Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Pia Kjærsgaard raser over dansk modspil i Sverige

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Hvis Pia Kjærsgaard og hele Dansk Folkepartis magtfulde top kan blande sig i den svenske valgkamp, så kan vi vel også, tænkte Fathi El-Abed og jeg og skrev kronikken "Den danske erfaring", som Svenska Dagbladet gav titlen: Hos oss är demonisering vardag

Kan læses på dansk og svensk her: Den danske erfaring

Vi tog afsæt i Pia Kjærsgaards groteske udsagn om, at det, der foregår i Sverige, ikke har noget med demokrati at gøre, og konstaterede, at hendes turne på det vilde overdrev desværre er symptomatisk for Dansk Folkepartis virkelighedsfornægtende og proportionsforvrængende udsagn om indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed i Danmark.

Det røg ud via Ritzau i Danmark, og så gik Pia Kjærsgaard amok og udtalte ikke stort andet end eder til pressen: "dybt, dybt latterlig", "ondsindet", "utroligt hadefuld" - og så hendes allerværste skældsord: "en minoritet" (gisp) ...

Hvad skal man sige til substansløst raseri? Kjærsgaard burde jo trække på skulderen - Dansk Folkeparti sidder på magten, Sverigedemokraterna kommer ind efter valget i Sverige - og alligevel eksploderer hun over en kronik? Hun må jo føle sig ramt.

Hendes imponerende eder og påstande om, at vi "river en masse citater ud af en sammenhæng", reagerede Fathi El-Abed og jeg på i en pressemeddelelse, hvor vi bl.a. skrev:

- Vi er glade for, at Pia Kjærsgaard er så chokeret over udsagn fra sig selv og sine partikammerater, men vi kan selvfølgelig garantere, at citaterne er fuldstændig korrekte og i fuld overensstemmelse med den indvandrerfjendtlige sammenhæng, de er fremsat i!

- Vi vil derfor meget gerne have Kjærsgaard til at svare på, hvad det er for en sammenhæng, der ifølge hende kan formilde og forandre udsagn i Camres talepapir om, at "Vestens lande er infiltreret af muslimerne - nogle af dem taler pænt til os, mens de venter på at blive nok til at få os fjernet"? (i hans talepapir stod der: "... slå os ihjel"). Eller hvad det er for en sammenhæng, der kan formilde og forandre dette udsagn af Camre: "Islam hører ikke til i Europa og vores første prioritet må være at repatriere muslimerne." Endelig vil vi også meget gerne have at vide, hvilken sammenhæng der kan forandre og formilde hendes eget udsagn om indvandrere i Danmark, om hvilke hun har skrevet: "At titusindvis og atter titusindvis af mennesker, der tilsyneladende civilisatorisk, kulturelt og åndeligt befinder sig i 1005"?

- Det er kun en lille del af toppen af isbjerget af dæmoniserende generaliseringer om indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed, som Dansk Folkeparti i årevis har udbasuneret. Et dybt virkelighedsforvrængende billede af det kæmpestore flertal af almindelige medborgere med indvandrerbaggrund, som hun og hendes parti igen og igen fremfører.

Fathi El-Abed og Rune Engelbreth Larsen
Pressemeddelelse, 15.9.2010

Vi ser frem til hendes svar.

Det er selvfølgelig muligt, at hun ikke ser en pressemeddelelse, vi sender ud - men heldigvis har så Jyllands-Posten taget den op, så chancen skulle være lidt større.

Problemet med Dansk Folkepartis retorik er ikke tonen, men den himmelråbende virkelighedsforvrængning, som man uden at blinke bralrer ud med. Selvfølgelig primært mod muslimer, men også når man som Pia Kjærsgaard ligefrem fraskriver Sverige demokrati.

Eller for at tage et andet aktuelt udsagn: Camres påstand om, at der var "180 islamister" (sic) til ramadanmiddag i Folketinget ...! Som "islamist" tæller åbenbart arrangøren Özlem Sara Cekic, tidligere overrabiner Bent Melchior, socialminister Benedikte Kiær, kultursociolog Mehmet Necef osv. osv.?

Camre fortsatte om middagen: "Det er usædvanligt sølle, at Folketingets Præsidium ikke formår at stå imod denne demonstration. Selv den tyske besættelsesmagt under 2. Verdenskrig var ikke så provokerende at arrangere festmiddage på Christiansborg uanset, at vi dengang ikke havde haft mulighed for at sige nej, hvis det var kommet dertil." (Ekstra Bladet, 6.9.2010).

Heller ikke Camre har tilsyneladende skyggen af skrupler, hvad angår de mest horrible virkelighedsforvrængende tirader.

APROPOS

> Den danske erfaring: Hos os er dæmonisering hverdag
> Reportage fra Ramadanmiddagen
> Indvandrerfjendtlig polemik og propaganda

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 16.9.2010