Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Radovan Karadzic benægter serberes folkedrab

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Det er ikke let at få et ben til jorden for holocaustbenægtere af den gode og simple grund, at de fysiske og dokumenterbare beviser selvfølgelig er ubestridelige.

Det samme gælder folkemordet uden for Srebrenica i 1995, hvor den serbiske hær begik massakre på ca. 8.000 muslimske mænd og drenge.

Ikke desto mindre skrev Dansk Folkepartis Søren Espersen så sent som i 2006, at der aldrig var fundet massegrave efter serbernes krigshandlinger: "Vi havde hørt, hvordan serberne havde myrdet i titusindvis af albanere og lagt dem i massegrave, og disse efterretninger var årsagen til, at også danske fly blev sat ind for at straffe serberne. Massegravene blev dog aldrig fundet. For der var ingen." (Jyllands-Posten, 24.2.2006). [NB: Se UPDATE nederst. REL.]

Det er naturligvis en opsigtsvækkende, for ikke at sige absurd benægtelse af historiske fakta. Dansk Institut for Internationale Studier i Holocaust og Folkedrab skriver, at der allerede i 2004 var offentliggjort en liste med navne på mere end 7.000 dræbte: "I juni 2004 oplyste myndighederne i Republika Sprska, at der var fundet yderligere 31 massegrave, som formentlig indeholder op mod 2.500 lig efter massakren i Srebrenica. I oktober 2004 offentliggjorde en bosnisk-serbisk undersøgelseskommission, en liste med navnene på over 7.000 dræbte." (Folkedrab.dk: Srebrenica i dag).

Nu gentager Radovan Karadzic så folkemordsbenægtelsen over for dommerne ved Den Internationale Krigsforbryderdomstol for Det Tidligere Jugoslavien - massakren er simpelthen en "myte", icenesat for at miskreditere serberne, hævder han – og han selv har blot været aktiv i en "hellig" krig mod muslimerne.

Ifølge Karadzic skulle de bosniske muslimer sågar selv have "placeret" lig og dræbt deres egne for at "dæmonisere" serberne (jf. tv2.dk, 2.3.2010).

Virkelighedsfornægtelse af noget nær patologisk karakter - eller blot desperat propaganda?

Der var ganske vist mangt og meget, der var problematisk bag kulisserne, da NATO engagerede sig i krig og konflikt på Balkan, som jeg bl.a. har analyseret i større afsnit af bogen Terrormyten og det amerikanske imperium (2004), og der var bestemt også andre politiske og militære motiver end forsvaret for de fordrevne og truslerne om yderligere folkedrab, der drev vestlige magter til at føre krig - men den Store Muslimske Konspiration om fiktive folkedrab er i bedste fald latterlig.

Jørgen Dragsdahl hudflettede i en kommentar i 2006 denne folkedrabsbenægtelse, som Søren Espersen tilsyneladende deler (eller har delt?) med serbiske krigsforbrydere:

Tilsyneladende har han ikke fulgt med i retssagen ved krigsforbrydelsestribunalet i Haag mod Milosevic, som sammen med andre serbiske ledere er anklaget for drab på mange hundrede muslimer. Her er det blevet dokumenteret, at man har fundet adskillige tusinde mennesker i massegrave. Desuden har vidner fra Serbien fortalt, at de fik ordre til udslettelse af alle spor, og der er fundet massegrave i selve Serbien.

Espersen hævder også, at "ikke en kat har løftet et øjenbryn" i anledning af overgreb på serberne i Kosovo og ødelæggelse af deres kulturmindesmærker. Ja, "ikke én af kulturbarbarerne er blevet straffet – endsige stillet for retten".

Det er en bemærkelsesværdig anklage, som dermed rettes mod FN, der har haft ansvaret for politi-indsatsen, og NATO, som med bistand fra bl.a. danske soldater skulle beskytte serberne. Ingen af de to organisationer har været tilstrækkeligt effektive – underbemanding er en vigtig årsag. Men i Espersens optik har det været en bevidst sammensværgelse med muslimer.

Desuden er påstanden forkert. Adskillige kulturmindesmærker er under genopbygning. Og ifølge en rapport, som den 25. januar blev afleveret til FN’s sikkerhedsråd af danske Søren Jessen-Petersen, organisationens øverste repræsentant i Kosovo, er 426 personer blevet anklaget efter de anti-serbiske uroligheder i marts 2004. Heraf er indtil nu de 209 blevet dømt.

Hvorfra får Søren Espersen mon sine oplysninger? Det er iøjnefaldende, at lignende rabiat propaganda under og efter Kosovo-krigen er strømmet fra serbiske nationalister, som bestemt ikke har opgivet kampen mod islam. Kilder i vestlige efterretningstjenester kan endog oplyse, at de er opmærksomme på, at disse nationalister dyrker forbindelser til vesteuropæiske – også danske – frontkrigere i kulturkampen mod islam. Der er dog, må det understreges, ingen beviser for, at Espersen har hentet sin ammunition fra disse kilder, og informationers gang i vort såkaldte videns-samfund er ofte uransalige. Information, 1.6.2006

Det kunne ellers være en relevant og interessant journalistisk opgave at afdække udbredelsen af den serbiske folkedrabsbenægtelse, som Karadzic atter aktualiserer - så længe, den slags verserer, fortsætter blot den yderligere ydmygelse af de titusindvis af efterladte for det værste folkedrab i Europa siden Anden Verdenskrig.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 2.3.2010


UPDATE: Undskyld, Søren

I et læserbrev den 8.3. raser Søren Espersen over, at jeg i ovenstående blog-indlæg den 3.3. på Politiken.dk fejlagtigt skulle have tilskrevet ham benægtelse af "serbernes massemord og massegrave i Bosnien", og fastslår, at hans benægtelse i stedet gælder eksistensen af massegrave i Kosova.

Jeg sluttede fra Radovan Karadzics benægtelse af det indiskutable folkedrab i Srebrenica over Dansk Folkepartis modstand mod udleveringen af Karadzic til Den Internationale Krigsforbryder domstol i Haag og til Søren Espersens benægtelse af eksistensen af massegrave i Kosova.

Jeg var simpelthen for hurtig på aftrækkeren, og det beklager jeg. Undskyld, Søren!

Rune Engelbreth Larsen
Politiken, 11.3.2010Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100302.php on line 89

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/bottom.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100302.php on line 89

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/bottom.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100302.php on line 89

Warning: include() [function.include]: http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_include=0 in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100302.php on line 93

Warning: include(http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php) [function.include]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100302.php on line 93

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'http://www.humanisme.dk/include/googleanalytics.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/humanisme.dk/public_html/engelbreth10/e100302.php on line 93