Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Tåstrupgård: Engagerede indvandrere til kamp mod druk?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

At et flertal i afdelingsbestyrelsen i den almene boligforening Tåstrupgård på den københavnske vestegn er imod alkoholsalg i områdets klubber og foreninger, har vakt bestyrtelse blandt visse beboere og i visse politiske kredse.

Sagen er den, at seks bestyrelsesmedlemmer med indvandrerbaggrund ønsker at bekæmpe druk i de boligområder, hvor også børn leger, og de seks udgør et flertal blandt bestyrelsens ni medlemmer.

Enhver ved, at alkohol i store mængder nær børn ikke er nogen god kombination, og fordi en afdelingsbestyrelse beslutter at alkoholsalg skal ud af et boligområde, forhindrer det jo ikke nogen i at nyde alkohol, men gør det blot mindre synligt og formindsker givetvis mængden og belastningen.

Forslagene kan selvfølgelig diskuteres, og der kan vel gennemføres en mere eller mindre 'tætsluttende' beslutning, men dybest set er der jo tale om, at borgere med indvandrerbaggrund engagerer sig i de demokratiske fora, der eksisterer, og tager medansvar for det lokale fællesskab. Det er jo integration, er det ikke? Demokrati?

Nej, for Dansk Folkeparti klapper ikke i hænderne. Det gør de sjældent, når indvandrere foretager sig noget som helst (bortset fra, selvfølgelig, når de forlader landet).

Partiet er hastigt på banen med advarsler, når indvandrere isolerer sig fra fællesskabet, for så har de jo ikke lært noget om de danske demokratiske værdier, vel? Og partiet er hastigt på banen, når indvandrere tager del i og medansvar for fællesskabet og følger de demokratiske spilleregler til punkt og prikke, for så kan det jo hænde, at de stemmer og beslutter anderledes end Dansk Folkeparti, ikke sandt?

Av, for et dilemma.

Dansk Folkepartis Martin Henriksen vil således kræve af regeringen, at den tager principielt stilling til, om en afdelingsbestyrelse kan beslutte at forbyde ølsalg i et boligområde, og om den på en hjemmeside må bringe et link til en muslimsk hjemmeside.

Ja, det er sandt … I disse for vort land så alvorlige tider skal regeringen tage stilling til: a) en afdelingsbestyrelses link til en hjemmeside; b) om det er god integration at forsøge at regulere alkoholforbruget i et boligområde.

For det er jo handler jo i virkeligheden om noget helt, helt andet, mener Dansk Folkparti: Det er MISSIONSVIRKSOMHED. Det er et BAGHOLDSANGREB på danske værdier. Det er ISLAMISK TYRANNI. Det er SHARIA indført af bagdøren.

Nej, det er ikke mig, der har smurt tykt på i forhold til Dansk Folkepartis reaktion - det er netop disse ord, som Martin Henriksen får klemt ind i en kort pressemeddelelse fra partiet om disse trusler fra et bestyrelsesflertal i Tåstrupgård …

Man kan ikke karikere det parti.

Hvad er substansen? Er afdelingsbestyrelsens forslag i modstrid med danske love og regler? Er det kernedanske boligselskab KAB, som Tåstrupgård hører under, alarmeret og chokeret?

Nej, ingen af delene.

KAB's direktør, Jesper Nygård udtaler: "Forslaget om alkoholforbud rammer fuldstændigt inden for den lovmæssige skive. Man kan sagtens træffe en beslutning om, hvorvidt de klubber, der er inden for boligområdets struktur, skal kunne søge bevilling til at sælge alkohol, hvis der er flertal for det blandt beboerne. (…) Efter min opfattelse har det ingenting med etnicitet at gøre. Vi oplever tit, at der kommer nye folk i afdelingsbestyrelserne, som har en masse nye forslag, hvor noget kan lade sig gøre, og noget kan ikke lade sig gøre. Så længe forslaget er lovligt, så administrerer vi dét, som beboerne beslutter. Der er forskellige grupper af beboere med forskellige synspunkter, og det er det, der gør demokrati levende." (Ritzau, 15.6.2010)

Længere er den ikke. Et flertal i en afdelingsbestyrelse har nogle forslag, som er fuldt lovlige, og som boligselskabet til fulde accepterer, hvis de vedtages.

Så vi tager den lige igen: Det er ifølge Dansk Folkeparti MISSIONSVIRKSOMHED (at bringe et link til en muslimsk hjemmeside). Det er ifølge Dansk Folkeparti et BAGHOLDSANGREB på danske værdier (at begrænse alkohol i et boligområde). Det er ifølge Dansk Folkeparti ISLAMISK TYRANNI (en demokratisk flertalsbeslutning). Det er ifølge Dansk Folkeparti SHARIA indført af bagdøren (at følge danske regler).

Martin Henriksens reaktion er i bedste fald en hysterisk storm i et glas vand.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 18.6.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100618.php on line 72

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100618.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100618.php on line 72

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100618.php on line 76

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100618.php on line 76

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100618.php on line 76