylet til irakiske flygtninge, som Juhl forsvarede:

Hvorfor fremturer regeringen fortsat med at fjerne de humane love og den retssikkerhed, der engang var gældende, og frit laver love der alene passer med deres egen politiske overbevisning?

I sagen med de irakiske flygtninge gennemfører en stor gruppe borgere civil ulydighed ved at give husly til de udviske flygtninge, at give penge til deres livsophold, og at opfordre til at skjule dem.

Det er en klassisk, ikke-voldelig måde at reagere på. En person overtræder loven udfra moralske værdier, i den aktuelle sag er den moralske værdi såre enkel: den drejer sig om næstekærlighed.

Margrethe Vestager og Christian Juhl være hermed anbefalet.

Hjælp med at finde og anbefale flere kandidater. Se listen over alle anbefalede kandidater med flere oplysninger om de enkelte: Anbefalede humanistiske værdipolitikere. Flere kandidater er på vej.

Rune Engelbreth Larsen, 2.3.2011