Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Vil HK aktionere imod Mette Frederiksens tvangsarbejde?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

HK/Privat kører i disse uger en storstilet kampagne med materialeuddeling og reklamer, der i forbindelse med overenskomsten 2010 anbefaler deres medlemmer et nej til mæglingsforslaget.

Grunden er utilfredshed med den såkaldte 50% regel fra 1948, som man kræver fjernet - som sloganet lyder: Stem NEJ til 100% diskrimination!

På HK/Privats hjemmeside kan man bl.a. læse:

Det er ikke sjovt at være den, der siger NEJ. Men nogle gange er der ikke andre veje. I HK/Privat har vi haft et enkelt, vigtigt ønske med til overenskomstforhandlingerne: Den diskriminerende 50%-regel fra 1948 SKAL fjernes.

Den betyder, at hvis ikke mindst halvdelen af kollegerne også er medlemmer af HK, må 100.000 ikke få den løn, pension, barselsløn og andre helt basale goder, de har ret til. Så meget for lige ret!

Det rammer kun HK’ere, og rammer kvinder dobbelt hårdt, fordi de i forvejen har dårligere vilkår. De må gerne være i fagforening, men ikke få deres overenskomst? Det er jo helt sort. (...)

Ingen bør stemme ja til diskriminerende forhold på løn, arbejdstid, barsel, feriefridage og pension.

Som omtalt i et tidligere blog-indlæg er Socialdemokraternes Mette Frederiksen nu for alvor slået ind på den tvangsarbejdskurs over for arbejdsløse, som Karen Jespersen introducerede i 1990'erne (læs: Er Mette Frederiksen socialpolitikkens nye Karen Jespersen?).

Det betyder, at titusindvis af arbejdsløse skal tvinges til at arbejde som B-arbejdshold på et kunstigt B-arbejdsmarked, der i virkeligheden allerede eksisterer, og som i forvejen ikke tilgodeser de rettigheder, der ellers gælder ansatte med overenskomst på det rigtige arbejdsmarked.

Med HK/Privats kampagne mod den diskriminerende 50% regel in mente, formoder jeg, at fagbevægelsen vil vågne op og ligeledes aktionere imod Mette Frederiksens rettighedsundergravende planer om et diskriminerende B-arbejdsmarked? For hvis arbejdsløse skal i arbejde, skal de naturligvis have et rigtigt job på de samme betingelser, med samme løn og samme rettigheder som enhver anden på arbejdsmarkedet - ellers er det jo både løntrykkeri og diskrimination.

"Så meget for lige ret!" som HK/Privat fastslår - Nej til 100% diskrimination må jo gælde, hvad enten diskriminationen dikteres fra arbejdsgivernes side eller fra Mette Frederiksens?

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 8.4.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100408.php on line 64

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100408.php on line 64

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100408.php on line 64

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100408.php on line 68

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100408.php on line 68

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100408.php on line 68