Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Terror, tristesse og travlhed

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Travlhed med Renæssancen og humanismens genkomst levner ikke megen tid til opdateringer af Humanisme.dk eller avislæsning - men når den levner tid til sidstnævnte tidsfordriv, er det med en blanding af tristesse og hovedrysten, når jeg ser mediernes hysteriske (og ad nauseam gentagne) pseudoanalyser af, hvorfor man mon kunne finde på at terrorbombe London.

Tristesse, fordi billeder af sårede og rædselsslagne mennesker og hylende sirener altid påvirker mig - men også fordi danske mediers svælgen herved (igen og igen og igen) nærmer sig ugebladsniveauets stupide overfladiskhed i deres hovedløse overdrivelse af det forsvindende trusselsbillede, som islamistiske terrorister udgør i forhold til de internationale magtforhold, herunder USA & Co.s knusende militærmagt.

Der er ingen grænser for eksperters »analyser« af islamister og »dybsindige« udgrunden af terroristernes motiver, der med forkærlighed ynder at udbasunere den propagandistiske teori om, at der er tale om en »krig mod vestlige værdier«, til trods for at svaret på motivationen er et af verdenshistoriens mest selvindlysende og elementære.

Hvorfor terrorbomber i London? Fordi Storbritannien er engageret i en besættelse af Irak, og fordi landet er allieret med USA og dermed medansvarlig for Guantanamo, Al Graib og et utal af krigsforbrydelser og hundredtusindvis af civile dræbte (læs Terrormyten og det amerikanske imperium). Naturligvis retfærdiggør det ene drab på civile ikke det andet - men længere er historien om den politiske motivation i princippet ikke - og selvfølgelig er Danmark derfor desværre også et oplagt terrormål.

Rune Engelbreth Larsen
14. juli, 2005