Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Modstandskamp og momentum

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Digteren Benny Andersen er lige så rystet over kynismen, der har grebet om sig i dansk politik, som han er »opmuntret« af den spirende modstand imod samme; aktivister i foreningen Kirkeasyl udtaler, at de »er en ny modstandsbevægelse«; psykologen Carsten Nagel begynder at kunne se sig selv som »en menneskesmugler«; kunstnere, musikere og andre mennesker med medmenneskelighed og samvittighed er atter begyndt at bide fra sig og sige fra ...

Det er blot nogle af mange udtryk for det samme, som skal eksemplificeres i det følgende: Flere og flere har fået mere end nok af den ensrettende og antihumanistiske politik, der kendetegner regeringens, Dansk Folkepartis og adskillige medløberpolitikeres stadig mere umenneskelige hetz mod flygtninge og indvandrere i Danmark.

Under visse intense perioder siden VK-regeringens ophøjelse af Dansk Folkeparti til regeringsbærende støtteparti i 2001 er protesterne mod partiets kolossale magt vendt tilbage i bølger, men næppe tidligere så vedholdende, omfangsrige og intense som siden tre begivenheder i august 2009: Fjernelsen af irakiske asylsøgere i Brorsons Kirke, hvorunder fredelige demonstranter blev udsat for en ualmindelig hårdhændet fremfærd fra ordensmagten og iskold kynisme fra regerings- og oppositionspolitikere; De Konservatives grundlovsstridende og absurde fadæse i forbindelse med burkaforbudsforslaget; en kronik i Politiken, der dannede grundlag for netværket: Danmarks Løver - Modstandsbevægelsen mod Dansk Folkepartis besættelsesmagt.

Kronikken, der er skrevet som en appel fra Holger Danske, Aladdin, Pelle Erobreren og Dana m.fl., havde til hensigt at inspirere til modstand mod mediernes mikrofonholdere og magthavernes medløbere, der har kidnappet, forrået og ensrettet Danmark - herunder at gøre definitivt op med Dansk Folkepartis misbrug af modstandsbevægelsens arv fra besættelsestiden:

Dagens Goliat er Dansk Folkeparti, der aldrig har været og aldrig nogen sinde bliver danskernes, danskhedens eller Danmarks stemme. Over halvdelen af befolkningen mener, at samarbejdet med partiet ligefrem skader Danmarks omdømme (Gallup 2006), og kun tyve procent ønsker at se Dansk Folkeparti som regeringsparti (Catinét 2009). Nationalsangen minder os om hvorfor: »Den danskes ånd« er den, der »hader fordoms lænker« og er »kold for spot«, som det hedder om vort yndige land - men er dét Dansk Folkepartis ånd?

Nej, Dansk Folkeparti er besættelsesmagten; vi er modstandsbevægelsen. Enhver, der aktivt protesterer imod Kjærsgaards forlorne danskhedsindustri og hendes neonationalistiske korrekthed er en del af modstandsbevægelsen. Enhver, der gør op med berøringsangsten og afviser den apatiske bagatellisering af Dansk Folkepartis svøbe, er en del af modstandsbevægelsen.

Politiken, 23.8.2009

På omtrent en uge meldte over 10.000 sympatisører sig ind i Facebookgruppen Danmarks Løver, og på godt to uger var der allerede over 20.000.

Samtidig organiseres netværk til støtte for afviste asylsøgere, der har måttet gå under jorden i Danmark, og nogle af de aktive har berettet om deres motiver, metoder og intentioner til Politiken. Her hedder det bl.a.

Udvisningen af de afviste irakiske asylansøgere har fået modstandere af regeringens asylpolitik til at finde sammen i nye netværk. De er parate til at bryde loven for at hjælpe de irakere, som nu skjuler sig for de danske myndigheder (...) laver aftaler med hospitaler, læger og folk, der er klar til at gemme flygtninge. (...)

Den tidligere minister for CD, Arne Melchior, talte på vegne af alle disse modstandere, da han i sidste uge i DR's Deadline sammenlignede nødvendigheden af at hjælpe irakerne med danskernes redning af jøderne under Anden Verdenskrig.

»Dengang havde Danmark sin finest hour«, sagde Arne Melchior, som selv blev reddet over til Sverige under krigen.

Samme følelse sidder Camilla Tved inde med. Det er derfor, at hun bruger næsten al sin fritid på at hjælpe irakerne. Det er derfor, hun er ligeglad med, at hun muligvis begår noget ulovligt ved at arrangere, at en irakisk kvinde i al hemmelighed kan blive undersøgt på hospitalet. Og derfor, hun står åbent frem.

»Som næsten færdiguddannet jordemoder har jeg en generel pligt til at hjælpe mennesker i nød. Men jeg føler også en trang til at gå op imod systemet, for det, vi er vidner til, er noget svineri. Jeg vil ikke være med til, at vi som land behandler mennesker på den måde, som vi behandler irakerne«, siger hun. (...)

