Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Det nye højre i Danmark | Kommentar

En lunken højre til ny bog (uddrag)

Af Louise Christensen Udprint

(...) Jyllands-Postens Johs. H. Christensen kalder Rune Engelbreth Larsens ståsted for en sump, der består af en humanisme, som er »en til det sentimentale grænsende hygge- og discountudgave af den store europæiske tradition«.

Johs. H. Christensen finder det uretfærdigt og politisk naivt at gøre Karen Jespersen til syndebuk, specielt fordi Rune Engelbreth Larsen ikke selv har noget at byde på, »men henfalder til rørstrømske betragtninger om plads til alle, plads til alle, der vil«.

Berlingske Tidendes Jakob Kvist er enig i den betragtning og kritiserer Rune Engelbreth Larsen for ikke ét eneste sted at komme med nogle fornuftige bud på, hvad man kan gøre ved problemet; det nye højre. Forklaringen er her, at Rune Engelbreth Larsen står alt for langt væk fra virkeligheden, og at bogen derfor bliver »et drevent, intellektuelt svindelnummer«. Det bakkes op af denne avis, hvor Adam Holm mener, at Engelbreth overser, at der rent faktisk eksisterer nogle integrationsproblemer, »som ikke kun skyldes vrangvillige og fremmedfjendtlige danskere«.

Trods hårde ord på vejen slutter Jyllands-Posten med at kalde bogen en befrielse, fordi den trods alt behandler et svært emne nuanceret og med langt færre skældsord, end vi er vant til. Politiken kalder bogen »et skarpt og kritisk partsindlæg i debatten om, hvad højreorientering egentlig betyder«. Til gengæld mener Kristeligt Dagblads Jens Ravn-Olesen, at bogen er for ensidig til virkelig at sætte en debat i gang.

Kristeligt Dagblad roser på den anden side bogen for at være grundig og veldokumenteret i sin sammenfatning af begrebet nationalkonservatisme. (…)

David Rehling konkluderer, at Rune Engelbreth Larsen »bistår højrenationalismen snarere end at afdække den«, og at forfatteren dermed kommer til at støtte dem, han egentlig angriber.

Bent Falbert fra Ekstra Bladet mener slet ikke, at det lykkes for forfatteren at vise, at det nye højre udgøres af folk, der er bekymrede over indvandringens omfang. »Larsen vrøvler altså i sin helt egen verden«, skriver Bent Falbert.

Louise Christensen
Politiken, 10.4.2001