Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Vi anmelder | 66 danskere

OLE HASSELBALCHS HEROISME Udprint

Af Rune Engelbreth Larsen

Vi anmelder Der er mennesker, som tortureres og henrettes for at tale magthavere imod, bl.a. i den islamiske verden, som Dansk Folkeparti har så travlt med at kritisere og samtidig forhindre os i at beskytte flygtningene fra.

Derfor er det unægtelig komisk, når Ole Hasselbalch i en hel kronik i JP den 9.11. raser mod undertegnede og de øvrige 65 borgere, som har politianmeldt otte ledende politikere fra Dansk Folkeparti for overtrædelse af racismeparagraffen. Hvor er de dog forfulgte, og hvor er det dog synd, at disse velbjærgede populister måske i sidste ende skal erlægge nogle få kroner i statskassen i form af dagbøder, som det af og til sker i sådanne sager.

Det er sandelig godt, at disse martyrer har Den Danske Forenings tidligere formands sympati og skarpsind på deres side. Hasselbalchs falkeblik skuer nemlig en farlig opdeling i A- og B-mennesker, hvor en ildeset B-kategori må lide så meget for sandheden og fædrelandskærligheden.

For at forstå hans forargelse, skal man kende baggrunden. Og den, der kender Hasselbalchs dagsorden fra Den Danske Forening i 1990erne, ved naturligvis, at man under hans formandstid kategorisk nægtede at tage afstand fra talrige tæskehold, brandstiftelser og bombeattentater mod indvandrere, moskeer og asylcentre. Hvorfor denne nænsomhed over for terror? Fordi man ikke ville risikere at kritisere disse »sabotagegrupper« og »modstandsgrupper«, eftersom de måske engang kunne blive betragtet som helte (sic)!

Det er denne Hasselbalch, der nu med skinhellig forargelse protesterer over racismeparagraffen og dens milde sanktionsmuligheder over for dem, der netop igen og igen nedgør en trængt befolkningsgruppe som C-mennesker i propaganda og lovgivning. Samme racismeparagraf, som diskuteres så heftigt på Færøerne i disse måneder, fordi bibelfundamentalister kategorisk modsætter sig, at den også skal beskytte homoseksuelle.

Så jo, det er sørme flot og heroisk, Hasselbalch – lad os afskaffe paragraffen! Lad os gøre som i Nazityskland, hvor der virkelig var frit slag på alle hylder i en saglig »debat« om jøderne, ikke sandt? Lad os da dæmonisere alle muslimer som børnemishandlere, dyremishandlere, løgnere, pestbefængte og gøgeunger, og lad os stemple homoseksuelle som pædofile syndere og så bagefter sige, at dét var sørme bare ytringsfrihed …?

Tænk at himle op imod en lovgivning, som mildt kriminaliserer den slags hån, men udgør en vigtig advarsel om, hvorledes netop den slags dæmoniserende generaliseringer af trængte befolkningsgrupper kan medføre etnisk eksklusion og det, der er værre. Men netop derfor bryder Hasselbalch sig jo ikke om § 266b, fordi den er en lille sten i træskostøvlen for Den Danske Forenings strategi, som det helt åbent erklæres af Hasselbalchs mangeårige kampfælle, Peter Neerup Buhl: »Eksistentielt, territorielt og materielt er de masser, som i dag indstrømmer fra de muhamedanske lande, vore fjender, og frihedskampen består i dag nøgternt set i at dehumanisere dem verbalt, før det kan blive politisk legitimt at fjerne dem fysisk fra vort område. Sådan har etniske kampe altid fungeret.« (Danskeren nr. 1/2004).

Ja, sådan har etniske kampe altid fungeret – og skal åbenbart fungere igen. Men måske Hasselbalch er uenig i strategien? Måske han bare gerne vil diskutere og debattere integrationsproblemer, yderligtgående islamister, der søger konfrontation, osv.? Jamen, så lad os da endelig debattere dét.

Men behøver vi af den grund dæmonisere hver eneste muslim? Gavner vi integrationen og diskussionen ved at gentage propagandamønstre over for muslimerne i Danmark, som nazisterne anvendte over for jøderne i Tyskland?

Det tror jeg ikke.

Og så til sidst: Hasselbalch insinuerer sågar, at jeg skriver under falsk dække af idéhistoriker og forfatter. Hvorfor i alverden skulle jeg dog det? Kendsgerningen er den simple, at jeg er cand.mag. i idéhistorie, altså idéhistoriker, og at jeg har skrevet en del bøger, altså er forfatter. Det er det vist svært at finde den store konspirationsteori i.

Rune Engelbreth Larsen
Jyllands-Posten, 11.11.2006