Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Dansk Frisind: Genfortæl danskheden

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Mens højrenationale blogs og debattører dominerer store dele af debatten, og en lang række nationalistiske foreninger fylder op i landskabet, er det småt med humanistiske foreninger. Blandt de få aktive og offensive er ikke mindst Ægteskab uden Grænser, der kæmper en vedholdende og uhyre kompetent kamp mod især 24 års-reglen, men ligesom andre godhjertede foreninger er de naturligvis oppe imod en kolossal overvægt.

Fædrelandsindustrien fra Dansk Folkeparti og Trykkefrihedsselskabet til Uriasposten & Co. rider på tidsåndens tsunami og nyder godt af den omsiggribende konsensus, der overlapper en lang række indflydelsesrige regeringsloyale kommentatorer og mediefolk.

Et nyt anbefalelsesværdigt tiltag på den modsatte side af slagmarken er foreningen Dansk Frisind med formand og primus motor Mikael Lemberg. Foreningen kæmper for frisind, tolerance, ligestilling og medmenneskelighed, og det hedder kort og koncist i foreningens vedtægter: "Dansk Frisind ønsker at genskabe stoltheden over at være dansker og glæden ved at leve i et samfund med forskelligartede kulturer. Dansk Frisind ønsker at debattere den danske nationalidentitet, med udgangspunkt i foreningens værdigrundlag."

Hvis foreningen, der kæmper for frisind, tolerance, ligestiling og medmenneskelighed, skal overleve den første nyhedsinteresse og blive en effektiv og tilbagevendende aktør, er der behov for et højt og offensivt aktivitetsniveau.

Rune Engelbreth Larsen
26. september, 2008