Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Vi anmelder | 66 danskere

OVER STREGEN Udprint

Fra Retssal.dk

Vi anmelder Advokat Lars Bjørknæs analyserer retspraksis omkring den danske racismeparagraf på Retssal.dk, hvor han kommenterer en række domme fra de senere år. Endvidere kommer han ind på forholdet mellem ytringsfrihed og kriminaliserede ytringer:

»Retspraksis har indenfor de senere slået fast, at der ydes en udpræget grad af beskyttelse til politiske modstandere, således at de ikke risikerer injuriedomme hvor der fremkommes med almindelige men skarpe udfald. De danske domstole har i høj grad valgt at læne sig op ad Menneskerettighedskonventionen når den taler om beskyttelse af ytringsfriheden samt de afgørelser fra Menneskerettighedsdomstolen som følger denne praksis. Det er dog værd at bemærke, at beskyttelsen ikke omfatter forhold omkring racisme, som af såvel Menneskerettighedsdomstolen som de danske domstole traditionelt vurderer strengt.»

Han kommenterer politianmeldelsen mod Dansk Folkepartis top, specifikt følgende udsagn af Pia Kjærsgaard: »De ville nemlig ikke i deres vildeste fantasi have kunnet forestille sig [i 1900], at store bydele i København og andre danske storbyer, i 2005 ville være befolket af mennesker på et lavere civilisationstrin. Med medbragte primitive og grusomme skikke, såsom æresdrab, tvangsægteskaber, halalslagtning - og blodhævn. Det er nemlig lige præcis det, der er sket. At titusindvis og atter titusindvis af mennesker, der tilsyneladende civilisatorisk, kulturelt og åndeligt befinder sig i 1005 - i stedet for i 2005 - er søgt til et land, der for århundreder siden lagde middelalderen bag sig.« (Ugebrev, 13.6.2005).

Bjørknæs konkluderer afslutningsvist: »Uanset at partilederens udtalelser er rettet såvel internt i partiet som mod politiske modstandere, er de formentlig over grænsen for hvad den nuværende retstilstand muliggør. Eftersom de andre der er indgivet politianmeldelse mod er fremkommet med lignende udtalelser og offentliggørelser, må det derfor forventes at der såvel rejses en sag som afsiges domme for overtrædelse af racismeparagraffen.«

Citater fra www.retssal.dk, 9.10.2006

>> VI ANMELDER - INITIATIV TIL AFPRØVNING AF RACISMEPARAGRAFFEN