Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Nørrebro-læge har set én burka i 30 år

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

De Konservative oplevede en lille og uventet nedsmeltning efter Naser Khades fiasko-forslag om et burkaforbud i 2009, hvor Peter Norsk, der er medlem af partiets hovedbestyrelse, var parat til at stille op som modkandidat til sin egen partileder, Lene Espersen, for at ændre den muslim-hetz, som efterhånden også var blevet kutyme i hans eget parti.

Forbudsforslaget løb som bekendt ud i sandet, men tro mod tidens luftige politiske retorik fejrede Khader naturligvis dette som en 'sejr'.

En regeringsbestilt burkarapport havde imidlertid vist, at antallet af kvinder med burka og niqab var forsvindende lille, idet man havde konsulteret udenlandske undersøgelser og interviewet skolelærere, imamer og andre, der ved noget om udbredelsen - og så kom næste runde i slagsmålet, dennegang om rapporten.

Dansk Folkeparti kritiserede dens videnskabelighed, for partiet havde øjensynligt regnet med, at en sådan opgørelse kunne foretages ved at banke på alle døre i landet og inspicere hjemmet for mistænkelige burkaer, fremfor at spørge relevante nøglepersoner med konkret viden om sagen.

Nu bekræfter også en mangeårig læge fra Nørrebro, at 'burka-problemet' er til at overse.

Ikke alene har han stort set aldrig set en eneste burka, men han er heller aldrig stødt på incest og børnevold, til trods for Lars Hedegaards og Jesper Langballes tirader om, hvordan muslimske fædre og onkler banker og voldtager og dræber deres egne børn.

I et interview i Modstandsradioen Danmarks Løver på Den 2. Radio udtaler praktiserende læge Mogens Elmer bl.a.:

Og så vil jeg i øvrigt sige, at man i virkeligheden som Nørrebro-læge står fuldstændig fremmed over for de beskrivelser, man læser [af indvandrere] i pressen. For i betragtning af at vi har siddet her i så mange år, må man jo sige, at vi har overhovedet ikke haft problemer af betydning med de her mennesker, mere end vi har med almindelige danskere.

De har været fantastisk dygtige til så at sige lade sig integrere sig i vores sundhedssystem med at bestille tid og komme og efterfølge de ting, vi siger, og være søde og rare. Vi har ikke haft problemer med burkaer. Jeg har faktisk ikke set en burka i tredive år - jo måske én - så det være et meget lille problem, og hvis det var der, så ville jeg tage det som en udfordring og et problem, der skulle løses. Og sådan må vi jo tage de ting, der ligger i et kulturmøde i stedet for at gøre det til en kamp.

Jeg har heller ikke været udsat for et konkret tilfælde med hverken incest eller børnevold, som jeg kender til, i de tredive år. Og det ville være helt usandsynligt, at vi ikke så det her, hvis det havde det omfang, som pressen ustandselig beskriver.

Og så vil jeg også sige, at der er fantastisk stor forskel på indvandrere, og der har været fantastisk megen forskel på flygtninge. For sådan som de bliver behandlet nu, sådan behandlede vi jo ikke de flygtninge, der kom fra Polen, sådan behandlede vi ikke de flygtninge, der kom fra Chile. Nogle gange ser det meget ud som om, at vores behandling af flygtninge afhænger meget af, hvor de kommer fra, og hvilken socialklasse de kommer fra.

Mogens Elmer, Modstandsradioen Danmarks Løver #03

Ja, hvem ved ret meget mere om skyggesiderne på Nørrebro end en praktiserende læge, der gennem tredive år har set lidt af hvert - men altså stort set aldrig en burka, og heller ikke er bekendt med muslimske familiefædre eller onkler, der bedriver incest i flæng.

I det hele taget er der naturligvis blevet lyttet alt for lidt til de nøgterne stemmer, der har fingrene nede i de konkrete forhold - men måske er det ved at ændre sig?

Med tidligere nævnte Peter Norsk i spidsen har syv fremtrædende medlemmer af De Konservatives bagland dannet et netværk, der udfordrer Lene Espersen i integrationsspørgsmålet.

Peter Norsk hæfter sig ved, at De Konservatives partiledelse endnu ikke har indfriet løftet om en integrationskonference, som ellers var en del af den politiske handel for at hindre yderligere konservativt opgør ovenpå Khaders burkaforbudsforslag.

Han bebuder, at netværket bl.a. vil bekæmpe konservative forslag om forbud mod bederum på skoler, og udtaler bl.a.: »Vi er et uformelt netværk af folk, som synes, at vi ikke længere skal konkurrere med Dansk Folkeparti om at rakke mest ned på muslimer. (...) Jeg er overbevist om, at Lene Espersen ikke lyver over for hovedbestyrelsen. For så kan hun ikke være formand ret meget længere. Derfor håber jeg, at ledelsen vil holde sit løfte om en integrationskonference.« (Jyllands-Posten, 15.2.2010).

Som Trykkefrihedsselskabets og Dansk Folkepartis tilbagevendende antimuslimske polemik og proportionsforvrængning i flere og flere tilfælde afsløres som banal propaganda, er det positivt at se, at opgøret med hetzen griber om sig i partier, hvis ledelse i årevis har overtaget store dele af Dansk Folkepartis agenda, ikke mindst De Konservative.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 15.2.2010