Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

HUMANISME.DK | PRESSEMEDDELELSE

Åbent video-brev til Obama om dansk racisme

Af Rune Engelbreth Larsen & Jacob Holdt Udprint

Jacob Holdt og Rune Engelbreth opfordrer til international kritik af Dansk Folkepartis retorik og politiske indflydelse i åbent video-brev til Obama via Youtube [NB: SE UPDATE NEDERST!] og Facebook.

Med offentliggørelsen heraf ønsker vi at delagtiggøre USA og det øvrige udland om Dansk Folkepartis dæmoniserende retorik over for trængte minoriteter og protestere mod partiets foruroligende betydning i dansk politik. Video-brevet, der vil blive spredt via Youtube og Facebook, kan læses på engelsk her: An Open Letter to Obama: On Racism in Denmark.

Opfordring til international fokus og kritik

Det er på tide, at danske politikere forstår, at accepten af Dansk Folkepartis hadefulde generaliseringer og den store slagside af negative stereotyper, som igen og igen udbasuneres mod muslimerne en bloc, har fatale og - som netop USA's sorte ghettoer viser det - langvarige konsekvenser for samfundets sammenhængskraft og de mennesker, de rammer. Et kritisk lys udefra kan være en nødvendig og hjælpende hånd, ligesom USA i dag udtrykker taknemmelighed for den kritik udlandet gav i de år, da amerikanske politikere dæmoniserede deres egne sorte mindretal for at få de hvide stemmer.

Vi opfordrer hverken til optøjer eller boykot, men til en mellemfolkelig og medmenneskelig kritik af den sump, danske politikere har gravet sig selv ned i disse år.

Vi håber på amerikansk fokus på og kritik af den anti-muslimske udvikling hjerhjemme, ligesom vi håber, at det amerikanske præsidentvalg også i Danmark kan føre til et omslag i retning af mere dialog og forståelse i stedet for den hån og foragt for indvandrere, som har domineret de senere år.

Den lære har man for længst gjort sig i USA, og havde man ikke lært det, ville det have været utænkeligt, at en afro-amerikaner nogen sinde kunne blive valgt som præsident. Til sammenligning er der vild opstandelse i Danmark under udsigten til, at en muslimsk kvinde iført hovedtørklæde blot skulle betræde Folketingets talerstol som folkevalgt medlem eller suppleant.

Hvorfor fokusere på Dansk Folkeparti?

Vi fokuserer på Dansk Folkeparti, fordi partiet for det første indtager den parlamentariske nøgleposition og dermed den udslagsgivende magt og indflydelse, og for det andet er de hyppigste afsendere af den negativt generaliserende retorik, der er en væsentlig del af kerneproblemet, fordi den farver så mange menneskers opfattelse. Men som det fremgår af vores video-brevs appel til Barack Obama, er det regeringen, vi ønsker kritiseret udefra - ethvert samfund vil ofte have større eller mindre grupperinger som Dansk Folkeparti, men det er regeringens udbredte velvilje til ligefrem at lade dem diktere udlændingepolitikken såvel som accepten og udbredelsen af deres dagsorden og retorik, der i sidste ende er det største problem.

Jacob Holdt & Rune Engelbreth Larsen
26. november 2008


UPDATE: Youtube har nærmere forklaring bortcensureret ovenstående video-brev, An Open Letter to Obama: On Danish Racism! Eneste besked er: "The following video(s) from your account have been disabled for violation of the YouTube Community Guidelines: Letter to Obama: On Danish Racism." Det er selvfølgelig aldeles uacceptabelt, og videoen er nu i stedet tilgængelig via blip.tv (http://blip.tv/file/1515612/). Efterfølgende har andre endvidere atter lagt videoen op andetsteds på Youtube (http://www.youtube.com/watch?v=3nLyWR9bMVw) REL (28.11.2008).