I sundhedsgruppen arbejder Camilla Tved sammen med Boel Emanuel, der til daglig arbejder som sundhedsplejerske i København. Hun er helt enig.

»Når jeg så, hvordan børnene i Brorsons Kirke mistrivedes, fordi de havde siddet i asylcentre, siden de blev født, så kan jeg ikke fravælge at hjælpe disse børn«, siger hun og fortsætter: »På den måde kan man sige, at vi er en ny modstandsbevægelse - forstået på den måde, at vi følger det, der er moralsk rigtigt frem for at følge, hvad loven siger.«

Politiken, 13.9.2009

I en kronik med titlen »Jeg, en menneskesmugler«, beretter forfatteren og psykologen Carsten Nagel om, hvorledes han efter mange års arbejde som flygtningepsykolog ofte drømmer om børn og unge på flugt. Måske fordi han »i vågen tilstand« har oplevet »disse tvangshjemsendelser og de efterfølgende konsekvenser for mange gange«, som han skriver indledningsvis.

Her følger et lille uddrag af Nagels kronik - og drøm:

Leyla havde fået afslag på asyl i Flygtningenævnet, hvor man i modsætning til de rigtige, juridiske domstole arbejder med omvendt bevisbyrde. Den enkelte traumatiserede flygtning skal kunne bevise, at han/hun er personligt forfulgt. Dette krav havde Leyla ikke på overbevisende måde kunnet leve op til den formiddag, hun blev tilsagt møde i nævnet. (...)

I den urolige søvn blandede Pia Kjærsgaards politiske far sig pludselig: Fra skattesnydere, som i virkeligheden var frihedskæmpere, gik det over stok og sten til mænd og kvinder, der ikke længere var rigtige danskere, men landsforrædere, og muslimer, der avlede som rotter ... hov, der kom Leni Riefenstahl lige ind fra højre ... Billederne fortsatte i én uendelighed, det blev en frygtelig nat, men da jeg vågnede, holdt min kæreste fast om mig.

Han talte om Thoreau, mindede mig om On the Duty of Civil Disobedience, han nævnte Mahatma Gandhi, Martin Luther King og generalstrejken i 1943 under den tyske besættelse af Danmark, og da så jeg pludselig for mig sildekassen, som min egen gamle slægtning lå skjult i, da hun i sin tid måtte over Sundet. Carsten, følg din samvittighed, sluttede kæresten, og så var det ikke længere rotterne, men frihedskæmperne, der lyste kraftigst. (...)

For irakerne og andre tvangsudsendte er det for sent. Men mange andre er i nød. Jeg håber, at jeg snart igen drømmer, at jeg tør gøre modstand. Om jeg så skal være en slags menneskesmugler.

Carsten Nagel
Politiken, 14.9.2009

Forfatteren og digteren Benny Andersen har sat ord på den bølge af modstandskamp, der er ved at rejse sig mod politisk kynisme og populisme, som har kendetegnet alt for mange danske politikere og medier siden slutningen af 1990'erne:

»Jeg skammer mig over at være dansk, når over 60 procent af den danske befolkning finder det i orden, det, der skete i Brorsons Kirke den sørgelige nat og den efterfølgende tid, hvor dansk lov er erstattet af irakisk med støtte fra rigspolitiet og dansk regering samt andre ellers fornuftige politikere.«

»Jeg er forpint og skamfuld over det, der sker, men man bliver så opmuntret, når man oplever, at vi er flere, end politikerne regner med, der går imod. Vi kan blive endnu flere, hvis vi mander og kvinder os op og får forklaret de 62 procent medløbere, at de er galt afmarcherede.«

»Det er en glæde for mig, for måske kan vi få flertallet til at vågne op og vise, at vi er nogle, der sætter hælene i og siger: Nu er nok nok! Mit håb er, at det kan give andre mod til at være med, når de ser, at den og den tør, så vil vi kunne brede ringe i vandet.«

Benny Andersen
Information, 9.9.2009

Danmarks Løver Modstandskampens våben er civil ulydighed i form af hjælp til livstruede mennesker, der har måttet gå under jorden - og naturligvis ordet, der taler magten midt imod. Og det spreder sig.

Det omfavner ikke et befolkningsflertal. Det gør modstandskamp som bekendt næsten heller aldrig i begyndelsen. Men kendsgerningen er, at sådanne modstandsbevægelser både har vundet gejst og momentum med bemærkelsesværdig kraft i sensommeren 2009 - og et overvældende potentiale, der afgjort kan bygges videre på.

Rune Engelbreth Larsen, 14.9.2009Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/logbog/log161.php on line 129

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/logbog/log161.php on line 129

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/logbog/log161.php on line 129

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/logbog/log161.php on line 133

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/logbog/log161.php on line 133

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/logbog/log161.php on line 133