Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Imod alle odds for DF-udbryderparti at blive opstillet

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Ikke mange levner Christian H. Hansens nye borgerlige parti, Fokus, mange chancer. Frontsagerne er bedre dyrevelfærd, økologi, klima og sundhed.

Ligesom Christian H. Hansen er også en anden af partiets topfigurer, Rikke Cramer Christensen, udbryder af Dansk Folkeparti, som ifølge Fokus koncenterer sig alt for meget om burkaer og indvandrere frem for at tage hånd om de reelle samfundsproblemer såsom den økonomiske krise, arbejdsløsheden og sygehusenes utilfredsstillende vilkår.

Blandt de øvrige folketingskandidater er foreløbig Mirja Holm og Kim Eggers - og i kulissen står partiets kendis muligvis klar: i hvert fald har Kim Eggers' datter, den tv-kendte ex-stripper Kira Eggers meldt sig ind i partiet og afviser tilsyneladende ikke at blive mere end menigt medlem på længere sigt.

Hvor det i 1970'erne var venstrefløjen, som var samlingssted for en række partipolitiske knopskydninger, er det i dag højrefløjen, der har oplevet det ene parti efter det andet - Ny Alliance, Liberal Alliance, Liberalisterne, Borgerligt Centrum og nu altså partiet Fokus.

Som bekendt er mulighederne ikke gunstige for nye partier - I 40 år er de eneste nye partier, der ikke i forvejen havde folketingspolitikere på Christiansborg, og som klarede underskriftsindsamlingen og spærregrænsen i første forsøg, Fremskridtspartiet (1973) og Fælles Kurs (1987).

Christian H. Hansen har fordel af at være medlem af Folketinget, mens partiet samler underskrifter, hvilket giver ekstra 'gratis' synlighed og opmærksomhed - men det gavnede f.eks. ikke Borgerligt Centrum, og ser fortsat heller ikke ud til at sikre Liberal Alliance pladser efter næste folketingsvalg.

Det bliver heller ikke en let opgave at samle de 40.000-50.000 underskriftsblanketter, der reelt skal til for at sikre ca. 20.000, der inden tidsfristens udløb kan nå hele vejen gennem det bureaukratiske system; bl.a. fordi mange ikke vil skrive deres fulde cpr-nummer eller kommer til at udfylde blanketten ufuldstændigt (selv meget små fejl og udeladelser gør den ugyldig) - eller simpelthen glemmer, at de selv skal returnere den udfyldte blanket til partiet, efter folkeregistrets foreløbige godkendelse.

Blankettens vej gennem systemet er nemlig langt mere omstændelig, end de fleste er klar over: 1) Blanketten bliver udfyldt på gaden, 2) partiet sender den til folkeregistret i vælgerens hjemkommune, 3) folkeregistret forhåndsgodkender den kun, hvis underskriveren er myndig statsborger og blanketten er 100% fejlfri, 4) folkeregistret sender blanketten tilbage til vælgeren, 5) vælgeren skal selv videresende den forhåndsgodkendte blanket til partiet, og 6) endelig skal partiet til sidst aflevere de forhåndsgodkendte blanketter til endelig godkendelse i Indenrigsministeriet (der tjekker for snyd - og desuden afviser blanketter fra vælgere, der også har underskrevet for andre partier).

Det hele skal ske inden 18 måneder efter datoen for underskriften (punkt 1), for derefter forældes blanketterne.

Mange udfyldte blanketter når med andre ord aldrig hele vejen fra punkt 1 til punkt 6, og det er derfor, partiet risikerer at skulle indsamle 40.000-50.000 udfyldte blanketter på gaden for at sikre sig de 20.000 godkendte i sidste ende.

Alene porto- og trykudgifter forbundet hermed beløber sig let til 150.000-200.000 kr., hvortil kommer kampagnematerialer og udgifter i øvrigt.

I første omgang er spørgsmålet derfor slet ikke, om Fokus kommer i Folketinget, men om de overhovedet kommer på stemmesedlen ...

Ny Alliance klarede dette forholdsvis ubesværet med et maksimalt antal kendisser og en hidtil uset gunstig mediedækning - men Fokus er langtfra så heldigt stillet. Oppositionen kan naturligvis håbe, at det lykkes partiet at blive opstillet, så der er endnu et borgerligt parti til at splitte regeringsstøtternes stemmer, men der er altså en lang vej.

Det mest bemærkelsesværdige ved partistiftelsen er og bliver derfor primært den konstatering, at der trods alt også er politikere med års baggrund i Dansk Folkeparti, der ikke blot mekanisk taler for strammere og strammere regler, mere diskrimination og hårdere retorik mod landets muslimer, men tværtimod endelig har fået nok. Faktisk var en væsentlig del af grundlaget for Christian H. Hansens udmeldelse i sin tid netop et opgør med Dansk Folkepartis overdramatisering af indvandrerproblemer.

I partiprogrammet hedder det da også i forbløffende stærk kontrast til Dansk Folkepartis generelle politiske linje: »FOKUS ønsker en realistisk udlændingepolitik med udgangspunkt i, at Danmark er og skal være et åbent og tolerant samfund. Mennesker skal ikke bedømmes efter oprindelse, men efter hvad de kan og vil bidrage med. Efter vores opfattelse er et mangfoldigt samfund også et både stærkere og mere dynamisk samfund.«

Christian H. Hansen uddyber: »Vi skal have mere dialog med folk, som kommer hertil. Både ude i kommunerne og på arbejdspladserne, så vi kan hjælpe dem bedre på vej, end vi gør nu. Når vi skaber en situation, hvor vi ikke har pladser nok til dem (indvandrerne, red), så giver det jo et problem. Det er i høj grad samfundets ansvar. Når det går galt, er det jo ofte, fordi der ikke foregår en dialog.« (Politiken.dk, 10.3.2010).

Selv om man ikke helt skal undervurdere tiltrækningskraften i en mærkesag som dyrevelfærd, har det nye parti nok alle odds imod sig for blot at nå frem til stemmesedlen - og alle odds imod sig for at blive stemt ind til næste folketingsvalg - men partiet er endnu et interessant udtryk for på borgerlige modstand imod Dansk Folkepartis overeksponering af en antimuslimsk udlændingepolitik.

Ingen tvivl om at der er et stort borgerligt potentiale for at bryde radikalt med regeringsalliancen med Dansk Folkeparti - det viste Ny Alliance med al tydelighed ved gennembruddet med Gitte Seebergs nok er nok, før partiet imploderede i favnen på opportunisten Khader.

Sandsynligheden for, at Fokus kan samle dette potentiale op, er imidlertid i bedste fald minimal.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 11.3.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100311.php on line 74

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100311.php on line 74

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100311.php on line 74

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100311.php on line 78

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100311.php on line 78

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100311.php on line 78