Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Jægerbogssagen - hvem får Sorte Per?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Alt tyder tilsyneladende på, at Jacob Winther ikke har sendt den famøse falske arabiske oversættelse af den såkaldte jægerbog til B.T. Den tidligere pressechef for daværende forsvarsminister Søren Gade gentog i retten, hvad han allerede har sagt til pressen, og hvad de tekniske undersøgelser synes at bekræfte (eller i det mindste ikke kan modbevise) - at han ikke sendte noget til B.T., men først blev gjort bekendt med oversættelsen, da han hørte om den i medierne.

Til trods for at Winther åbenbart ikke har nydt videre tillid i Forsvarskommandoen, og til trods for at flere vidner netop har antydet, at det måtte være ham, der stod bag.

Det kan det selvfølgelig også sagtens være - altså ham, der stod bag - på den ene eller anden måde, selv om han ikke personligt fremsendte oversættelsen; det er på den anden side også muligt, at han intet har anet, og/eller at der har været andre implicerede, både blandt dem, der har afgivet vidneforklaring i Københavns Byret, og blandt dem, der ikke har.

Pointen er, at vi ikke aner det, og at vi heller ikke er blevet meget klogere på hele forløbet bag denne spektakulære magtskandale, fordi anklageren - Forsvarets eget auditørkorps - har skrumpet sagen ind til det minimale, jf. min klumme: Something rotten.

Også tidligere forsvarschef Tim Sloth-Jørgensen har været i retten - og i lighed med en række af sine militære kolleger dukkede han op i fuld uniform og kasket.

Forventeligt forklarede han, at det hele kom bag på ham, og at han ikke havde grund til at mistro nogen, da den 'arabiske oversættelse' meget bekvemt pludselig blev 'fundet'. Det var jo omtrent et sådant scenario, Sloth-Jørgensen og Forsvarskommandoen havde advaret imod og brugt som argument for at gennemtvinge bogcensur in the first place.

At oversættelsen så viste sig at være en forfalskning produceret i Forsvarskommandoen var kommet som et chok for forsvarschefen.

Men både i Forsvarskommandoen og i Forsvarsministeriet kan man vist være tilfredse med, at den daværende it-chef Jesper Britze og daværende kommunikationschef Lars Sønderskov er endt som de eneste på anklagebænken.

Alligevel handler det hele tiden om at spille Sort Per videre. Tilsyneladende havde Forsvarskommandoen nået at advare mod at bruge oversættelsen, som man fandt tvivlsom, men Forsvarsministeriet var for ivrig efter at kunne præsentere den for pressen. I hvert fald ifølge Tim Sloth-Jørgensen - der i øvrigt også føler sig snigløbet af sine officerer, Britze og Sønderskov.

Med Sloth-Jørgensen vidneudsagn er vi dog kommet et par antydende millimeter tættere på Søren Gade. For da først katten var ude af sækken, og forfalskningsskandalen rullede, havde Gade gjort det klart over for sin forsvarschef, at der også måtte rulle hoveder.

"Nogen skal betale en pris for det her," betonede Gade angiveligt, og efter at have lagt kabalen på flere forskellige måder, faldt det sådan ud, at denne 'nogen' helst ikke skulle være Søren Gade selv, hans departementchef Lars Findsen eller stabschef Søren Bisserup - og så trak Sloth-Jørgensen det korteste strå.

Men i lighed med Gade, Findsen, Bisserup og Winther, er han altså fuldstændig fredet under den verserende retssag, der kun skal afklare, om Britze og Sønderskov har løjet for deres chefer eller ej.

Hvordan forfalskningen kunne nå helt frem til forsvarsministeren og fungere som pseudoargument for den tilsigtede censur over for jægerbogen, ligner med andre ord et omhyggeligt lukket spil med skjulte kort, der kun handler om at undgå at sidde tilbage med Sorte Per - og sikre, at alle andre kort forbliver uden for pressens og offentlighedens kendskab.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 18.8.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100818.php on line 62

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100818.php on line 62

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100818.php on line 62

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100818.php on line 66

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100818.php on line 66

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100818.php on line 66