Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Matrix | Anmeldelse

Kosmisk karruseltur (uddrag)

Af Ebbe Iversen Udprint

Symbolerne står nærmest i kø for at blive fortolket, og raffinerede religiøse og filosofiske referencer myldrer frem i overvældende mængder. (...)

Cand.mag i idéhistorie og religionsvidenskab Rune Engelbreth Larsen lader sig imidlertid ikke skræmme, og med bogen »Matrix og ulydighedens evangelium« leverer han en af ydre omfang beskeden, men intellektuelt imponerende udforskning af det komplicerede og undertiden selvmodsigende Matrix-univers. (...)

Et afgørende aspekt i »The Matrix« er jo nemlig vanskeligheden ved at skelne mellem en kunstigt skabt virkelighed og den »virkelige« virkelighed - for så vidt som den overhovedet findes inden for fortællingens rammer - og Rune Engelbreth Larsen påviser, hvordan filmene set fra diverse vinkler tilsyneladende former et samlet verdensbillede, der sågar også kan opleves som hinduistisk, men før eller siden selv dementerer eller negerer disse verdensbilleder og i sidste ende bedst opleves som en oppositionel hyldest til individualitet og ulydighed.

Det kan vel umiddelbart lyde som en fortænkt og vanskeligt tilgængelig bog, men »Matrix og ulydighedens evangelium« er trods sine ofte dybsindige iagttagelser forbilledligt klart skrevet. Alle, der på et akademisk niveau beskæftiger sig med filmkunsten, burde studere her, hvor læservenligt det kan gøres, for »Matrix og ulydighedens evangelium« er på én gang højt begavet, skarpt analytisk, smittende entusiastisk og stærkt underholdende.

Ebbe Iversen
Berlingske Tidende, 29.4.2004