Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Dansk Folkeparti ekskluderer

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dagen efter Ekstra Bladets afsløringer af, at en række af Dansk Folkepartis lokale partiformænd var parate til at byde både racister og nazister velkomne som medlemmer af partiet, har ledelsen reageret ved at sende et utvetydigt signal og ekskludere hele flokken.

I en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti hedder det bl.a.:

Ekstremister kan ikke optages som medlemmer af Dansk Folkeparti, hvorfor også alle ansøgninger om medlemskab behandles af partisekretariatet på Christiansborg og skal godkendes af partiets hovedbestyrelse.

Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse betragter det som en skærpende omstændighed, at de pågældende tillidsfolk har udtrykt kendskab til partiets linie , men bevidst trodser denne med råd om, at ansøgere om medlemskab blot tier stille med deres aktiviteter i og sympatier med ekstreme grupper. (...)

Politisk næstformand, MF Peter Skaarup siger:

»Jeg er rystet over, at nogle af vores lokalforeningsformænd bare trækker på skuldrene, når nogen ringer og ønsker medlemskab hos os og i samtalen tilføjer, at de for resten har sympati for nazister. D e n slags har vi simpelt hen ikke plads til i Dansk Folkeparti. Racistiske, ekstremistiske og udemokratiske synspunkter er i modstrid med alt, hvad der er dansk , og dermed også med Dansk Folkeparti.«

Uddrag af pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti
Den 21. august 2006

De ekskluderede er: Henrik Breumlund (formand for lokalforeningen i Struer), Jens-Christian Stahl (formand for lokalforeningen i Kerteminde), Anette Hyldgaard (sekretær i lokalbestyrelsen i Esbjerg), Niels Ole Christensen (formand for lokalforeningen i Tønder), Poul Just (formand for lokalforeningen i Vordingborg), Eli Jæger-Larsen (formand for lokalforeningen i Haderslev), Steen Jørgensen (formand for lokalforeningen i Frederikshavn, medlem af byrådet og folketingskandidat), Finn O. Larsen (formand for lokalforeningen i Roskilde, medlem af byrådet, medlem af amtsrådet og folketingskandidat) og Lind Simonsen (formand for lokalforeningen i Hjørring).

Iblandt de ni ekskluderede er to, som ikke figurerede i Ekstra Bladet (Lind Simonsen og Anette Hyldgaard).

På baggrund heraf må kritikere medgive, at der så at sige er tale om et rent snit fra partiledelsens side, helt i overensstemmelse med den konsekvente linje, man i de senere år har anlagt, hver gang sådanne sager bliver afsløret - og det sker ikke så sjældent.

Statusmæssigt er der fortsat tale om »mindre fisk«, mens man freder de store hajer centralt i partiet, hvis islamofobiske linje er langt mere udtalt og skræmmende end de tydeligvis ubegavede lokale partiformænd. At Dansk Folkeparti fortsat også holder hånden over medlemmer af Den Danske Forening i denne sammenhæng, er og bliver inkonsekvent, ligesom det afgørende spørgsmål om grunden til, at lige akkurat Dansk Folkeparti til stadighed virker som magnet på yderligtgående racister, fortsat ikke rigtig er noget, partiledelsen afkræves svar på.

Men det ændrer ikke ved det faktum, at den streg i sandet, som hedder kontakter til Dansk Front og DNSB, er en mur, som partiledelsen ikke går på kompromis med - også i en sag, hvor det muligvis har været fristende at nøjes med en advarsel, da det trods alt drejer sig om centralt placerede lokale folk.

Rune Engelbreth Larsen
21. august, 2006