Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Vi anmelder | 66 danskere

KRARUP DRAGER FARLIG PARALLEL Udprint

Af Flemming Chr. Nielsen

Vi anmelder Det er lige før, jeg må overveje at melde Søren Krarup til politiet. I forvejen er han og syv andre fremtrædende medlemmer af Dansk Folkeparti som bekendt meldt for påståede racistiske udtalelser.

Men inden jeg beslutter mig, må jeg måske indvi Kristeligt Dagblads læsere i den fare, nogle af os risikerer at svæve i. Ganske vist har Søren Krarup fremsat sine truende bemærkninger i dagbladet Information, men jeg vil gerne tilslutte mig forfatteren Henning Mortensen: Søren Krarups aktuelle udtalelser bør til skræk og advarsel refereres i hvert eneste dagblad i landet.

I årevis har Søren Krarup sammenlignet Dansk Folkeparti med modstandsbevægelsen under Besættelsen, og han gør nu parallellen så entydig, at han identificerer de mennesker, der forsøger at afsløre Dansk Folkepartis racisme, med dem, »der sneg sig ind i modstandsbevægelsens rækker for siden at udlevere frihedskæmperne til Gestapo. Årvågenhed og mistro var derfor en nødvendighed ... Modstandsbevægelsen var en genstand for infiltration, som skulle tjene til at likvidere modstanden.«

Og Krarup fortsætter: »Samme årvågenhed og mistro er nødvendigt i dag for især Dansk Folkeparti. Årvågenhed er en pligt over for stikkerne iblandt os. Det er dette, der herefter er grund til at indskærpe, og unge mennesker gør klogt i at studere modstandsbevægelsens historie og væbne sig mod dem, der under falskheds og enigheds maske sniger sig ind i kredsen. Vi er omringet af falskhed og hadefuldhed, og selv om det er en sørgelig udvikling, så er mistillid blevet et krav. For at kunne beskytte sig mod stikkerne iblandt os.«

Vantro gnider man sig i øjnene. Her har vi et folketingsmedlem, der jævnfører sit parti med modstandsbevægelsen, med hædersbegreber som Flemming Juncker, Jørgen Røjel, Hvidsten-gruppen, Frode Jakobsen og så videre. Modstandsbevægelsen måtte likvidere stikkere og påtage sig drab på Gestapo-agenter. Det drejede sig om landets overlevelse eller om at lade sig styre af et rædselsregime.

Nu indskærper Søren Krarup, at unge mennesker gør klogt i at sætte sig ind i modstandsbevægelsens historie, så de på det grundlag kan væbne sig mod dem, der bærer falskheds maske. Hvad er det for handlinger, han vil hypnotisere unge mennesker til? Hvad skal deres årvågenhed og mistro føre til? Mistillid er blevet et krav, skriver han. Og årvågenhed en pligt. Men et krav om hvad? En pligt til hvad? Skal vi virkelig tro, at Søren Krarup vil forføre sine folkepartitropper til at forlæse sig på for eksempel Martin A. Hansens Dialog om Drab og Ansvar, der om noget definerede modstandsbevægelsens historie og dens moralske byrde?

Det er et dødsensfarligt og paranoidt projekt, Søren Krarup nu gør sig til bannerfører for. Han kan ikke længere gemme sig bag sine Tora Bora-bjerge med sit had og sine kassettebånd på tryk. Han må ud på den frie slette og fægte med åben pande. Han må fortælle med rene ord, om han virkelig vil, at nogen i dag skal væbne sig ved at studere, efterfølge og opdatere modstandsbevægelsen. Han skal sige det klart i stedet for at opgejle sine DFU'ere med skamløs forførelse. Og hvis det er forførelsen, han har til hensigt, må vi andre skyndsomt flygte for den skræmmende ild, han puster til.

Kristeligt Dagblad, 24.10.2006

>> VI ANMELDER - INITIATIV TIL AFPRØVNING AF RACISMEPARAGRAFFEN