Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Diskriminerende børnecheck glippede

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det er velkendt, at Dansk Folkeparti anstrenger sig til det yderste for at forskelsbehandle borgere uden dansk etnisk baggrund til fordel for borgere med dansk etnisk baggrund.

Regeringens og Dansk Folkepartis spareplan havde således oprindelig sat et loft over børnechecken til maksimum 30.000 kroner for netop at ramme børnefamilier med over to børn, utvivlsomt i håb om at forringe vilkårene for indvandrerfamilier med flere børn end gennemsnittet.

Hvordan kan vi vide, at dét var hensigten? Det behøver man ikke have lyttet til mange af Dansk Folkepartis politikere for at regne ud, men nu er det også kommet frem sort på hvidt, at partiet ønsker at afskære ikke-statsborgere for at få børnecheck overhovedet.

'Problemet' for Dansk Folkeparti er, at det ikke altid er lige let at sikre sig, at nedskæringer i sociale ydelser kun rammer borgere med udenlandsk herkomst.

Eftersom der nu engang også er pæredanske familier med tre, fire eller flere børn, vil de drastiske nedskæringer i børnechecken jo også gå ud over disse etnisk korrekte danskere – og så går den tilsigtede diskrimination ligesom lidt fløjten, ikke sandt?

Endvidere er en forringelse af børnefamiliernes vilkår selvsagt ikke det bedste incitament til at gøre noget ved Danmarks lave antal børnefødsler i almindelighed. Børn er ganske enkelt omkostningstunge investeringer – for nu at sige det på distanceret og ufølsom politisk vis.

Som familieforsker og programleder ved Socialforsknings Instituttet (SFI) Mai Heide Ottosen bemærker: »Det her bidrager ikke til en løsning af det problem, der handler om, at vi ikke engang opfylder reproduktionsniveauet.« (Berlingske.dk, 25.5.2010).

Den danske befolkning bliver ældre og ældre, og fødselsunderskuddet forøger problemet på længere sigt (en dansk kvinde føder gennemsnitligt 1,8 børn, men det kræver et gennemsnit på 2,1 blot for at opfylde reproduktionsniveauet). Også af den grund er det politisk fordelagtigt at forbedre børnefamiliernes vilkår – eventuelt ligesom i Frankrig, hvor familier sågar får udbetalt en bonus, hvis de får tre eller flere børn.

De dårligst stillede familier, der i Danmark står helt uden for arbejdsmarkedet eller befinder sig i lavtlønsgrupperne, får dårligere og dårligere råd til at få flere end to børn, mens de privilegerede familier får dårligere og dårligere tid, fordi det dominerende politiske paradigme er, at lønmodtagerne helt tiden helst skal knokle røven ud af bukserne i flere og flere ugetimer og flere og flere arbejdsår.

Men man kan ikke både piske folk længere og længere ud på arbejdsmarkedet for at kompensere for de økonomiske konsekvenser af det faldende børnetal, når det går ud over helt elementær tid til at få (dvs. have) børn, og samtidig forringe de økonomiske vilkår for de børnefamilier, der har tiden, men ikke indtægterne til at få flere børn.

Det bliver imidlertid let konsekvensen, når Dansk Folkeparti får lov til at diktere en børnepolitik, der presser børnefamilierne over én kam i bestræbelsen på at gøre livet så surt som muligt for indvandrerfamilierne.

Af mange grunde er kritikken da også haglet ned over VKO's planer om at skære i børnechecken på den måde, der ensidigt 'straffer' børnerige familier, og derfor har regeringen og støttepartiet nu været tvunget til at ændre modellen. I stedet skal alles børnecheck beskæres med 5 procent, og loftet for den maksimale børnecheck skal ikke være 30.000 kr., men 35.000 kr., og den skal først sænkes gradvist over en længere årrække.

Det er fortsat en dårlig løsning, men DF's diskrimination slår mindre igennem.

I en offentliggjort e-mail fra Dansk Folkeparti hedder det da også helt åbent, at man allerhelst så børnechecken forbeholdt danske statsborgere – derved kunne de negative sociale og økonomiske effekter som nævnt alene forbeholdes indvandrere: »Dansk Folkeparti havde gerne set, at man eksempelvis havde forbeholdt børnechecken for danske statsborgere - det lader sig desværre ikke gøre, da hverken regeringen - eller andre partier i Folketinget - ønsker dette.« (Citeret i B.T.dk, 31.5.2010).

Klare ord for pengene. Men heldigvis er der altså grænser for galskaben, og Dansk Folkeparti er det eneste parti, der er parat til så udtalt diskrimination.

Måske Dansk Folkeparti bare må vænne sig til, at hvis den danske befolkning ikke skal ældes og ældes med færre og færre unge kræfter til at tage over, må partiet leve med udsigten til, at et voksende antal danskere i fremtiden har en sundere kulør end dem selv.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 31.5.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100531.php on line 68

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100531.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100531.php on line 68

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100531.php on line 72

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100531.php on line 72

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100531.php on line 72