Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Trusler mod Pia Kjærsgaard og Per Clausen - nøgternt vurderet?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

For nylig modtog Enhedslistens folketingsmedlem Per Clausen en anonym dødstrussel, uden at de politiske ordfører stod i kø for at kalde det en "trussel mod demokratiet".

"Håber satme at I bliver slået ihjel en for en, og jeg skal nok selv deltage aktivt," stod der i truslen, der er politianmeldt (jf. Ritzau, 13.2.2010).

Efter at Dansk Folkeparti nu har videregivet et anonymt tip til politiet om trusler mod Pia Kjærsgaard, står de politiske ordførere og pressen på nakken af hinanden for at eksponere det. Ganske vist er fire af de fem anholdte allerede på vej til at blive løsladt, fordi politiet ikke har tilstrækkeligt på dem til at opretholde en varetægtsfængsling. Det har de for den femtes vedkommende - men ikke i relation til sagen om Pia Kjærsgaard (jf. Politiken.dk, 18.2.2010).

Foreløbig er der derfor tre nøgterne forhold at konstatere og understrege i forbindelse med dette forløb:

1) Enhver trussel om fysisk chikane, vold eller drab mod enhver person er alvorlig og foruroligende. En sådan trussel mod politikere og andre offentlige personer, der angiveligt må have til formål at true dem til tavshed (eller det, der er værre), er aldeles foragtelig og skal naturligvis tages særlig alvorligt af politiet.

2) En trussel mod en politiker er imidlertid ikke en "trussel mod demokratiet", men netop - en trussel mod politikeren. Intet dansk parti og ingen dansk politiker står i fare for at opgive noget som helst som følge af trusler, hverken Per Clausen eller Pia Kjærsgaard.

3) Den aktuelle trussel mod Pia Kjærsgaard har på ingen tid fået maksimal mediedækning, men som nævnt er det meget usikkert, hvad den egentlig dækker, og hvor alvorlig den er. Som bekendt er ingen dømt for noget, og når politiet allerede løslader de pågældende, må man erkende, at der ikke er meget substans i sagen endnu.

Intet af dette ændrer ved, at det er uacceptabelt, men desværre nødvendigt, at politiet og efterretningstjenesten reagerer resolut og sikrer, at politikere kan udføre deres politiske hverv med mindst mulig risiko. Hellere reagere for hurtigt en gang for meget end en gang for sjældent.

Samtidig er det imidlertid også både mediernes og politikernes opgave og ansvar at reagere velovervejet og nøgternt, så trusselsniveauet ikke gøres værre, end det er - og så den faktuelle sag kan oplyses og debatteres så sagligt som muligt.

Om der er større eller mindre grund til at tage truslerne mod Per Clausen og Pia Kjærsgaard mere alvorligt end almindeligvis, må tiden vise - foreløbig er det i alle tilfælde alt for tidligt at drage konklusioner.

Derfor er der intet belæg for det, når TV2 News er i fuld gang med at hævde, at den aktuelle sag "kan sammenlignes med lignende sager" og i den sammenhæng nævner et overfald på Nørrebro for over ti år siden - Kjærsgaard er ikke blevet overfaldet i den pågældende sag, og hvor lidt eller meget den pågældende sag rummer, er fortsat helt og aldeles uvist.

Og de politikere og kommentatorer, der alligevel er ivrige for at konkludere, burde tage PET's foreløbige melding til sig: "Men det er vigtigt at understrege, at det endnu er for tidligt at fastslå, om der er belæg for disse trusler." (Politiken.dk, 18.2.2010).

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 18.2.2010