Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

Søren Espersens manipulatoriske 'frisind'

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Søren Espersen "savner sgu PH", kan man læse i et nyligt debatindlæg, han har skrevet til i Politiken. De kulturradikale "er så fulde af fup og dobbeltmoral", slynger han ud med den type spredehagls-generaliseringer, som han og en række af partiets toppolitikere er mestre i, når det drejer sig om muslimer og politiske kritikere.

En tredjedel af indlægget, der skal tjene som anklageskrift, har Espersen måttet til Vordingborg for at grave frem - i marts 2008. Det handler om egnsteateret Cantabile 2 og en plakat (sic) for forestillingen 'Bombshells - sexbomber på afveje'.

Her opruller han det fatale kulturradikale svigt i Vordingborg - et bevis på, hvor "fulde af fup og dobbeltmoral" de kulturradikale er:

Der var fire unge piger på plakaten, og alle havde faktisk tøj på. Der kan måske siges at have været lidt frækt ved hende helt ude til højre – for hun var klædt ud som brud, og hun var i gang med klæde sig på, så man kunne se hendes strømpebånd. Og det var så det ...!

Nogle dage efter havde teaterets chef, Nullo Facchini, fået besked om, at nogle mennesker ’af anden etnisk herkomst’ havde følt sig stødt over plakaten.

Den progressive og debatskabende teaterdirektør fik øjeblikkelig hedetur og skyndte sig offentligt at proklamere, at samtlige plakater, der var delt ud til butikkerne, øjeblikkelig skulle samles ind igen.

Kvababbelsen skyldtes, at han var blevet ganske rædselsslagen ved tanken om at komme til at genere nogle anden-etniske-herkomster og derved måske sætte sin polerede anstændighed over styr.

Søren Espersen: "Jeg savner sgu PH" Politiken, 31.10.2009

Her er vi jo nede at røre ved noget meget essentielt, ikke sandt? En sag fra Vordingborg om et egnsteaters teaterplakat.

Søren Espersen kunne også have valgt at se Faldsled Revyen, som Dansk Folkepartis lokale kommunalbestyrelsesmedlem Keld Vidkær Nielsen skulle optage og redigere på DVD. Denne - vist nok meget lidt kulturradikale - politiker var imidlertid ikke tilfreds med hele revyen, hvorfor han simpelthen klippede en sekvens ud, hvor en af revyens skuespillere sang, at Pia Kjærsgaard var en »møgsur ged«.

Han nægtede sågar at udlevere de ucensurerede optagelser, så revyholdet selv kunne fremstille en fuldstændig kopi.

Keld Vidkær Nielsen forklarede: "Nummeret er under lavmålet, og jeg hjælper revyen med ikke at blive alt for pinlig med den lille tilretning. (...) Det er under lavmålet at sammenligne en politiker med et dyr, det forvrænger jo fuldstændig billedet af Pia Kjærsgaard, det vil jeg ikke være med til." (Fyns Amts Avis, 11.9.2009).

Lad så ligge, at Keld Vidkær Nielsen helt har misforstået revynummeret, og at flere DF'ere har sammenlignet muslimer og indvandrere med dyr (f.eks. Pia Kjærsgaards bemærkning om, at "fremmede formerer sig som rotter"). Men en lokal DF-politikers selvbestaltede censur af Faldsled Revyens DVD er vel lige så godt et eksempel på samtidsdiagnosen som et egnsteaters plakat i Vordingborg, Espersen?

Nå, men tilbage til Cantabile 2 - Espersens eksempel på de kulturradikales "fup".

Det viser sig nemlig oven i købet, at den kunstneriske leder på Cantabile 2, Nullo Facchini, har en helt anden version af historien om plakaterne fra forestillingen 'Bombshells'. I Politiken skriver han bl.a.:

Så vidt jeg er orienteret, blev en enkelt plakat taget ned i en børnehave, fordi en dansk forælder havde følt sig stødt af den. Og der var et par butiksindehavere, der takkede nej til at hænge plakaten i deres vindue. En lokal avis syntes, at det var en vældig interessant sag og fik det blæst op til en mini-Muhammed. Men Cantabile 2 selv har ikke følt noget pres over at skulle fjerne plakater, og vi har holdt fast i vores plakat til 'Bombshells', fordi vi synes, den var smuk. (...)

Søren Espersen og Dansk Folkeparti har på det seneste været på et absurd korstog med kunstnere som gidsler for at erobre en plads i offentlighedens bevidsthed som kulturradikale forkæmpere og frisindets vogtere. At de har brug for at grave en 1½ år gammel lokal og usand sag op til dette korstog, siger måske noget om, hvor svag en sag de står med.

Nullo Facchini: "Espersen er ude med riven på et usandt grundlag" Politiken, 4.11.2009

Hvem sagde "fup", Espersen?

Men af alle skal Poul Henningsen nu også spændes for Dansk Folkepartis vogn.

Det er derimod PH's "nutidslærlinge", der "ter sig i et snoende og slibrigt forsøg på at fedte for en flok elendige middelalder-muslimer," skriver Søren Espersen - der jo vitterlig er en stor og anerkendt kender af PH, ikke sandt?

Nej, hvis noget kunne få PH til at rejse sig som en ægte Holger Danske og tage kampen op mod samme Espersen, er det utvivlsomt den nationalistiske ensretning i politik og kultur, som Dansk Folkeparti er den store, umisforståelige og indlysende hovedeksponent for i Danmark.

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 4.11.2009