Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Tvangsægteskaber og tvangstanker

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Igen buldrer Haarder om de formastelige tvangsægteskaber, og igen glemmer det meste af pressen og alle politikerne, at der kun er forsvindende lille dokumentation for problemets reelle størrelsesorden. Naturligvis skal vi tage afstand fra tvangsægteskaber, men opstandelsen har udviklet sig til hysteri.

Kvinderådets afbalancerede udtalelse om det saglige og relevante i at skelne mellem tvangsægteskaber og arrangerede ægteskaber, hvor de unge selv kan sige fra og til, får Socialdemokraterne og regeringen til at konkurrere om forarget fråde om munden.

Vi må sandelig ikke skelne mellem tvangsægteskaber og arrangerede ægteskaber, lyder det fra ligestillingsminister Henriette Kjær. Hun vil ikke afvise, at der er lykkelige arrangerede ægteskaber, men det er »mere held end forstand«, udtaler hun. Gad vide, hvad man skal mene om de almindelige ægteskaber, så? Med den danske skilsmisseprocent, tyder meget på, at utallige ægteskaber udvikler sig ulykkeligt, selv om der tilsyneladende ikke har været tale om så meget som et »arrangeret råd« fra forældrenes side.

Hvorfor mon? Mere uheld end uforstand, måske.

Pointen med eksemplet er ikke at sidestille de to ting, men blot at fastslå, at tvangsægteskabshysteriet er ude af proportioner. Ligesom alt andet, der drejer sig om etniske minoriteter i dette land. F.eks. når indvandrerkriminaliteten blæses op til det uhyrlige med henvisning til statistikker, der ikke engang tager de mest nødtørftige hensyn til sociale forhold. F.eks. når medier behændigt omgør kriminalitetsstatistik over sigtede indvandrere til et mål for begået kriminalitet. F.eks. når de uhyre sjældne æresdrab får uendelig mere opmærksomhed end hustruvold og drab i pæredanske familier. F.eks. når en flok stenkastende indvandrere bliver til et udtryk for en barbarisk kulturbaggrund, mens en flok stenkastende fodboldfans af pæredansk oprindelse sjovt nok aldrig er et udtryk for en barbarisk kulturbaggrund. Man kunne blive ved.

Jeg tror, at ethvert medfølende menneske ser med samme afsky på et tvangsægteskab som på den tvang, regeringen udfører, når den gennem groteske forsørgerkrav og 24-års-reglen tvinger elskende til at leve adskilt eller forlade Danmark, hvis ægtefællen er udlænding. Det ene retfærdiggør ikke det andet. Men det tydeliggør udover al tvivl, at Bertel Haarder er langt mere optaget af regeringens tvangstanker om at stramme skruen om de etniske minoriteter og presse dem ud af landet af hensyn til populistiske gevinster og for at tækkes Dansk Folkeparti, end han er bekymret over de unge, der rent faktisk kommer i klemme. I begge tilfælde. 

Information, 29.8.2003