Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Pia Kjærsgaard tågesnakker

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Adam Holm: »Hvorfor har du svært ved at skelne mellem en monoteistisk verdensreligion [islam] og så en, skal vi sige en radikal, politisk ideologi [islamisme]?«

Pia Kjærsgaard: »Fordi, jeg tror egentlig, og det vil jeg da godt medgive, at det har Dansk Folkeparti selv været medvirkende til, at ordet islamisme, hvor stammer det egentlig fra? Altså, der er jo ikke nogen tvivl om, at islam er en religion; bliver den levet efter Koranen, så som er voldsforherligende, som er meget aggressiv, som udviser, som vil have, at man skal udvise aggressioner i forhold til andre hellige skrifter, ja. Og så kan man så sige, at der selvfølgelig, og det vil jeg godt understrege meget, fordi jeg synes, det har været en meget ophedet debat. Det har vi også selv medvirket til. Det vil jeg godt også sige. Men jeg mener, at man skal skelne imellem ideologien islam og så den enkelte muslim. Og der må man jo bare vedkende sig, at der er fundamentalister, ekskrem ... hvad hedder det? Ekstreme tilfælde inden for muslimer, som i den grad gør det svært.«

DR2 Deadline, den 3. februar 2010

Hvad er det egentlig hun siger? Ofte må man spørge sig selv flere gange, når Pia Kjærsgaard går i gang med den vanskelige disciplin, der hedder at argumentere.

Hendes styrke er forargelsen og fornærmelsen - gerne indledt med et stift smil og et »jeg synes«. Ikke fordi hun ikke kan være hjertelig og venlig, for det kan hun selvfølgelig i lige så ærlig grad, men fordi hun er optændt af et antimuslimsk snæversyn, der næsten overskygger alt andet på den politiske agenda.

I det citerede interview fra Deadline lægger hun ud med noget, der kunne ligne en indrømmelse af, at Dansk Folkeparti har et ansvar for et eller andet, men i samme sætning ændrer det sig pludselig atter til maskingeværsretorikken mod islam, der slører eller benægter, at islam kan være andet end dét, der kendetegner de mest yderligtgående eksponenter for religionen.

Faktisk kan det være uhyre vanskeligt at finde rundt i substansen i det, hun siger, og i endnu højere grad i konsistensen og validiteten af den tankegang, der ligger bag - hvilket ovenstående citat er et symptomatisk eksempel på. Her er et andet:

Pia Kjærsgaard: »Og så skal jeg jo skynde mig at sige, fordi ellers så falder alle jo over mig - ikke her, men sikkert andre steder - og siger, at 'hun siger aldrig nogen sinde noget positivt om udlændinge, og der er da også danskere, der begår forbrydelser' ... ja ja. Men altså - det er jo bare ikke lige ... Det er jo bare ikke lige dét, som giver problemerne. Det er jo ikke det, der skaber - ja, selvfølgelig giver det også problemer, når danskere begår forbrydelser - men det er jo, fordi der pludselig er vendt op og ned på alting. Op og ned på alting. Hvad snakkede vi egentlig om før? Ja, jeg kan næsten ikke huske det. Jeg kan næsten ikke huske det. Hvad var det egentlig, konflikterne gik ud på? Hvad var det egentlig - man satte da ikke folk op imod hinanden? Det er jo så raffineret, det her, der er sket, at man sætter danskere op imod danskere. Altså man har pludselig nogle meget forskelligartede holdninger, og nogle gange så kan det jo blive til had. Det kan også medføre optøjer og turbulens, og jeg ved ikke hvad.«

Vælgermøde i 2006, optagelse via Youtube

Ja, hvad talte vi egentlig om, før Dansk Folkeparti gjorde etniske minoriteter i almindelighed og muslimer i særdeleshed til et apokalyptisk samfundsproblem? Pia Kjærsgaard kan ikke huske det, for hun har ikke talt om andet i et par årtier.

Hun kan heller ikke finde rundt i problemerne og kommer ufrivilligt nærmest til at frikende danskere, der begår forbrydelser. Hun kan blot konstatere, at der pludselig er nogle meget forskelligartede holdninger ... Det går jo ikke.

Og hvorfor er vi endt i denne frygtelige suppedas? Pia Kjærsgaard svarer: »... fordi der pludselig er vendt op og ned på alting. Op og ned på alting.«

Hun kunne med samme substans - eller mangel på samme - have besvaret sit eget spørgsmål med ét ord af samme overbevisningskraft: »Fordi.«

Men hvis hun med vendt op og ned på alting mener, at det problematiserende fokus på muslimer og islam i den politiske debat er helt ude af proportioner, har hun selvfølgelig ret - det er imidlertid ikke hendes hensigt, for det er denne proportionsforvrængning, hun og hendes parti lever af og lever for.

Derfor fortsætter kværnen naturligvis ufortrødent.

Her er mange flere eksempler på, hvad dét har betydet de seneste par årtier - døm selv, hvad der er op og ned: Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda af Pia Kjærsgaard.

Rune Engelbreth Larsen, 11.2.2010