Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Regeringen ofrer menneskerettigheder med hjælp fra SSF

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

»Uden begrænsninger af racemæssige, nationalitetsmæssige eller religiøse grunde har mænd og kvinder, der har nået myndighedsalderen, ret til at gifte sig og stifte familie. De har krav på lige rettigheder med hensyn til indgåelse af ægteskab, under ægteskabet og ved dettes opløsning.« (Den universelle Menneskerettighedserklæring, artikel 16).

Den danske regering overtræder menneskeretskonventioner med det diskriminerende pointsystem, der reducerer ægtefæller og familiemedlemmer til en statsligt gradueret nytteværdi.

Europarådets menneskeretskommissær Thomas Hammarberg er ikke i tvivl om, at pointsystemet er en krænkelse af menneskerettighederne og kalder det »klar forskelsbehandling«. Han udtaler desuden:

»I det moderne samfund har man ret til at have sin familie hos sig. Det er endda stadfæstet i diverse konventioner. Det her forslag, som ser ud til at blive gennemført, er bygget på en tanke om, at nogen har mere ret til familiesammenføring end andre.«

»Den nuværende lovgivning i Danmark er blevet gennemdiskuteret hernede mange gange. Vi har ofte kritiseret den officielt. Det nye system er en stramning af nogen i forvejen meget hårde regler. Det er særdeles problematisk.«

»Det jeg efterlyser er, at menneskerettighederne er en præmis for diskussionen, ikke diskussionen i sig selv.«

Information, 25.11.2010

Pointsystemet er blot den seneste i en lang række danske stramninger, som har fået alvorlig international kritik - nederst i den citerede online-artikel fra Information findes en faktaboks med adskillige eksempler fra det forgangne tiår.

Desværre forpassede de store oppositionspartier muligheden for at føre en offensiv kritisk linje overfor pointystemet, idet partiledelserne i SSF fra første dag omfavnede den principielle grundtanke - at staten kan og skal diktere en graduering af udenlandske ægtefællers værdi.

I stedet for at stå med en markant vindersag, hvis Helle Thorning-Schmidt & Henrik Dam Kristensen såvel som Villy Søvndal og Ole Sohn kategorisk havde afvist denne absurde form for diskrimination, kan de nu se tilbage på resterne af et ynkeligt zig-zag-forløb, hvor de blot har uddybet kløften til De Radikale og Enhedslisten, mens de ikke rigtig kan bruge den store vælgermodstand imod pointsystemet til den trumf, de for engangs skyld kunne have haft i udlændingedebatten.

De Radikale har derimod draget den indlysende konsekvens af partiets definitive afvisning af pointsystemet, og Margrethe Vestager udtaler: »Vi lægger ikke stemmer til nogen pointsystemer overhovedet. Vi gør Helle Thorning-Schmidt til statsminister, og det betyder, at vi får indflydelse på den politik, der skal føres. Thorning har lovet at fjerne regeringens pointsystem, og derfor er det hendes ansvar at sætte et nyt i stedet. Men S og SF’s system bliver ikke med vores stemmer.« (Politiken.dk, 25.11.2010).

Den linie bør Enhedslisten naturligvis som en konsekvens af deres egen politik også slutte klart op om.

Hvad er socialdemokraternes respons - efter at have fået den ene afklapsning efter den anden (80% af alle oppositionsvælgere og et flertal i befolkningen, der i modsætning til Thorning-Schmidt støtter Nyrups karakteristik af DF som »ikke-stuerene«, og et markant internt oprør i S imod partiets strammerkurs) vælger Henrik Sass Larsen den ultimative arrogance og rubricerer De Radikale og Enhedslisten - socialdemokraternes forventede støttepartier - som en del af »yderfløjene« (sic).

For at det ikke skal være løgn kaster Sass Larsen i stedet SSF direkte i armene på Venstre og De Konservative: »Hvis de radikales forudsætning for, at vi kan regere landet, er, at vi skal føre radikal udlændingepolitik, så kan jeg bare sige, at det kommer ikke til at ske. Hvis de ikke vil tale med os, så vil vi søge samarbejde med Venstre og Konservative for på den måde at holde yderfløjene væk fra indflydelse på det her emne.« (Politiken, 25.11.2010).

Det er jo rent vrøvl - De Radikale forudsætter ingenting - men må selvfølgelig formodes at kunne forvente visse indrømmelser?

Men frem for en pragmatisk politisk afvejning af uenighederne og en åbenhed for at finde et kompromis, afklapses Vestager simpelthen på stedet. Det er Socialdemokraterne, der ikke vil tale med de kommende støttepartier, ikke omvendt.

En yderst bizar måde, Sass Larsen appellerer til de to partier, han forventer leverer stemmer til SSF's ministerbiler. Det er ikke Enhedslisten og De Radikale, der stiller ultimative krav til en S-regering, nej, det er S-ledelsen, der stiller ultimative krav til de partier, deres magtforhåbninger hviler på.

De Radikale og Enhedslisten får nul og niks - men de har værsgo at sende Thorning-Schmidt i Statsministeriet ...

APROPOS

> RV, EL, Nyrup og SSF-oprørere er vindere i pointstriden

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 25.11.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101125.php on line 89

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101125.php on line 89

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101125.php on line 89

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101125.php on line 93

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101125.php on line 93

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101125.php on line 93