Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Frederiksen fører magtstrategi på bekostning af ledige

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det har taget Mette Frederiksen få måneder at fuldende Helle Thorning-Schmidts strategi og klistre Socialdemokraterne så tæt op ad Venstre, at ledige, indvandrere og flygtninge knap nok kan kende forskel længere.

Astrid Krag, der sprang fra SF's højrefløj til Socialdemokraternes yderste strammerfløj, har knap nok færdiggjort en aftale med Dansk Folkeparti og den øvrige blå blok om at stramme statsborgerskabskravene i et kvælertag med tilbagevirkende kraft, før Mette Frederiksen også ofrer dagpengemodtagerne for sine egne magtambitioners strategiske spil på Borgen. Igen.

Man kunne ellers godt have fået det modsatte indtryk et par sekunder, for tilsyneladende havde Mette Frederiksen pludselig foretaget en tiltrængt kovending og erkendt, at et nyt dagpengesystem kræver flere penge. Kunne det virkelig være gået op for hende, at der må sættes en stopper for den tilbagevendende øvelse i at smide dagpengemodtagere hurtigere ud af klappen til den rettighedsforarmede tilværelse som jaget løntrykker på kontanthjælp?

Kunne Mette Frederiksen virkelig være den længe ventede humanistiske socialdemokratiske leder, som mange socialdemokrater har håbet på og hævdet at se i hende? Den partiformand, der ville leve op til arven fra det socialt ansvarlige parti, som skabte det 20. århundredes solidariske ligeværdssamfund?

Nej. Bare rolig, Løkke. Ingen dansk Jeremy Corbyn revitaliserer socialdemokraterne og får medlemmerne til at storme til partiet. Mette Frederiksen er Tony Blairs discipel og ikke dét, der ligner en udfordring af status quo.

Den lille 'blottelse' om lidt ekstra penge var såmænd også bare Mette Frederiksens spil for galleriet. Mere spin og flere fiduser. Partistrategisk kynisme på dagpengemodtagernes bekostning. Hun kunne nemlig ikke drømme om at stemme for en dagpengeforbedring, så længe Lars Løkke Rasmussen er statsminister - medmindre Lars Løkke Rasmussen selv vil stemme for en sådan forbedring. Hendes alliancepartner, Venstre, har vetoret. Løkkes politik er simpelthen støbt i Frederiksens armerede beton, og ingen opposition får lov til at ridse det blankpolerede panser.

Hvorfor egentlig ikke? Her kommer Mette Frederiksens svar: »Det gør man i Italien, det gør man simpelthen ikke i Danmark. Danskerne har truffet den beslutning, at Lars Løkke Rasmussen er statsminister. Finanspolitikken bliver nødt til at være forankret i regeringen. Alt andet er simpelthen noget sniksnak.« (Berlingske.dk, 8.10.2015).

Kan det virkelig være rigtigt, at det at stemme for en politik, der kunne løfte dagpengemodtagernes vilkår, er »snik-snak« for Mette Frederiksen? At hun, der aldrig i sit liv har haft et rigtigt job og heller aldrig har været ledig på dagpenge eller kontanthjælp, men er blevet pakket ind i partiprivilegeret vat hele vejen gennem sin virkelighedsfjerne karriere, kalder et muligt flertalspres for et dagpengeløft for »snik-snak«?

Hun vil med andre ord ikke udnytte et flertal med Dansk Folkeparti for at forbedre vilkårene for dagpengemodtagerne, medmindre - som Pernille Rosenkrantz-Theill gentog og gentog og gentog i DR2 Deadline - medmindre (hold fast) - medmindre Dansk Folkeparti vil pege på Mette Frederiksen som statsminister ...!

Jep. Du læste rigtigt. Dét er betingelsen. Frederiksen vil kun gennemføre sin politik, hvis hun bliver statsminister. Hånden på hjertet: Er det ikke primadonnanykker af tåkrummende dimensioner?

Med den logik kan Socialdemokraterne kun nikke ja og amen til Venstre-regeringen, så længe Lars Løkke Rasmussen er statsminister. Et flertal gælder nemlig kun, hvis Venstre vil være med i det - Frederiksen har i hvert fald ikke i sinde at løfte så meget som en lillefinger for nogen i dette land, før hun bliver statsminister. Basta.

Ærlig talt: Frederiksen skulle være en stærk og skarp oppositionsleder, men minder hun ikke snarere om de dér forkælede børn, som de fleste af os har mødt i barndommens sandkasser? Småarrogante egoer, som ikke vil dele deres slik, medmindre man slikker dem i røven? Ja, undskyld mit frisprog, men det er sgu lidt vanskeligt at være høvisk over for politikere, der insisterer på at sparke nedad, for at de selv kan komme opad.

Hvis ikke Mette-mig-og-kun-mig bliver kalif i stedet for kaliffen, sætter hun sig fornærmet over i en krog med næsen i sky, og så kan dagpengemodtagerne ellers sejle deres egen sø.

Jeg foreslår, at Socialdemokraterne tager den fulde konsekvens af deres partiformands indstilling allerede nu: Send Mette Frederiksen på en lang, lang ferie til Langtbortistan. Denne kyniske statsministerstrategi har fuldkomment overflødiggjort hendes tilstedeværelse på Christiansborg de næste fire år.

Rune Engelbreth Larsen
Politiken.dk, 10.10.2015