Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

En sejr for retssikkerheden at Niels Holck ikke udleveres

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Niels Holck har af idealistiske grunde medvirket til at kaste våben ned over delstaten Vestbengalen i Indien for at bekæmpe et regionalt stalinistisk styre. Det er selvfølgelig ulovligt, og Indien vil gerne retsforfølge ham, men Holck har intet udestående med det danske retssystem.

Sagen er femten år gammel, og Holck har i årevis levet et almindeligt familieliv i Danmark, og allerede i april 2002 forsikrede daværende justitsminister Lene Espersen, at han ikke kunne udleveres til Indien.

Godt det samme, eftersom adskillige menneskeretsorganisationer og juridiske eksperter gentagne gange har fastslået, at en udlevering med overhængende sandsynlighed vil resultere i et brutalt fængselsophold og risiko for tortur, og at indiske forsikringer om det modsatte langtfra kan betragtes som nogen garanti.

Det kunne så altså heller ikke en dansk justitsministers forsikring, for den nuværende justitsminister Lars Barfod har uden videre overruled Lene Espersen, hvilket selvfølgelig i sig selv er yderst problematisk.

I april i år kunne The Times of India med henvisning til kilder i det indiske udenrigsministerium ellers også afsløre, at den garanti, de indiske myndigheder har givet Danmark, blot skulle holde forhandlingerne i gang. Alligevel blev sagen ikke indstillet.

Nu har byretten i Hillerød imidlertid afgjort, at Holck ikke kan udleveres - netop med henvisning til risikoen for den hårdhændede behandling i Indien, som Justitsministeriet har valgt at vende det blinde øje til.

Som Holck selv har gjort opmærksom på, er det dog desværre langtfra slut med hans kvaler - tværtimod skal han fortsat svæve i uvished, eftersom anklagemyndigheden omgående har kæret kendelsen til landsretten.

»Vi fortsætter i landsretten, så jeg skal have ondt i maven et år endnu,« sagde Holck efter anklagerens beslutning (Berlingske.dk, 1.11.2010).

Det er ualmindelig ubehageligt at tænke på, at Justitsministeriet kan skalte og valte med en mands skæbne på denne måde, til trods for den fare, alle er enige om, at han vil blive bragt i, og som er i lodret modstrid med ethvert velfungerende retssamfund.

Til gengæld er det foreløbig en stor sejr til Niels Holck, at byretten i Hillerød vægtede retssikkerheden højere end de indiske myndigheder - og den danske justitsminister.

APROPOS

> Dansk dødsstraf til Holck

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 1.11.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101101b.php on line 61

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101101b.php on line 61

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101101b.php on line 61

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101101b.php on line 65

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101101b.php on line 65

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101101b.php on line 65