Humanisme.dk

    FORSIDE | INFO | KONTAKT | REGISTER | SØGNING | ANBEFALINGER: FILM & BØGER & LINKS
    INSPIRATION: LEVENDE BILLEDER | CITATER | DOKUMENTATION: NATIONALISTISK PROPAGANDA

Facebook: Like Humanisme.dk
Facebook: Friend Rune Engelbreth Larsen
Alle månedens opdateringer
Om Rune Engelbreth Larsen
Biografi
Rune Engelbreth Larsen på Twitter
Rune Engelbreth Larsen på Youtube
Rune Engelbreth Larsens forfatterskab
Foredrag af Rune Engelbreth Larsen
Links
Rune Engelbreth Larsens genopdagelse af Danmarks landskaber i fotos
Digte af Rune Engelbreth Larsen
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
Danmarks Løver - frihedsbevægelsen
Panhumanism.com - Rune Engelbreth Larsen på engelsk
Rune Engelbreth Larsens blog på Politiken.dk
...
Kontakt Humanisme.dk
Humanisme.dk
eXTReMe Tracker

DF's moskéforbud er lige så urealistisk som propagandistisk

Af Rune Engelbreth Larsen Udprint

Dansk Folkeparti vil have en folkeafstemning om mosképlaner. Problemet er, at et moskéforbud ikke kan gennemføres uden at være i modstrid med Grundloven, men det forhindrer ikke partiet i at søsætte hele sin kommunale valgkampagne på dette luftkastel, som kun tjener den antimuslimske dagsorden - Dansk Folkepartis eneste slagnummer.

Medlem af Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti, Carl Christian Ebbesen udtaler: "Jeg værner om religionsfrihed. Og om folk vælger at udøve deres religion i klublokaler eller andre steder, vil jeg ikke blande mig i. Men jeg blander mig, hvis man skal til at bygge kæmpemonumenter, der er symboler på, at Islam fylder mere i København." (Berlingske Tidende, 29.10.2009)

Jamen, skulle vi så ikke tage en folkeafstemning om udelukkelsen af Dansk Folkeparti fra valgdeltagelse i hovedstaden? Ja, det er rigtig nok i modstrid med Grundloven, men vi kan jo bruge Carl Christian Ebbesens logik: "Jeg værner om demokratiet. Og om folk vælger at udøve deres politik i klublokaler eller andre steder, vil jeg ikke blande mig i. Men jeg blander mig, hvis man skal til at give Dansk Folkeparti mulighed for at komme i Borgerrepræsentationen; det er symbol på, at nationalismen fylder mere i København."

Når Dansk Folkepartis forståelse af "religionsfriheden" grænser til det absurde, skyldes det trods alt ikke manglende fatteevne, men selvfølgelig alene, at man har overfladiske formelle hensyn at tage til Grundloven og menneskerettighederne, hvorfor et anslag mod religionsfriheden ikke kan hedde dét, det er - et anslag mod religionsfriheden.

Selvfølgelig er forslaget om en folkeafstemning et valgstunt uden aktuel realisme, men det betyder ikke, at partiet ikke ville forbyde moskeer, hvis man fik magt, som man har agt.

Til almindelig oplysning om partiets holdning til moskeer i Danmark følger her et lille udpluk af diverse DF-politikeres udsagn om sagen:

Morten Messerschmidt: »At ville opføre en moske i Danmark, er et knæfald for en totalitær mentalitet, hvis tilhængerantal burde kunne tælles på samme niveau som de fascistiske partiers. Årsagen til, at der i dag er over 200.000 muslimer i Danmark skyldes netop tilvandring af disse. Danskerne er alt for begavede til at underkaste sig en så afstumpet religion, og det er uforståeligt, at danske politikere vil medvirke til at fremme den. Vi skulle langt hellere bekæmpe islam - både i Århus, i Danmark og resten af verden.« (JP-Århus, 7.2.2005).

Martin Henriksen: »Det er beskæmmende at visse politikere stadigvæk tro, at en moske vil få muslimerne til at føle sig hjemme. Det vil tværtimod får dem til at kræve endnu mere. Hvad bliver det næste?« (martinhenriksen.dk, uge 44; citeret i Politiken, 2.12.2005).

Søren Espersen om en stormoské i København: »Men hvorfor skulle vi frivilligt tillade etableringen af et brohoved for en religion, som har til formål at komme vor egen tro og levevis til livs? En religion, som kun har hån og foragt til overs for os og det, vi tror på og føler. Hvorfor skulle vi, i trosfrihedens hellige navn, acceptere begyndelsen til vor egen undergang som kristent folk?« (JP København, 23.12.2004).

[Denne passage mod en stormoské i København er i øvrigt et bekvemt genbrug fra en kronik af Pia Kjærsgaards fra 1998, hvor den var et udfald mod en stormoské i Århus:]

Pia Kjærsgaard: »Men hvorfor i al verden skulle vi frivilligt tillade etableringen af et brohoved for en religion, som har til formål at komme vor egen tro og levevis til livs? En religion, som kun har hån og foragt til over for os og det vi tror på og føler. Hvorfor skulle vi, i trosfrihedens hellige navn, acceptere begyndelsen til vor egen undergang som kristent folk?« (B.T., 24.11.1998).

Kenneth Kristensen kalder en moské i Århus for et »misfoster« og et »babelstårn«, og hævder, at dette »monstrøse« og »kuppelbefængte« bygningsværk »totalt vil dominere Århus by« (JP Århus, 8.10.1998).

Rune Engelbreth Larsen
Blog: Engelbreth, Politiken.dk, 30.10.2009