Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Hvorfor så meget om udlændingepolitik?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Jeg har været inde på prioriteringen af udlændingepolitikken før, men tillader mig her at gentage det seneste svar til en fornærmet læser af min blog på Politiken.dk (Engelbreth), som sarkastisk mente, at jeg "ikke magtede at skrive om andet":

Efter at have skrevet flere bøger om alt muligt andet samt hundredvis af artikler, kommentarer og essays om alverdens emner fra kultur- og idéhistorie, til udenrigspolitiske konfliktscenarier, socialpolitik, natur, kærlighed, film, litteratur og tegneserier m.m. (tjek www.humanisme.dk og www.danarige.dk), er dette vel omtrent så tom og forkert en påstand, som tænkes kan.

Men at jeg har skrevet tusindvis af sider om så meget andet, betyder ikke, at udlændingepolitik ikke fylder *meget* - tværtimod. Især på denne blog.

Hvorfor?

For det første fordi udlændingepolitikken er den væsentligste samtidspolitiske kulturkamp overhovedet! Det er (desværre) den og den alene, der rykker det politiske spektrum og tegner den politiske dagsorden mere end noget andet.

Hvad der sker udlændingepolitisk har derfor altafgørende effekt på de partipolitiske magtforhold og dermed enhver(!) anden politisk problemstilling i dette land.

For det andet fordi den udlændingepolitiske konsensus, der hersker mellem V, K og S (skabt og iscenesat af DF), har politisk slagside til fordel for diskrimination, dæmonisering og proportionsforvrængning af etniske og religiøse minoriteter i stort set samtlige medier og næsten alle politiske partier.

Skal der blot en smule input i den anden vægtskål, må dette input fylde desto mere de få steder, det er muligt.

Denne blog er ét af de steder - men der er ingen læse-tvang.

Men som hyppigt understreget både på Humanisme.dk og min blog på Politiken.dk: Der er lykkeligvis meget andet i livet end politik - f.eks. kærlighed, kultur og natur. Det afspejler Humanisme.dk og Danarige.dk til fulde - men udlændingepolitikken er og bliver desværre den primære politiske slagmark i disse år, hvorfor den er et hyppigt tilbagevendende på Humanisme.dk og bloggen på Politiken.dk.

Rune Engelbreth Larsen
22. august, 2008