Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Inhabil og aggressiv Qvortrup kontra skarp Thorning-Schmidt

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Jeg mener ikke, at Socialdemokraterne er særlig heldigt stillet politisk med Thorning-Schmidt som partileder, fordi hendes ledelse og politiske kurs efter min bedste overbevisning ligger alt for tæt på Venstres og Dansk Folkepartis populistiske 'værdipolitik' og retssikkerhedsundergravende retspolitik, hvilket gør et reelt og mærkbart alternativ til VKO for tyndt.

Men efter at have overværet TV2 News' dækning af modtagelsen af hende i Kastrup Lufthavn, hvor pressen kastede sig over hende, er det vanskeligt ikke at konstatere, at hun besvarede anklagerne og kritikken i det aktuelle stormvejr godt.

Jeg skal derfor også beklage, at jeg ikke ventede på Thorning-Schmidts egen forklaring af sagen, før jeg vurderede den i mit forrige indlæg. Jeg var for hurtig på aftrækkeren, og det var ikke rimeligt.

Modsat De Konservatives partileder, der er gået i flyverskjul under pressens undren over hendes udeblivelse fra diverse udenrigsministermøder, har Thorning-Schmidt afbrudt en ferie og har hurtigt og effektivt reageret personligt på sin politiske karrieres største krise ved at stille op til skud fra en forsamlet presse, der lugtede blod.

Afgørende er det, om hun har ret i, at der i denne sag slet ikke er tale om nævneværdig økonomisk vinding for hende eller hendes ægtemand. I givet fald er det vanskeligt at tro, at hun skulle have vildledt bevidst.

Og ret skal være ret: Hvis der heller ikke er andre forhold at komme efter i samme sag, er der ikke megen substans tilbage – i det mindste før skatteundersøgelsen er færdig.

Endvidere har Thorning-Schmidt fuldkommen ret i, at der ikke er tale om to fejlagtige e-mails, i og med at hun i den anden e-mail, der også er kommet frem i B.T., ikke gentager de ukorrekte oplysninger fra den første e-mail. Derfor er det urimeligt at blive ved med at hente eksperter ind, der siger, at hendes gentagelse af de fejlagtige oplysninger er ekstra graverende. Der er ingen gentagelse – der er muligvis andre problemer i hendes anden e-mail, men så er det dét, der skal uddybes.

Som jeg allerede nævnte i mit forrige indlæg, er sagen selvfølgelig i alle tilfælde mindre alvorlig sammenlignet med f.eks. Anders Fogh Rasmussens og Per Stig Møllers grove krigsmanipulation, men medielogikken er desværre en anden - en medielogik, jeg også selv lod mig rive med af. En e-mail med ukorrekte oplysninger er således tilsyneladende en fysisk håndgribelig smoking gun, hvorimod ofrene for grov krigsmanipulation er fjerne og konsekvenserne ikke nærværende for en dansk offentlighed.

Thorning-Schmidt er nu i krise – ikke af politiske grunde, hvilket burde være afgørende, men af private, som i dette tilfælde trods alt ikke kan vurderes så entydigt som først antaget, og som derfor heller ikke nødvendigvis har betydning for vurderingen af hendes politiske virke.

Særlig beskæmmende var derfor også den ualmindelig offensive facon, som TV2's politiske redaktør Henrik Qvortrup lagde for dagen i Kastrup Lufthavn. Magtkritik er godt, også fra public service stationer, men ét var Henrik Qvortrups anklagende spørgsmål, noget andet den forbløffende aggressive stil i en direkte konfrontation.

Det rejser spørgsmålet om, hvor problematisk det er, at Qvortrup, der selv var spindoktor for Thorning-Schmidts forhenværende hovedmodstander, Anders Fogh Rasmussen, fungerer som public-service-'journalist' i direkte konfrontation med Socialdemokraternes partileder?

Som spindoktor var han ét med Foghs politiske projekt, og som chefredaktør for Se og Hør gav han det afgørende dødsstød til Ny Alliances mandathøst med en ekstremt underlødig 'skandalehistorie' om Naser Khader. Nu er han så politisk redaktør for TV2 – og kommenterende 'overdommer', når kanalen skal interviewe og vurdere oppositionslederens værste politiske krise?

At benytte en politisk indflydelsesrig haj som Qvortrup – der i parentes bemærket er yderst kompetent i sit virke – som public service (underforstået partipolitisk neutral) kommenterende journalist, er i mine øjne højst betænkeligt.

Anderledes nøgtern og fair var B.T.'s Helle Ib, der på TV2 News reagerede både sagligt og kritisk, til trods for at hendes eget dagblad står bag afsløringerne. Men her var intet forsøg på at skamride en sag eller gennemtvinge mediepolitiske points.

Det måtte gerne vække til eftertanke også udover nærværende blog. Og så må tiden vise, om vi snart kan vende tilbage til de politisk substantielle uenigheder igen - og om der er relevans i denne sag om Thorning-Schmidt.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 30.7.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100730b.php on line 66

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100730b.php on line 66

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100730b.php on line 66

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100730b.php on line 70

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100730b.php on line 70

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100730b.php on line 70