Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Politikere spiller med på terroristernes totalitære spil

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

De frygtelige terrorangreb i Paris udnyttes desværre forudsigeligt af populistiske politikere flere steder i den vestlige verden til at skabe frygt og foragt over for de titusindvis af syriske flygtninge.

Mennesker, der ikke blot desperat forsøger at undslippe Islamisk Stats monstrøse misgerninger, men også er på flugt fra Syriens blodige diktator Bashar al-Assad, der har dræbt over 100 gange flere civile syrere end ISIS.

Alligevel gør Mogens Camre sig stor umage for at hælde grænsepolitik, indvandring og terror i én og samme sorte gryde: »Skrot konventionerne. Luk grænserne, både de ydre og de indre. Stop al indvandring fra de fejlslagne stater. Begynd en omfattende udrensning af de elementer, som truer den vestlige verden. Etablér en alliance mellem de vestlige stater og bomb terroristerne tilbage til stenalderen«. (citeret efter BT, 14.11.2015).

Eskalér, bombardér, eliminér ... Og væk med menneskerettighederne.

Sådan tænker den militaristiske og totalitære politiker med foragt for individet. Man kan selvfølgelig ikke præcisionsbombe en fjende som ISIS »tilbage til stenalderen« uden at udslette mange, mange flere tilfældige civile. Det generer åbenbart ikke Camre.

Men måske skal det ikke forstås så bogstaveligt ...? Det hænder jo, at vi andre har »misforstået« de mest uforsonlige af Dansk Folkepartis udmeldinger, ikke sandt?

Ligesom dengang Kristian Thulesen Dahl kaldte sit parti for en forsamling af »antimuslimer«. Ups. Det kunne »forstås« forkert, erkendte han efterfølgende, da kritikken blev for markant.

Og ligesom da Søren Espersen anbefalede, at Vesten selv skulle agere som terrorister i kampen mod ISIS og bevidst bombe kvinder og børn: »Vi bomber ikke der, hvor der er civile. Men det er vi nødt til at begynde på«. (TV2, 15.11.2015).

Den udmelding var journalisten nødt til at få igen og spurgte, om han virkelig havde hørt ret: »Ja! Selvfølgelig«, svarede Espersen. »Det bliver vi da nødt til, når det er der, IS-krigerne er. De kvinder er jo i øvrigt også i høj grad også en del af systemet«.

Javel. Hvis du er civil og befinder dig et sted, hvor ISIS er i nærheden eller har magten, er du »i høj grad også en del af systemet«? Den totalitære tankegang igen. Ingen individer, kun én forskelsløs masse. Eskalér. Bombardér. Eliminér.

Men hov, Espersen mødte massiv afstandtagen, og nogle timer senere var det pludselig en »misforståelse«, at han havde ment, hvad han sagde: »Jeg mener ikke og har aldrig ment, at vi skal gå efter at bombe civile«.

Øh - hvorfor fa'en sagde og gentog du det så? Fuldkommen utvetydigt?

Men der er også andre og mindre militaristiske måder at give efter for den totalitære tankegang end at slippe bomberegnen løs over kvinder og børn.

Nu skal flygtninge således også betale prisen for den terror og brutalitet, de netop har forsøgt at undslippe, når 13 asylstramninger hastes gennem systemet på ingen tid. De gennemføres selvfølgelig med fuld tilslutning fra Mette Frederiksen (og dét 'selvfølgelig' er i sig selv lige så selvfølgeligt som det er trist).

Her tværes den kollektive terrormistanke atter ud over de selvsamme mennesker på flugt. Frihedsberøvelse skal bruges mere, og domstolsprøvelsen suspenderes. Så kan man ikke sige tydeligere, hvor suspekte og potentielt farlige disse mennesker er, vel? Retsstatsprincipper skal annulleres. Over night.

Jeg er med på, at der i perioder kunne tænkes et pres, der gør tidsfristen vanskeligere at overholde end ellers, men hvorfor så ikke midlertidig udvide den til f.eks. 5 eller 7 x 24 timer? Hvorfor bruge terroranledningen til at lynafvikle dele af retssikkerheden og mistænkeliggøre trængte mennesker så effektivt som muligt?

Advokatsamfundets generalsekretær Torben Jensen er behørigt chokeret: »Vi er målløse over, at man vil gennemføre så vidtgående stramninger på en 48-timers tour de force igennem Folketinget. Blandt andet forslagene om, at private firmaer skal bistå myndighederne med magtanvendelse, f.eks. brug af håndjern, og idéen om, at integrationsministeren skal kunne suspendere kravet i udlændingeloven om domstolsprøvelse af frihedsberøvelse inden for 3 x 24 timer, er skrap kost, som ikke hører hjemme i et hastelovforslag«. (Politiken, 18.11.2015).

Ufatteligt, at der ikke også er politikere blandt dem, som måtte støtte stramninger, der i det mindste råber vagt i gevær over denne helt uhørt korte proces og afviser at undergrave retssikkerheden. Men alt er i sin skønneste orden for Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen, Kristian Thulesen Dahl og deres værdipolitiske slyngveninde Mette Frederiksen.

Er der dog ikke bare én retssamfundsbevidst politiker i Liberal Alliance, der siger fra? Lyt til CEPOS, der er helt klare i mælet og kalder hastværket for »lastværk« med »masser af retssikkerhedsmæssige problemer«.

Og er der dog ikke bare én redelig socialdemokrat, der tør bryde partilinjen? Er der ingen tilbage med en humanistisk rygrad i praksis? Er retssikkerhed, åbenhed og humanisme virkelig reduceret til tomme ord for hver og én i det parti, der i det forrige århundrede gjorde solidaritet til en nøgleværdi i Danmark?

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 20.11.2015