Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Lykketoft demaskerer Dansk Folkeparti - hvad med S?

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

I et nyligt debatindlæg demaskerer Mogens Lykketoft præcist og skånselsløst Dansk Folkepartis pseudo-socialpolitiske profil og forsøget på at iscenesætte sig som en slags nyt (eller rettere - gammelt 1950'er) socialdemokrati.

Lykketoft mener, at Dansk Folkepartis succes er relateret til partiets held med at sløre sin egentlige position på det socialpolitiske område ved retorisk at være 'den lille mands' stemme, mens man fornøjeligt lægger stemmer til forøget økonomisk ulighed. I Politiken skriver han bl.a.:

Men sandheden er, at det, DF sikrer pensionisterne og andre udsatte grupper, er pebernødder ved siden af de skattelettelser, partiet gennem otte år har sikret de mest velbjærgede.

Bankdirektøren, der får 5 mio. kr. i løn for at have skabt finanskrise, får næste år lettet sin skat med 300.000 kr. Pensionisten får 2.000 kr., der snart ædes op af højere afgifter.

DF har også hele vejen igennem støttet Lars Løkke Rasmussens privatiseringsfelttog i sygehusvæsnet, hvor overbetaling af de private sygehuse giver dem råd til - til skade for den lille mand - at trække højt uddannede nøglemedarbejdere væk fra det offentlige sygehusvæsen.

Nu tjener overlæger på privatsygehuse næsten fire gange så meget som i det offentlige. Med deres 4 mio. om året får de næste år en skattelettelse på 240.000 kr.

Mogens Lykketoft Politiken, 6.11.2009

Desværre er denne dimension ikke særlig fremhævet i pressen, og derfor kan den årlige uddeling af en symbolsk ældrecheck sikkert i endnu en rum tid få lov til at give det misvisende indtryk, at Dansk Folkeparti er regeringens 'sociale samvittighed'.

På ét punkt sætter Lykketoft imidlertid kikkerten for det blinde øje - når han skriver: "Ligesom der aldrig har eksisteret et Socialdemokrati, der under falsk flag undergravede velfærdssamfundet og den solidariske byrdefordeling, så har der heller aldrig eksisteret et Socialdemokrati, der som DF taler ned til fordom og frygt for forandring (...) DF ved udmærket, at den systematiske måde, hvorpå de mobiliserer frygt for muslimer, modvirker integration og skærper angst og modsætninger og - fordi VK lader sig trække med hele vejen - slider på anstændigheden i det danske samfund."

Ja - men gør Helle Thorning-Schmidt ikke også det? Er den socialdemokratiske udlændingspolitiske linje, stærkt sekunderet af Sohn & Søvndal, ikke meget tæt på at være en ren status quo i forhold til Dansk Folkeparti? Retorikken er utvivlsomt mildere, men substansen ligger meget tæt på VKO-regeringens politik på området.

Ganske vist har Thorning-Schmidt lagt afstand til Dansk Folkeparti på den socialdemokratiske kongres i september - men ligesom i hovedparten af Lykketofts indlæg, var det et fordelingspolitisk opgør med Kjærsgaard, ikke et udlændingepolitisk opgør, jf.: Er der substans i Thorning-Schmidts krigserklæring til DF?

Så klart udtrykkes det af Henrik Sass Larsen: »Det er helt utænkeligt, at vi ikke kommer til at fastholde en stram udlændingepolitik, og det bliver ikke lettere at få en udenlandsk ægtefælle med hertil.« (Berlingske Tidende, 26.9.2009).

Og lige så klart af Ole Sohn i samme avis: »Der sker ingen ændring af dansk asylpolitik, og det kan de Radikale ikke ændre på.« (Berlingske Tidende, 26.9.2009).

Med andre ord: Selv om Lykketoft ikke er personligt ansvarlig for den socialdemokratiske og folkesocialistiske ledelses åbenlyse udlændingepolitiske knæfald for Pia Kjærsgaard, er han med til at maskere dette i selv samme indlæg, som demaskerer Dansk Folkepartis misvisende fordelingspolitiske selviscenesættelse.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 8.11.2009