Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Noam Chomsky: Karikaturen Obama

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

I et spændende interview afviser Noam Chomsky, at der er nogen som helst afgørende forskel på Republikanerne og Demokraterne i USA, og forklarer, hvorfor han anser Obama for at være en karikatur af Clinton. Et lille udpluk:

- Kandidaternes kropssprog og attituder bliver heftigt diskuteret. Var McCain for beskidt? Holdt Obama sig for meget tilbage? Lignede de præsidenter? Alt andet end de politiske problemer. Hvad fortæller det? Det fortæller, at vi ikke er Bolivia, hvor der er et velfungerende demokrati. Vi er et land, der er blevet et stykke legetøj for handelverdenens pr-industri. Det langsigtede mål på tværs af det politiske spektrum er, at befolkningen skal være tilskuere. Ikke deltagere.

- Jeg forventer, at han [Barack Obama] vil være en midtersøgende Demokrat, stort set en karikatur af Clinton. Det er meget bedre end McCain, men stadig ikke særligt ophidsende.

- Både Det Demokratiske og Det Republikanske Parti er reelt repræsentanter for finans- og handelsverdenen. En af de førende teorier i mainstream politisk teori, Thomas Furgesons investeringsteori, går ud på, at man kan sige en masse om en præsidents politik ganske enkelt ved at se på den gruppe af investorer, som giver penge for at kontrollere staten indefra ved at støtte en bestemt kandidat. Teorien er ret overbevisende.

- Lad os forestille os, at vi var rationelt tænkende marsmænd, der så ned på jorden. Vi ville tro, at folk på jorden var blevet sindssyge! I de sidste otte år har planetens skæbne været i hænderne på én supermagts leder, som venter på Kristi genkomst! En anden magtfuld statsleder venter på den tolvte imam! Slå op i en hvilken som helst avis, og du vil se forslag om at udskyde indsatsen mod global opvarmning på grund finanskrisen. Det vil med almindelige ord sige, at vi skal sikre, at der er nok overflødige varer til vores overforbrug, selvom det betyder, at vores børnebørn ikke har nogen jord at leve på!

Noam Chomsky
Information, 25.10.2008

Interviewet indeholder mange relevante betragtninger, ikke blot om det amerikanske præsidentvalg, men også om amerikansk udenrigspolitik i almindelighed.

Især ét får dog Chomsky til at fremstå løjerligt naiv: Talrige gange hævder han hårdnakket, at han blot siger, hvad "flertallet af amerikanerne" mener, at "folket" giver ham ret, o.lign. Men fordi man kan håndplukke meningsmålinger om isolerede spørgsmål, der går imod den mainstream-politiske udvikling, betyder det ikke, at man også kan stykke disse sammen til en sammenhængende buket.

Denne illusion om, at 'folket' er en kollektivt fornuftig størrelse, som dybest set ønsker, hvad nok så sympatiske systemkritikere og tænkere som Chomsky måtte mene om verdenssituationen - bare de ikke blev manipuleret af politisk propaganda og overtrumfet af internationale handelsinteresser - er i bedste fald ønsketænkning.

Men læs hele interviewet online her: Vores land er blevet et legetøj

Rune Engelbreth Larsen
29. oktober, 2008