Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

S åbner atter DF-porten og ydmyger RV og EL - Søvndal falder i igen

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det er ikke engang en uge siden, at Villy Søvndal efter ugelangt pres fra sit bagland langt om længe erklærede: »Jeg udelukker, at på et område som udlændingepolitikken, hvor vi er så diametralt uenige, at der kan være noget mødested.« (Politiken, 4.12.2010).

Alligevel er Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen nu ude og melde kontra, hvormed han atter viser, at SF (og De Radikale og Enhedslisten) er rene bønder, som den socialdemokratiske ledelse tror, at den kan ofre efter forgodtbefindende i det politiske skakspil.

Sass Larsens udtalelser til Jyllands-Posten kalder Søvndal tilbage til geleddet:

»Det kommer til at stå i vores regeringsgrundlag, at vi ønsker brede forlig. Det er klart, at vi er mere enige med nogle partier end med andre. Men vi har et ønske om at gøre op med blokpolitikken.«

Det vil også kunne betyde reelle forhandlinger med DF. »Det kan man sagtens forestille sig på delområder. Men vi kommer ikke til at basere vores centrale politik på DF,« siger Sass Larsen.

Jp.dk, 8.12.2010

Men ikke alene er Sass Larsens udmelding en ydmygelse af Søvndal - den står også i kontrast til Helle Thorning-Schmidts nylige udtalelse om, at der ikke kommer flere udlændingestramninger fra socialdemokratisk hold. Det er jo indlysende, at Dansk Folkeparti ikke vil foreslå status quo eller en opblødning af udlændingepolitikken, hvorfor det lige så indlysende følger af Thorning-Schmidts udmelding, at man ikke kan lave udlændingepolitik med Dansk Folkeparti.

Men dét var altså spil for galleriet? Nu tror Sass Larsen i hvert fald, at alt er glemt og åbner ladeporten til Dansk Folkeparti på ny.

Og Villy Søvndal spræller atter som den politiske vejrhane, der har fået smæk af storebror Sass og hurtigt retter ind med den tyndest tænkelige påstand om, at Sass og Søvndal mener det samme: Jeg er enig med Sass - Sass er enig med mig (sic).

Med en sand opvisning i udenomstale får Søvndal nu forklaret, at SF ikke kunne drømme om at gå i regering med DF - skønt det er jo ikke er dér, hunden ligger begravet i forhold til Sass' udmelding. Og så tilføjer han:

»Jeg har sammen med Henrik Sass Larsen brugt utallige timer på at udarbejde vores økonomiske plan. Derfor kan jeg sige med stor sikkerhed, at jeg er enig med Henrik Sass Larsen om at vores plan skal være udgangspunktet for en ny regerings økonomiske politik. Og Henrik Sass Larsen er også enig med mig. Tilbage til dagens forside på Jyllands-Posten. Jeg kan simpelthen ikke genkende det billede af splid mellem S og SF, som avisen krampagtigt forsøger at fremmane. Og Henrik Sass Larsen har det for øvrigt på præcis samme måde.«

Det er jo så yndigt at følges ad, ikke sandt?

Men Søvndal vrøvler.

Lad os lige gentage, hvad han selv understregede for nylig: »Jeg udelukker, at på et område som udlændingepolitikken, hvor vi er så diametralt uenige, at der kan være noget mødested.« Det er naturligvis ikke det samme, som Sass Larsen siger om aftaler med DF: »Det kan man sagtens forestille sig på delområder.«

Alt andet end en utvetydig bekræftelse af Søvndals udmelding om, at Socialdemokraterne udelukker aftaler på udlændingeområdet, er 1) i modstrid med Søvndals udmelding om, der ingen mødesteder er partierne imellem, 2) i modstrid med Thorning-Schmidts forsikring om, at der ikke skal strammes mere på udlændingeområdet, 3) en spand kold vand i hovedet på Poul Nyrup Rasmussen og alle de socialdemokrater, der ønsker en lempeligere udlændingepolitik, og 4) en spand kold vand i hovedet på (støtte)partierne De Radikale og Enhedslisten, der igen får at vide, at de bare skal være socialdemokraternes servile tjenere og levere stemmerne til Thorning-Schmidts og Søvndals ministerbiler - uden at få skyggen af udlændingepolitisk indflydelse igen.

Spørgsmålet er, hvornår Sass Larsen vågner op og opdager, at det er Socialdemokraternes magtarrogance og ikke Enhedslistens eller De Radikales naturlige forventninger om, at rollen som støttepartier selvfølgelig giver politisk indflydelse, som splitter oppositionen?

Hvornår erkender Socialdemokarterne, at der er en drastisk forventning ikke bare i disse partier, men også i S-SF's bagland om, at DF er fuldstændig ude i kulden ved et regeringsskifte?

Bevares, hvis man kan blive enige om noget dyrevelfærd, bedre snerydning el.lign., så er der da næppe en eneste intern kritiker, som ser noget problem i det. Men alt andet end en utvetydig bremseklods for DF's værdi- og udlændingepolitiske indflydelse vil i bedste fald skabe et modsætningsforhold til store vælgerskarer bag S-SF.

Og hvem ved, hvad de finder på, hvis Sass Larsen ikke engang kan række RV og EL det minimale løfte at udelukke DF's indflydelse på værdi- og udlændingepolitikken?

Eksemplet VK viser, hvor farligt det er at tage store utilfredse vælgere for givet i længden - løsgængere og udbryderpartier er eksploderet på højrefløjen de seneste år.

Sass Larsens arrogance og Søvndals kovendinger har spændt buen til bristepunktet og risikerer et boom af apatiske sofavælgere - eller interne oprør.

APROPOS

> Liberalister og nationalister dominerer debatten
> Svar til Thor Möger Pedersen - mine kilder i SF

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 8.12.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101208b.php on line 91

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101208b.php on line 91

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101208b.php on line 91

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101208b.php on line 95

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101208b.php on line 95

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101208b.php on line 95