Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Terrormyten | Replik

Blüdnikow er for forudsigelig

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Bent Blüdnikows »anmeldelse« af undertegnedes bog, Terrormyten og det amerikanske imperium burde anstændigvis være placeret under debatsiden, eftersom der ikke er tale om en anmeldelse, men derimod om et ideologisk angreb.

Det er selvsagt ganske forudsigeligt, at Blüdnikow ikke synes, at der er grund til at kritisere USA for at have manipuleret motiverne for at gå i krig i Irak, og ikke synes, at det er et problem, at den udbredte overdrivelse af den globale terrortrussel misbruges til at skygge for langt værre globale problemer, ikke mindst sulten, som dræber tusind gange flere end terroren. Men det er selvfølgelig i sidste ende et rent holdningsspørgsmål.

Men det er helt grotesk, når Blüdnikow fører sit korstog mod Litteraturrådet, som skal mistænkeliggøres for at have støttet udgivelsen af »denne ukvalificerede bog«! Nu kan man diskutere kvalitet ud fra mange kriterier. Men en bog, hvis hovedkapitler er blevet gennemlæst og kommenteret af anerkendte fageksperter som Michael Irving Jensen, Karsten Fledelius og Bjørn Møller, og som det ikke har været muligt for Blüdnikow at finde fejl i, og som af en anden, kvalificeret anmelder betegnes som »nuanceret og begavet« og skrevet med »stor præcision og imponerende indsigt« (Jørgen Steen Nielsen, Information) – kan der næppe være grund til at kritisere Litteraturrådet for at støtte. Tværtimod. Det er blot en fortsættelse af avisens ideologiske kampagne mod Litteraturrådet.

Rune Engelbreth Larsen
Berlingske Tidende, 12.9.2003