Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Anbefalet: Emil og Morten

Folketingsvalget 2011: Flere humanister på tinge ... Udprint

En humanistisk værdipolitiker er en folketingskandidat, der er anbefalet for at trodse den nationalistiske og populistiske tidsånd med skarphed og ekstraordinært humanistisk engagement og mod (Humanisme.dk).

De to seneste anbefalinger er Emil Dyred, der stiller op for De Radikale i Fyns Storkreds, og Morten Riis, der stiller op for Enhedslisten i Bornholms storkreds - ingen af dem sidder i Folketinget i dag.

Emil Dyred er tidligere landsformand for Radikal Ungdom og har i hele sit politiske virke været en klar stemme for en humanistisk værdipolitik. Som reaktion på den værdisætning af familier, der har markeret det hidtidige lavpunkt af dehumanisering i dansk udlændingepolitik var han med til at gøre op med både VKO's og SSF's pointsystem:

Regeringen mener åbenbart, at man skal være højtuddannet, halvgammel og kunne snakke dansk, før man må forelske sig i en dansker. Jeg synes ikke, at man skal kvalificere sig til at blive forelsket. I stedet for at kontrollere om familiesammenførte nu også har den rigtige uddannelse eller hudfarve, skal vi lykønske parret.

Morten Riis, der er uddannet idéhistoriker og arbejder for 3F på Bornholm, har heller ikke meget til overs for den graduering af mennesker, de dominerende partier på forskellig vis er sluttet op omkring:

Den seneste Nürnberglov er nu stemt hjem med hjælp fra Kristendemokraterne. I forbindelse med finanslovsforliget, har Dansk Folkeparti fået tilkæmpet sig den luns, de selv kalder Europas strammeste udlændingelov, andre, herunder mig selv, den mest modbydelige af slagsen.

Det er en syg tankegang, at ens ret til at leve sammen med den, man elsker, gøres afhængig af uddannelse og indtægt. Det nærmer sig en slags social apartheid, hvor veluddannede og velhavende har særlige rettigheder.

Flere kandidater er på vej.

Se listen over alle anbefalede kandidater med flere oplysninger om de enkelte: Anbefalede humanistiske værdipolitikere.

Rune Engelbreth Larsen, 24.2.2011