Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Er SSF's ghetto-populisme værre end VK?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti repræsenterer ikke skyggen af reel opposition til den kurs, regeringen har lagt i udlændingepolitikken. Lidt småpynteri på enkelte områder er det hele, men i bund og grund lider enhver, der bilder sig ind, at udlændingepolitikken ændrer sig nævneværdigt under en SSF-regering, af selvvalgt politisk blindhed.

Seneste skud på stammen er ghettoiseringen af dansk problempolitik. Fokus skal væk fra de kritiske vælgermasser i baglandet (det såkaldte udkantsdanmark) og over på marginale befolkningsgrupper, som en meget større flertal kan bringes til at afsky: De såkaldte ghettoer.

Ingen som helst tvivl om, at der er gangstermentalitet, etniske voldsopgør og kriminelle bander, som hærger og ødelægger en række boligkvarterer for et stort flertal af almindelige beboere. Der er voldelige selvbestaltede gangs med pæredanske rødder og ditto med udenlandske rødder, og problemet er komplekst, men selvfølgelig i vid udstrækning et resultat af mange års politisk svigt og social marginalisering. Men det er et lillebitte mindretal på ca. 1 procent, der udgør problemet - og for dem skal hele boligområder lægges for had?

Bulldozerpolitik og hærskarer af politi løser imidlertid ikke problemerne, men forværrer og flytter dem. Det er en ommer. Kortere kan det ikke siges.

Heldigvis siges det også tydeligt af Københavns politidirektør, Johan Reimann, som er øverste ansvarlige for politiets arbejde i nogle af de mest udsatte boligområder. Til Kristeligt Dagblad udtaler han bl.a.:

- Politiindsats løser ikke det her. Det skal man gøre sig fuldstændig klart. Man kan sætte en politibetjent på hvert et gadehjørne i Mjølnerparken, men man skal gøre sig klart, at det ikke løser problemet.

- Hvis man eksempelvis kalder Mjølnerparken for en ghetto og en sort plet - og det er det på ingen måde i min optik - sker der det, at de ressourcestærke beboere vil flytte. For hvem har lyst til at bo i en ghetto? Dermed risikerer man at skabe det problem, som man forsøger at bekæmpe. Selvfølgelig skal man ikke skjule problemerne, men man skal heller ikke forværre dem med den uheldige retorik.

Kristeligt Dagblad, 13.10.2010

Kritikken bakkes op af en række relevante personer med indsigt i problemerne: Jørgen Nue Møller, tidligere formand for Programbestyrelsen; Bent Madsen, direktør i Boligselskabernes Landsforening; Hans Skifter Andersen, seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut; Gunvor Christensen, forsker i udsatte boligområder ved SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Også Jesper Nygård, administrerende direktør i boligselskabet KAB samt formand for Lands- byggefonden, der finansierer både renoveringer og boligsociale indsatser i de udsatte boligområder.

Venstres Eyvind Vesselbo har også fuldstændig ret, når han kritiserer SF's politiske kurs: "SF begynder at ligne Dansk Folkeparti, hvor det bare går ud på at lave symbolpolitik og ikke få gjort noget ved problemerne. Ligheden mellem SF og Dansk Folkeparti er, at begge partier går mere op i at gafle vælgere end at løse ghettoproblemerne." (Berlingske.dk, 14.10.2010).

Ja, Vesselbo har ret. Problemet er imidlertid, at Venstre og Konservative heller ikke er et hak bedre end Dansk Folkeparti, og den pointe falder det nok Vesselbo lidt vanskeligere at udtrykke - selv om han ofte har været befriende klar i mælet i kritikken af sin egen regering på dette område.

Men da SSF skulle forestille at udgøre en opposition, er det så meget desto mere iøjnefaldende, hvor mange velvillige knæfald de er parat til at gøre for den udlændingepolitiske stigmatiserings- og eksklusionskurs, der allerede er udstukket.

Det er således hårde, men fuldt ud berettigede ord, når Anders Jerichow i en skarp kommentar skriver:

"Men det problem, S-SF og VK vil løse, er ikke 'ghetto-problemet', men vælgerproblemet. De er overbevist om, at flere vil stemme på dem, hvis de bare kan lyde lige så skingre og dæmoniserende som Dansk Folkeparti, helst mere.

Derfor vil S-SF hellere profilere sig på løfter om at smide folk ud af deres boliger end på at sørge for bedre boliger. S-SF vil hellere love at smide unge lømler i fængsel – hurtigt! – end love at skaffe dem meningsfuld beskæftigelse.

De vil hellere blæse til fanfare for at forbyde børn at forlade deres problemfyldte familier om aftenen, end de vil blive set som et regeringsalternativ, der tilbyder at hjælpe familien.

Nej, det er ikke et alternativ til VKO. Det er starten på SSFO.

Anders Jerichow, Politiken, 14.10.2010

Kun De Radikale eller Enhedslisten kan tvinge SSF til at indtage en anden kurs - hvilket både S og SF gentagne gange har afvist - og derfor er hver eneste stemme til Socialdemokraterne og SF en stemme til noget nær udlændingepolitisk status quo i forhold til VKO. Det er fair nok, hvis det er dét, man har gjort op med sig selv, at man vil - men lad blot ikke socialdemokrater eller SF'ere bilde sig selv eller andre noget som helst andet ind.

Skam få enhver SF'er og socialdemokrat, som er hoppet på strammervognen, og skam få enhver SF'er og socialdemokrat, som misbilliger sit partis kurs, men alligevel pænt holder kæft af hensyn til partidisciplin.

Forbigå begge slags i stemmeboksen, hvis du ønsker forandring.

APROPOS

> Diskrimination øger indvandreres fattigdom

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 14.10.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101014.php on line 95

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101014.php on line 95

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101014.php on line 95

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101014.php on line 99

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101014.php on line 99

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e101014.php on line 99