Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Anbefalet: Ole og Heidi

Folketingsvalget 2011: Flere humanister på tinge ... Udprint

En humanistisk værdipolitiker er en folketingskandidat, der er anbefalet for at trodse den nationalistiske og populistiske tidsånd med skarphed og ekstraordinært humanistisk engagement og mod (Humanisme.dk).

Hermed anbefales Heidi Wang, der stiller op for Liberal Alliance i Københavns Storkreds, og Ole Birk Olesen, der stiller op for samme parti i Østjyllands Storkreds.

NB: Anbefalingen af Ole Birk Olesens kandidatur til Folketinget er trukket tilbage, efter at det er kommet frem, at han har positioneret sig med en række stærkt negativt generaliserende udsagn om kvinder, der ikke harmonerer med nærværende initiativs opgør med politisk stigmatisering og retorisk dæmonisering af særskilte befolkningsgrupper. Læs mere her: Anbefaling af kandidat trukket tilbage. REL (3.3.2011).

Ole Birk Olesen er tillige kendt som redaktør af den liberalistiske netavis 180grader.dk, hvorfor det ikke kan undre, at han havnede i landets mest liberalistiske parti, Liberal Alliance. Partiet er som bekendt udsprunget af Ny Alliance, der imidlertid var et betydeligt mere konfronterende parti i forhold til et værdipolitisk opgør med Dansk Folkeparti og de politiske medløbere i en række af de øvrige partier.

Liberal Alliance er i langt videre udstrækning parate til at holde hånden over den herskende udlændingepolitiske diskrimination, end Ny Alliance var, hvilket bl.a. er illustreret af partiets kovending fra en kategorisk afvisning til en betingelsesløs accept af DF'ere som ministre i en eventuelt kommende borgerlig regering.

Kan Ole Birk Olesen fastholde sin modstand mod den dæmonisering, som indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed er genstand for politisk og retorisk, styrkes i det mindste den del af det liberalistiske landskab på Christiansborg, der mest kategorisk har afvist statens indblanden i individets personlige frihed, herunder også tørklæder, trossager osv.

Over for Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaards påstand om mulimske familiers incest i flæng tog Birk Olesen f.eks. klart afstand:

Hvis nogen skulle være i tvivl, så mener jeg, at Lars Hedegaards påstand om muslimske forældres syn på deres døtre er absurd ud over alle grænser. Det er – for at sige det lige ud – noget af det mest forrykte, jeg har hørt, i hvert fald i det år der nu går på hæld.

Mere overordnet har han fastslået det betænkelige og bemærkelsesværdigt utydelige formål med den retorik, som ikke mindst benyttes af Lars Hedegaard, Mogens Camre, Nicolai Sennels og andre i omegnen af Trykkefrihedsselskabet og Dansk Folkeparti:

Jeg synes, at det for mange af tidens islamdebattører er på sin plads af gøre sig sine overvejelser om, hvad de egentlig er ude på. Det skyldes to forhold:

1. Det trusselsscenarie, som fremholdes for os i forbindelse med muslimers tilstedeværelse i Danmark, er meget alvorligt. Ofte tales der om en mulig forestående borgerkrig og nødvendigheden af at føre frihedskamp som modstandsbevægelsen under tyskernes besættelse af Danmark under Anden Verdenskrig. Det er f.eks. tilfældet for Lars Hedegaards og DF-folketingskandidat Nicolai Sennels vedkommende.

2. De løsningsforslag, som man lægger frem, står på ingen måde mål med den trussel, som man hævder, de skal imødekomme. Hvis vi vitterligt allerede er midt i eller på vej i krig, så nytter det da ikke noget at forbyde nyopførsel af en stormoske eller to, og tvinge servering af svinekød igennem i de danske dagsinstitutioner.

Misforholdet mellem 1 og 2 giver et stort spillerum for, at iagttagere af debatten selv kan gøre sig overvejelser om, hvad den vilde retorik fra trusselsbilledet, som benyttes til hvervning af nye proselytter til bevægelsen, egentlig skal bruges til, når man har hvervet tilstrækkeligt mange til at få magt, som man har agt.

Når man spørger, får man efter min mening ikke et svar, som er tilfredsstillende. Jeg har flere gange forsøgt.

Heidi Wang er sprunget fra Venstre, som hun repræsenterede i Borgerrepræsentationen i København indtil december 2010, hvor hun og partifællen Las Dueholm gik i protest mod regeringens dehumaniserende pointsystem.

Det var »dråben,« som hun udtalte og tilføjede: »Jeg har ikke hjerte til at forsvare udlændingepolitikken. Tilknytningskravene er noget af det mest ondskabsfulde, jeg har mødt.« (Politiken, 7.12.2010).

Flere kandidater er på vej.

Se listen over alle anbefalede kandidater med flere oplysninger om de enkelte: Anbefalede humanistiske værdipolitikere.

Rune Engelbreth Larsen, 23.2.2011